On aina kiva katsoa, millaiset kirjoitukset saavat eniten lukukertoja. Vuosikatsaushan ei ole täydellinen kuva siitä, miten suosittuja tekstit ovat, koska alkuvuoden postaukset ovat olleet pitempään esillä ja luettavissa.
Mutta viime vuoden kolme luetuinta ovat:
Naisena elämän tienristeyksissä
Mitä meidän tulee tietää henkisestä väkivallasta avioliitossa
Mitä minun pitäisi tehdä
Naisena elämän tienristeyksissä- tekstissä pohdin mistä tiedämme oikean suunnan elämän eri tilanteissa. Mistä löytää hyviä neuvoja? Yhteiskunnalta? Ystäviltä? Mieheni sanoo, että jo se valinta, keneltä päätät kysyt neuvoa, määrittelee suunnan, jonne olet jo menossa.
Henkinen väkivalta avioliitossa on aiheena kipeä. Miten se määritellään, mistä tietää oman puolison olevan väkivaltainen vaikka fyysisesti ei ongelmia olisikaan? Lainasin asiasta kirjoittaneiden bloggaajien sivuilta tietoa, joka on meille kaikille tärkeää. Oma avioliittosi voi olla ihana, mutta joku läheisesi voi kärsiä hiljaa emotionaalisesti väkivaltaisessa liitossa. Ymmärtäminen on tärkeää.
Mitä minun pitäisi tehdä? kysyin keväällä. Hyvin suunniteltu vuosi näytti todella epävarmalta pandemian vuoksi. Epävarmuus aiheutti stressiä ja etsin ihmisiä tai tahoja, jotka voisivat kertoa minulle, mitä tehdä. Tätähän ei tietenkään ollut, koska kaikki elivät samassa epävarmuudessa. Puhuminen ystävien kanssa oli helpottavaa, mutta parhaat neuvot nousivat Jumalan Sanan äärellä vietettyjen hetkien tuloksena. Kirjoitin siis pitkän vinkkilistan Raamatunlukemiseen!
Omasta mielestäni tärkein postaus oli lasten Raamattuihin paneutuvan väitöskirjan antien pohdiskeleminen "Opetatko lapsellesi sopeutettuja Raamatunkertomuksia". Äiteinä emme voi olla koskaan liian tarkkoja siitä, millaista teologiaa lapsille opetamme. Se tulee vaikuttamaan heihin pitkäksi aikaa ja väärästä on vaikea oppia pois.
Raamatun naisista valitsin Uuden Testamentin Safiiran. Hänen elämänsä ei ole usein esimerkkinä meille - mutta huonoistakin esimerkeistä voi ottaa oppia. Safiira ja hänen surkea loppunsa.
Ajankohtainen postaus liittyi Suomen hallituksen uuteen visioon, intersektionaalisuuteen. Mitä se on, miten se tulee vaikuttamaan Suomen tulevaisuuteen, ja miksi se ei ole hyvä idea? Lue täältä: Intersektionaalisuus ja Raamattu.
Oma suosikkipostaukseni liittyy johtajuuteen. Johtajuustyhjiö - ja Raamatun haastava malli johtajuuteen. Maailma janoaa johtajuutta, mutta viime vuosien mallit eivät ole kovin rohkaisevia. Jumalalla on kovia sanoja huonoille johtajille.
Sitten katse tulevaan!
Olen kirjoittamassa postausta eräästä Raamatun naisesta, jonka elämää en ole koskaan aiemmin pohtinut sen tarkemmin. Olen aika innoissani hänen tarinansa äärellä, ja saan luultavasti viikonlopun aikana postattua uuden blogitekstin!
(Miltä kuvittelen näyttäväni, kun kirjoitan ;)
Parasta näissä kirjoitushetkissä on uuden oppiminen. Olen lukenut paljon aiheesta ja vaikka haluaisin puhua kaikesta, mitä olen oppinut, pitää juttuja vähän tiivistää blogia varten. Tai aika paljon. Sen parissa tuleekin sitten menemään seuraavien päivien vapaat ajat, mikä on oikein kiva ajatus!
Hyvää viikonloppua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tervetuloa keskustelemaan!