31.8.2021

Millaiset ovat pyhiinvaellusmatkasi varusteet?

 


Viimeksi kirjoitin pyhiinvaelluksesta. Elämän matkalla etsimme tarkoitusta elämään, kokeilemme omia kykyjä, etsimme merkityksellisiä ihmissuhteita. Emme voi valita osallistumistamme tai lähtöpaikkaamme, mutta matkan varrella on useita tienhaaroja, joissa meillä on valinnanvastuu. 

Suuria valintoja kuten ammatin tai työpaikan tai puolison valintaa varten valmistaudumme ehkä paljonkin. Päivissä on kuitenkin satoja pieniä valintoja, ja usein tilanteet heittäytyvät eteen varoituksetta. Millä perusteella teen valintani, ja mistä voin tietää, että se on oikea? 

Olosuhteet pyhiinvaellusmatkalla vaihtelevat. On aurinkoisia, keveitä päiviä, jolloin matkanteko on ihanaa ja mieliala huipussaan. Mutta myös kuiva erämaa, myrskyävä meri ja jäiset vuorenhuiput ovat osa matkaa aivan kuten vihreät niityt ja sinitaivaskin. Elämässämme on koettelemuksia, kasvun hetkiä, ristiriitoja, kamppailuja sekä rauhan, mukavuuden ja ymmärryksen ajanjaksoja. Paras tapa valmistautua matkaa uskovana on juurtua Jumalan Sanaan.  


Jokainen pyhä, Jumalan Hengestä syntynyt kirjoitus on hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi ja kasvatukseksi Jumalan tahdon mukaiseen elämään. Näin Jumalan ihmisestä tulee täydellinen ja kaikkeen hyvään kykenevä. 2 Tim 3:16-17.


Kaikki, jotka ovat käyneet pitkillä vaelluksilla tai urheilleet tosissaan tai tehneet yhtään mitään rankkaa ja vaikeaa, tietävät, että kyseessä ei ole pelkästään fyysinen valmistautuminen. Ei epäonnistumisten takana ole pelkkä kropan pettäminen. Iso osa suorittamista ja selviytymistä on sisäiset prosessit. Ajatukset, arvot, usko, tunteet ohjaavat meitä ja joko saa meidät saavuttamaan suuria tai jättämään kesken.  

Kaikki tarvitsevat varustamista. Syy miksi valheoppia löytyy kaikkialta on se, että sille on kovaa kysyntää. Ihmiset etsivät apua matkaansa. Kristityt sortuvat uskomaan valheita ja jäljitelmiä, koska eivät pysy Jumalan Sanassa. Kysymys ei ole siitä, että tarvitsetko apua tai varustamista. Kysymys on siitä, mistä haet apua, koulutusta, viisautta, jota sinulla ei ole. Tien varrella on kaikenlaisia info-ja virkistäytymispisteitä sekä ruokakojuja. Kuka sinulle tarjoilee ruokaa tai karttaa: Jumalan vihaajat vai Hän itse?  

Sinun säädöksesi antavat minulle ymmärrystä. Sen tähden minä vihaan kaikkia valheen teitä! Psalmi 119:104

 

Jos et pysy Sanassa, olet sisällä jossain muussa. Mitä se on? Miten käyt läpi vaikeuksiasi? Mitä kohti käännyt, kun ihmissuhdevaikeudet tai kipeät tunteet tai vakavat päätökset odottavat? Tarjontaa löytyy. Inspiroivia lauseita. Ystävät sanovat jotain, joka kuulosta hyvältä. Elokuvista tai musiikista voi jäädä mieleen tarttuvia lauseita. Jokin muokkaa ja valmistelee sinua. Onko se täydellinen Jumalan Sana joka pystyy täydellisesti valmistamaan sinua hyviin tekoihin. Vai onko se jotain muuta?

Olet jo matkalla, ehkä ehtinyt pitkällekin. Et voi estää vaikeuksien saapumista elämääsi tai lastesi elämään. Mutta voit varustautua oikein, jotta kestät hyisen myrskyn vuoristossa tai pysyt pinnalla tulvien keskellä. Jeesus Kristus on ainoa matkaopas, joka on jo kulkenut tämän matkan, ja palannut ohjaamaan meitä oikealle polulle. Hän haluaa viedä meidät kotiin. 

 

Sillä myös Kristus kärsi kerran kuoleman syntien tähden, vanhurskas vääräin puolesta, johdattaaksensa meidät Jumalan tykö… 1 Pietari 3:18 

 

Tämä viimeinen jae on Pietarin kirjeestä, jota luen parhaillaan läpi. Missä kirjassa, luvussa tai jakeessa sinä olet viimeksi viettänyt aikaa? Liity mukaan lukemaan maailman parasta kirjaa, parhaita uutisia, parhaasta päämäärästä! Ei ole sen parempaa tapaa varustautua elämän mittaiselle pyhiinvaellukselle. 


Kuva: Pixabay by Walter Frehner


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa keskustelemaan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...