6.8.2019

3 kesäistä salaattia

Kesäisin ei aina jaksa laittaa tai syödä kuumaa ruokaa.  Salaattikin voi olla ruokaisa, tässä kolme meidän perheen suosikkisalaattia kesäpöytään.  Ja käyhän nämä myös koulunalun kiireisiin iltoihin, sillä osan voi valmistaa jo edellisenä päivänä!  Olen myös tänä vuonna vähentänyt reippaasti hiilihydraatteja omasta ruokavaliostani, joten ruokaisat salaatit ovat hyvä vaihtoehto makaronilaatikolle.

Kanasalaatti


Photo of Summer Chicken Salad

Kypsennettyä kanaa
Maissia
Feta-juustoa
Tomaattia
Pieni punasipuli
Salaatinlehtiä tai kaalinsuikaleita
(Selleriä)
(Haluamiasi yrttejä)

Kanasalaatin kastike:

0,5 dl majoneesia
0,5 dl kermaviiliä
(0,5 dl kevytkermaa)
1 tl sokeria
Yhden sitruunan mehu
Suolaa
Pippuria

Kanasalaatin helppous on siinä, että sen voi tehdä täysin oman maun mukaan, käyttämällä omia suosikkiaineksia.  Kehittelin tämän reseptin hiljattain, ja koko perhe rakastaa sitä!

Kypsentämällä kanan pannulla tai grillissä saat siihen kivan paistetun pinnan.  Keitettykin kana käy.

Pilko kypsennetty kana sopivan kokoisiksi paloiksi.  Lisää feta-juusto ja kasvikset, sekoita kevyesti.  Maissi voi olla ihan purkkimaissia, tai voit kypsentää maissinkorvia grillissä.  En laita tarkkoja määriä salaattiaineksille, koska jokainen tyylillään ja perheen koon mukaan.

Valmista kastike ja sekoita salaattiin.  Salaatinkastikkeeseen voi ripauttaa joko currya tai tacomaustetta vaihtelun vuoksi. Valmis! Tarjoile halutessasi salaatinlehden päällä.

(Kuva ja kastikeresepti: Food Network, Ree Drummond: Summer Chicken Salad)

Kylmä pastasalaatti



Keitettyä makaronia (1 pss), valitse simpukka- tai kierremakaroni
Kermajuustokuutioita
Kinkkukuutioita
Tomaattia
Kurkkua
Paprikaa
Oliiveja
(Suolakurkkua)
(Haluamiasi yrttejä esim. ruohosipulia tai persiljaa)

Kastike:
Italialainen salaattikastike, osta valmispullo tai valmista itse.


Tämä salaatti maistuu miehillekin, koska siinä on lihaa!  Voit käyttää kinkun sijasta teidän perheen suosikkimakkaraa tai -leikkelettä.  Pekoni ja katkarapukin käy hyvin. 

Keitä makaroneja n. 6-7 minuuttia, kunnes napakan kypsää (al dente).  Valuta vesi pois, anna jäähtyä.  Valmista italialainen salaatinkastike ja lisää makaronin joukkoon.

Pilko juusto, kinkku ja vihannekset.  Lisää salaattiin.  Anna maustua jääkaapissa 1 tunti ennen tarjoilua. Tämän salaatin voi valmistaa myös päivää etukäteen jääkaappiin. Tarkista suolan määrä ennen tarjoilua.

Pastasalaattia voi muunnella makujen tai jääkaapin sisällön mukaan.  Herne-maissi-paprika tai jopa hedelmät kuten viinirypäleet tai meloni ovat suosittuja aineksia. 


Tsatsiki

(Kreikkalainen kurkkusalaatti)



Kurkkua
Valkosipulia
Tilliä
Smetanaa tai paksua luonnonjugurttia
Suolaa
Mustapippuria
(Oliiviöljyä)

Raikas Tsatsiki sopii grilliruoan seuraksi tai leivän päälle.

Pilko tai raasta 1 kurkku.  Kurkkuraasteessa voi olla paljon nestettä, joten ripottele sen päälle suolaa, odota muutama minuutti ja kaada ylimääräinen neste pois.

Kuori ja pilko valkosipulinkynnet (2-4), lisää kurkun sekaan.  Pilko tai saksi tilli sekaan.  Lisää luonnonjugurtti tai smetana, sekoita kevyesti.  Mausta suolalla ja mustapippurilla.  Lisää halutettasi hiukan oliiviöljyä.


(Kuva: FreeDigitalPhotos.net “Arab Middle East Goat Yogurt And Cucumber Salad” by KEKO64)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa keskustelemaan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...