19.7.2015

Elämän ei tarvitse olla täydellistä ollakseen kaunista

Ostin otsikon tekstillä varustetun kortin hääpäivälahjaksi.  Onnellinen se avioliitto, jossa puolisot ovat ymmärtäneet, että kaiken ei tarvitse olla täydellistä, jotta se voisi olla myös ihanaa.

Pysäyttävät tapahtumat - olkoon se sitten läheltä piti-tapahtumat, läheisen kuolema, vakava sairaus tai onnettomuus  - kristallisoivat elämän tärkeysjärjestyksen nopeasti.  Ennen niin tärkeältä tuntuneet asiat voivat menettää täysin merkityksensä.  En usko, että olen kovinkaan väärässä kun väitän, että hätkähdyttävien hetkien jälkeen perhe ja muut läheiset ihmiset ovatkin siellä tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä.

Joskus ei edes tarvita mitään kauheaa.  Sitä voi vaan eräänä päivänä herätä näkemään ympärillä olevien ihmisten ja asioiden kauneus.  Ja tajuta, että jos odotan näiden juttujen olevan täydellisiä ennen kuin pystyn niistä täysillä nauttimaan, saan odottaa kunnes on liian myöhäistä.

idhtbptbb

Moni vilpittömästi hyvään pyrkivä ihminen voi sortua vaatimaan täydellisyyttä kaikessa.  Ikään kuin pään sisällä olisi pinterest-taulu, johon on kerätty tavoitteita, joissa rima on ihan hirvittävän korkealla. Tavoitteena on jotain täydellistä, koska virheellisesti ajatellaan, että täydellinen on kaunista.  Epätäydellinen se ei kelpaa.  Tuollainen meidänkin perheen pitää olla.  Tuollainen meidänkin avioliiton...kodin...ruokakorin...vaatekaapin...harrastusten pitää olla.

Tajusin sen jälleen kerran ihan hiljattain.  Olin lahjakkaiden ja ihmeellisten ja juuri oikealla paikalla olevien ihmisten seurassa.  Sen sijaan, että olisin alkanut piiskaamaan itseäni olemaan enemmän tuollainen ja vähemmän tällainen, pysähdyin ajatuksissani.  Ajattelin, että voin tottakai toivoa edistymistä asioissa, joissa en ole niin hyvä.  Mutta voin toisaalta päättää keskittyä niihin asioihin, joissa minä olen hyvä.

Ei tarvitse olla täydellinen ollakseen kaunis.

Kauneutta on olla minä.  Osata elää omien puutteiden ja vajavaisuuksien kanssa.  Hyväksyä itsensä, olla sinut oman itsensä kanssa.  Itsensä kanssa hyväksyen elävät ihmiset ovat virkistävää seuraa muillekin.

Eräällä ystävälläni on seuraava lainaus jokaisen sähköpostinsa lopussa:

"Don't ask yourself what the world needs. Ask yourself what makes you come alive and go do that, because the world needs people who have come alive."
- Howard Thurman(1899 – 1981)
Howard Thurman

Maailma tarvitsee ihmisiä, jotka ovat hengästyttävästi, hämmästyttävästi elossa.  Ihmisiä, joiden kauneus ei tule täydellisyydestä vaan siitä ilosta, että he tekevät sitä, mitä he ovat luodut tekemään.

Maailman muuttaminen paremmaksi ei lähde siitä, että olen täydellinen, kaikilla vastauksilla varustettu.  Maailman muuttaa ihminen, joka kärsii ja elää kivussa ja epätäydellisyydessä, koska silloin hän tarvitsee muita.  Ja juuri siinä tilanteessa hän tarvitsee Jumalaa.  Ei kukaan saa aikaan parempaa maailmaa yksin.

Meidän koti ei ole täydellinen, mutta siellä nautitaan perhe-elämästä ja sinne kutsutaan mielellään vieraita.  Lapset eivät ole täydellisiä, mutta rakastan jokaista todella paljon ja nautin heidän seurastaan.  Mieskään ei ole täydellinen :) mutta on mun paras ystävä ja se, jonka kanssa haluan haaveilla tulevasta.  En ole itse täydellinen, mutta Jeesuksen rakastama ja hyväksymä, jolla on annettavaa juuri sen vuoksi kun olen minä.


  Life doesn't have to be perfect to be beautiful.

Elämän ei tarvitse olla täydellistä ollakseen kaunista.  Nauti tästä hetkestä, juuri niissä olosuhteissa ja niiden ihmisten kanssa kun siinä on.  Hyväksy ne.

Se on kaunista.


 
Ensimmäinen kuva: Nesting Place-blogi
Toinen ja kolmas kuva: Pinterest 

2 kommenttia:

  1. Kiitos kauniista kirjoituksestasi.Eräs mies sanoi kauniisti vaimostaan Efesolais kirjeen 3:16-19 mukaan. Kuinka suloista on jos meidän epätäydellinen puolisomme näkisi meissä epätäydellisissä vaimoissa tämän josta Paavali kirjoittaa. ISÄMME hengeellään vahvistaisi ja voimistaisi teidän SISÄISTÄ olemustanne. Näin Kristus asuu teidän sudämissänne, kun te uskotte, ja rakkaus on ELÄMÄNNE PERUSTUS JA KASVUPOHJA. Silloin te kykenette yhdessä kaikkien pyhien kanssa käsittämään... Ja voitte tajuta KRISTUKSEN RAKKAUDEN... Nllin Jumalan koko täyteys valtaa tedät. Tällainen rakkaus, kun meistä huokuisi niin emme kiinnittäisi huomiota epäolennsiseen. Kiitos vielä kirjoituksedtasi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista ja eipä kestä ;) Tykkään kirjoittaa!

      Poista

Tervetuloa keskustelemaan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...