19.11.2012

Blogin vuosipäivä ja arvonta

Vuosi sitten aloitin tämän blogini kirjoittamisen ja on aika juhlia! 

Naiseus, vaimona oleminen ja äitiys kristillisestä näkökulmasta ovat aiheita, joita kohtaan kiinnostukseni on herännyt ja kasvanut viimeisen viiden vuoden aikana todella suureksi.  Ensimmäisessä postauksessani kerronkin vähän siitä.  Löysin Raamatunpaikkoja, joissa puhutaan suoraan naisille.  Löysin myös muutaman hyvän kirjan kristillisestä naiseudesta ja siitä alkoi oppiminen aiheesta. 

Kirjoitan blogiani kahdesta syystä, enkä tiedä kumpi olisi parempi tai ensimmäinen syy. 

 1. Huomasin miten usein julkisuudessa puhutaan naiseudesta ja siihen liittyvistä teemoista.  Harmi kyllä puheet ja mielipiteet ovat kaukana Raamatun opetuksista.  Tuntuu, että kristillisissä lähteissäkin aihetta käsitellään hyvin harvoin.  Vihdoin erään sanomalehden feministikolumnistin sanat osuivat suoraan hermoon ja vastalauseena päätin kirjoittaa julkisesti siitä, mitä Raamattu opettaa naiseudesta, naisen rooleista ja tehtävistä. 
 2.  Olen nauttinut erilaisten aiheiden pohdinnasta ja niiden ”paperille” laittaminen on itselleni luontainen tapa jäsentää ajatuksia.  Huomasin jopa että joskus iltaisin valitsen mielummin kotona kirjapinon ääressä opiskelemisen ja ajatusteni tietokoneelle naputtamisen kuin muut riennot tai rentoutumiset.  Huvinsa siis kullakin! 

Mukava on ollut huomata, että on teitä lukijoita, jotka luette ja kommentoitte kirjoituksiani.  Ihan yksin ei siis tarvi näitä teemojani pohdiskella.  Päätin laittaa arvonnan pyörimään teille kiitokseksi!

Ensimmäinen palkinto on lahjakortti Ilon Polku-verkkokauppaan.  Sieltä saa monenmoista mukavaa; kirjoja, kalentereita, kosmetiikkaa, lahjoja, kortteja ym ym.  Lahjakortin hinta on lukijoitteni määrä eli 25 e (kaikki lukijat eivät näy lukijalistassa)!  
Toinen palkinto on tässä:  Ystäväni tekee työtä ihmiskaupalta/prostituutiolta/vainoamiselta pelastuneiden naisten parissa.  Tämä rannekoru on näiden naisten tekemä.  He opettelevat tapoja, joilla voivat ansaita elantonsa... Monella paluu kotiin olisi liian suuri häpeä, jopa mahdottomuus. 

Värikäs rannekoru

Kolmas palkinto on naiseuden kunniaksi kiva huivi!  Ihastuin näihin muhkeisiin huiveihin niin, että ostin itselleni yhden; sen lisäksi kolme onnekasta saa huivin kaulaa lämmittämään.  Jättihuivi on kaksi metriä pitkä ja n. 30 cm leveä. 

Huivit kaulaa lämmittämään
Huiveja on kolme neutraalia väriä:  ruskea, musta ja harmaa (näyttää kuvassa siniseltä, mutta on ihan rehellinen harmaa).  Ne ovat kivan pulleita ja pehmeitä, ihania syyssäille! Miten voit osallistua:  jätä kommentti  tämän postauksen kommenttilaatikkoon.  Koska blogini aiheena on kristitty nainen, kerro jotain aiheeseen liittyvää; se voi olla kysymys, mielipide, epäily,  hyvä artikkeli, kirja tai omasta elämästäsi jotain. 

Jos olet lukija, kirjoita toinen, erillinen ”Olen lukija!” tai ”Aloin juuri lukijaksi”-kommentti niin saat toisen arvan.

Jos linkität arvonnasta blogissasi, facebookissa tai twitterissä, käy kertomassa siitä erillisessä kommentissa.  Laita linkki myös näkyviin.  

Näin voit osallistua jopa kolmella arvalla!  Arvonnalle annan aikaa Itsenäisyypäivään saakka.

Kiitos vielä kerran ja onnea arvontaan! 

Henna Maria


20 kommenttia:

 1. Kiva juttu:) Olen siis lukija ja osallistun arvontaan, erityisesti tuo kaunis käsikoru olisi ihana voittaa! Saako koruja muuten jostain nettikaupasta?

  Olen tykännyt blogistasi ja saanut siitä paljon uusia ajatuksia, innoitusta, pohdittavaa ja joihinkin teksteihin olen palannut ja tulen palaamaan. Olet selvästi perehtynyt asioihin ja kirjoitat mielestäni asioista perusteellisesti. Tämän blogin kautta sain ylipäätään tietoa näistä naiseusasioista tältä kantilta ja ostin sen yhden kirjankin.

  Rohkea ja erilainen blogi ja hyvä niin.

  VastaaPoista
 2. Rakastan aihetta kristillinen naiseus ja pohdintasi ovat loistavia!

