13.5.2013

Viisi lukemisen arvoista juttua

Täältä ruuhkavuosien pyörityksestä vilkutus ja heilutus!  En ole oikein koskaan tykännyt sanasta ruuhkavuodet, koska tuli aina mieleen, että siinä ne ei osaa elämäänsä järjestää eikä ajankäyttöänsä saada kuriin.  ;) Mutta on se vaan uskomatonta miten sitä ei jää oikeastaan luppoaikaa, jos yrittää vähäänkään tehdä asioita, jotka ovat pakko saada tehtyä (aamiainen, lounas ja päivällinen) tai joihin haluaa panostaa (aviopuoliso, lapset, työ, liikunta).  Minua vähän turhauttaa tämä halu bloggailla, kun ei ole siihen kunnolla aikaa.  Äitienpäiväksikään en saanut mitään kirjoitettua, sniff, mutta meillä oli vieraita viikonloppuna.  Se on niitä ruuhkavuosia varmasti!

Mutta ajattelin laittaa tänne linkkejä muutamiin hyviin artikkeleihin tai nettisivuihin, joihin olen törmännyt.  Ilman sen kummempaa järjestystä:

1.  Reetta Rätyn juttu Hesarissa lapsettomuudesta ja keskenmenosta.  En ole kokenut kumpaakaan, mutta oli todella hyvin kirjoitettu aiheesta.  Lämmin halaus lapsettomille lukijoille...tunnen monia aivan ihania pariskuntia, jotka haluaisivat lapsen, ja tiedän kuinka kipeä asia se voi olla.

2.  Courtney kirjoitti blogissaan Women Living Well kristittyjen naisten pukeutumisesta.  Siihen oli hyvin tiivistetty se, mitä olen täällä omassa blogissani kirjoittanut pitkästi ja hartaasti :)  Myös kommentit olivat hyviä, ainakin ne ensimmäiset parikymmentä mitä luin.

3.  Hanna Ranssi-Matikainen on julkaissut tutkielman siitä, mikä ajaa suomalaisia avioeroon.  Työn ja perheen yhteensovittaminen, erilaiset odotukset, puolisoiden henkilökohtaiset kriisit, perusturvattomuus, kommunikoinnin ongelmat.

4.  MOB ja Boy Dads ovat blogeja, joissa poikien vanhemmat kirjoittavat elämästä poikien kanssa. Minulla on kaksi poikaa ja haluan oppia ymmärtämään ja vaalimaan poikieni ainutlaatuisuutta ja kasvattamaan heistä miehiä.  Näistä blogeista löytyy oikeaa asiaa ja hauskoja juttuja poikien vanhemmilta.  

5.  John Piper on kirjoittanut haasteen naisille elää täyttä elämää kokoNaisena.  Olen linkittänyt sen muistaakseni täällä aiemminkin, mutta luen sitä itse aina välillä, kun tarvin rohkaisua naisena olemiseen eri rooleissani ja tehtävissäni.


Ja sitten kysymys: miltä sinusta tuntuu kun mainitsen tai linkitän englanninkielisille sivuille?  Jääkö käymättä, vai käytkö lukemassa?  Luetko englanniksi vai käytätkö guuglen suomennosapuja?  Mietin tätä joka kerta kun linkitän jonnekin ulkomaille.  Itselleni englanniksi lukeminen on luonnollista ja se on perheessämme toinen käyttökieli, mutta en haluaisi hidastaa sinun lukukokemustasi vieraan kielen takia.  Mietin miten edetä asiassa blogissani...

Oikein hyvää viikonalkua!


6 kommenttia:

 1. Englanninkielinen käy hyvin, mutta aika ei usein riitä kaikkeen. Kiitos kivasta blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että käy! Tiedän tuon ajanpuutteen...täytyy valita mitä ehtii lukea ja mitä ei.

   Poista
 2. Minä luen englanninkielisiä juttuja sujuvasti ja seuraan säännöllisesti monia sinunkin mainitsemiasi englanninkielisiä blogeja. Suomeksi vastaavista aiheista on usein kirjoitettu vähemmän, joten siksikin englanninkieliset linkit on tervetulleita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, että olet löytänyt lukemista ulkomailta eikä kieli ole esteenä, mutta minäkin kaipailen lisää ihmisiä ja blogeja suomeksi! Sitä odotellessa :)

   Poista
 3. Olipa muuten Piperilla paljon tuhtia sanottavaa! En ollut lukenut tuota ennen, mutta siitä jäi kyllä paljon ajattelemisen aihetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Piperin tekstejä luen usein kun opiskelen jotain aihetta tai muuten vaan kaipaan tietoa asiasta x tai y. Se koko blogi on hyvä (Desiring God), muitakin hyviä kirjoittajia löytyy ja olen aina todennut sen olevan hyvin raamatullista tekstiä.

   Poista

Tervetuloa keskustelemaan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...