  VastaaPoista
 3. aloin juuri lukijaksi, Kiitti Henna Maria :)

  VastaaPoista
 4. Viimepäivinä mielessä ollut uskollisuus siinä, mitä minulle on uskottu. Tähän liittyen myös Jumalan mielen mukaiset valinnat on ollut mielen päällä :)

  VastaaPoista
 5. Otan osaa tähän arvontaan, tykkään blogistasi, koska se tuo aina ruokaa ajatuksilleni ja hengelleni. Saan tästä blogistasi tosi paljon hengellisesti. Kiitos, kun jaksat kirjoittaa.

  VastaaPoista
 6. Teologina on ollut mielen päällä kysymys naisen asemasta seurakunnassa.

  VastaaPoista
 7. Niin, ja olen lukija, joten osallistun toisellakin arvalla. :)

  VastaaPoista
 8. Blogisi ja elämäni uskovan miehen vaimona ovat yhtä vanhoja, onnea meille!

  Elämäni naisena, vaimona ja äitinä on nykyisin paljon vapaampaa. Enää ei tarvitse pohtia ajavatko kristityn elämään kuuluvat valinnat puolisoni kauemmas Jumalasta. Kiitos ajatuksia herättävästä blogistasi!

  VastaaPoista
 9. Niin, ja minä myös olen lukija!

  VastaaPoista
 10. Olen blogisi lukija ja blogiasi on ilo seurata. Kiitos että kirjoitat. Erityisesti tekstisi "Kotona olo tappaa luovuuden?" on pöyrinyt viime aikoina päässäni ja olen siitä nousseita ajatuksia mietiskellyt aina aika ajoin.

  Naiseuteen kätkeytyy niin paljon. Varmasti moni kristitty nainen hyötyisi blogisi teksteistä. Monesti kirjoittamasi asiat herättävät tunteita ja ajatuksia, jotka ovat henkilökohtaisia, joten en oikein osaa kommentoida mitään, vaikka ajatuksia herätätkin. Kiitos blogistasi ja siunausta :)

  VastaaPoista
 11. On ihana lukea pohdiskelevia, mutta niin paljon myös elämän viisautta sisältäviä tekstejäsi. Kaikista eniten koskettaneita tekstejäsi ovat olleet ne, joissa käsittelet vaimona olemista. Vaimon alamaisuuden ymmärtäminen on tuonut rauhaa omaan elämään; minun ei tarvitse pitää kaikkia lankoja omissa käsissäni, huolehtia ja murehtia kaikesta, vaan antaa miehen hoitaa oman roolinsa ja omat tehtävänsä yhteisessä elämässä. Elämäni on helpottunut, kun olen luovuttanut asioita hänen hoidettavakseen/päätettäväkseen alistumatta väärällä tavalla. Tässä asiassa olen oppinut paljon! Kiitos siis merkittävistä ajatuksistasi, joita olet jakanut!

  VastaaPoista
 12. Ihanaa, että on blogeja elämästä kristittynä naisena. Varsinkin aviomiehen kunnioitus on minusta kiinnostava aihe, nykypäivänä kun tuo ehkä vähän kristillisissäkin piireissä lakastaan maton alle. Tai minusta tuntuu, että aiheesta voitaisiin puhua enemmän. Myös kasvastus kristillisestä näkökulmasta kiinnostaa. Seurakunnassa on paljon hyvää opetusta, mutta opetusta naisena elämisestä ei juurikaan saa--tosin tässä voisi katsoa omaan napaansa ja miettiä, mitä itse voin tehdä asian eteen, ehkä voisin ehdottaa, että naisten ruokouspiirissä opetettaisiin tästä.

  VastaaPoista
 13. Aloin juuri lukijaksi!

  Ihanaa, että kirjoitat tätä blogia. Minua kiinnostaisi tietää sinun normaaalista päivästäsi, mitä siihen kuuluu?

  Kahdella arvalla siis mukana :-)

  juiajuksu@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Hei!

  Olen lukija!
  Tämä Blogi on niin tarpeellinen minulle uskovaisena vaimona sekä äitinä olemiselle. Jatka samaan malliin!

  T:Minttu

  VastaaPoista
 15. Löysin blogisi pari päivää sitten, luin alusta loppuun ja jään seuraamaan. :) Mahtavaa löytää myös suomalainen blogi tästä aiheesta, montaa noista sivupalkkisi englanninkielisistä seuraankin säännöllisesti.

  Kristillisissä piireissä naiseudesta puhutaan yleensä samassa yhteydessä äitiyden kanssa. Entä lapsettomat, naimisissa olevat kristityt naiset? Olisiko sinulla heille (meille) sanottavaa tai vaikka vinkkiä hyvästä kirjasta/tekstistä/lähteestä? Mikä on naisen rooli ja tehtävä avioliitossa, kun lapsenhoitovastuuta ei ole? Ja pitäisikö kristityn naisen automaattisesti haluta lapsia?

  En ole lukenut kovin montaa kirjaa kristillisestä naiseudesta, mutta todella hyvä on ollut John & Stasi Eldredgen Valloittava salaisuus (tai alkuteos Captivating: Unveiling the mystery of a woman's soul). Suosittelen tutustumaan, jollet ole vielä lukenut!

  VastaaPoista
 16. Olen mieluusti mukana arvonnassa. Minulle syy lukea blogiasi ei ole ensisijaisesti kristillisyydessä, vaan luen mieluusti erilaisia avauksia naisen asemasta.

  VastaaPoista

Tervetuloa keskustelemaan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...