1.1.2016

Katsaus vuoteen 2015


Image result for happy new year

Hyvää uutta vuotta!

Eilen oli ihan pakko valvoa puoleenyöhön, kun isommat lapset päättivät valvoa.  Naposteluja, pelejä ja elokuva, mikäs siinä.  Tervetuloa vuosi 2016!  Ja viime vuodesta - mikä ei onnistunut ihan täysin, annetaan Luojan käsiin, eikä kanneta omilla olkapäillä.  Armo on uusi joka päivä ja joka vuosi!

Tässä katsaus viime vuoden kirjoituksiin.  Kiva tapa nähdä yhdellä silmäyksellä miten blogivuosi meni.  Ihan lopussa on vuoden 2015 suosituimmat kirjoitukset.

Tammikuu


Aloitin vuoden 2015 suunnittelemalla elämääni.  Korkea tavoite ja vaikka muutamia muutoksia näin, sitä huomaa vuosi vuodelta, miten vaikeaa muuttuminen on.  Yksi tavoitteistani oli lukea koko Raamattu läpi vuodessa.  Laskin, että noin 3 lukua päivässä lukien se onnistuu.  Luinkin uskollisesti, mutta sitten tuli kesäloma!  Jatkan läpi lukemista, mutta tässä taitaa vuoden sijasta mennä puolitoista.

Seuraavaksi julkaisin edellisen vuoden tiivistelmän.  Luetuimpien postausten lista on aina yllätyksellinen!

Minua koskettaa ajatus siitä, että Jumalan valtakunnassa ei ole liian pieniä asioita.  Kun teen oman osani uskollisesti, se riittää.  Jeesuksen siunaamana viisi leipää ja kaksi kalaa ruokkii tuhansia.  Voin muuttaa yhden ihmisen koko maailman.  Esimerkkinä kirjoitin Helen Kellerin opettajasta, Annie Sullivanista.

10 asiaa, joita miehesi vihaa.  Suomensin omasta mielestäni hyvän listan asioista, joita vaimona voin tehdä, mutta jotka ajavat mieheni hulluksi.

Tammikuun viimeisenä kirjoitan aina jostain tutkimustuloksesta.  Viime vuonna kirjoitin siitä, miten lapsuuden kokemukset voivat vaikuttaa pariskuntien riitojen ratkaisukykyyn.  Lapsuudella on merkitystä, mutta hyvä parisuhde voi parantaa monia haavoja.

Helmikuu

Aiheena Jeesus ja naiset.  Raamatussa tulee esiin, miten uskomattoman hienosti Jeesus suhtautui naisiin - se oli radikaalia jo siinä kulttuurissa ja uskonnollisessa maailmassa, jossa hän eli.  Tämä on ehkä yksi suosikkipostauksistani viime vuodelta.  Jeesus on aivan upea tyyppi!  Jeesus ja naiset oli myös pohjana, kun kirjoitin Ruut-lehteen ensimmäisen artikkelini.  Päätoimittajan avulla siitä muokattiin lehteen sopiva muoto, ja mielestäni se parani entisestään.

Lopetin edellisen kirjoitukseni kysymykseen:  "Jäljelle jää kysymys:  tunnustiko Jeesus naisten ja miesten roolieroja?"  Vastaan siihen kirjoituksessa Jeesus, naiset ja miehet.  Aina välillä roihahtaa keskustelut, joissa kiistellään miesten ja naisten eroista tai niiden poissaolosta erityisesti seurakuntapalvelutehtävissä ja johtamiskysymyksissä.  Miten Jeesus suhtautui naisiin ja miehiin, kaikki samalle viivalle sukupuolettomaan massaan, vai?

Kirjoitan seurustelukumppanin valinnasta sinkuille.  On olemassa asioita, joiden esiintyminen suhteessa on hälyttävää.  Älä tee sitä virhettä, että valitset kontrollovan ja mustasukkaisen miehen itsellesi. Sinä olet aarre, ja miehesi tulee kohdella sinua paremmin kuin ketään muuta!

Maaliskuu

Naistenpäivän kunniaksi ihana lainaus eräästä nuortenkirjasta.  Naisellisuus on erilaista kuin miehisyys, mutta se ei tarkoita vähäisempää osaa.  On kaunista olla nainen ja vain rohkea nainen osaa olla täysinainen :)

Valmistaudu avioliittoon kysymällä hyviä kysymyksiä jo seurusteluaikana.  Pitkä lista kysymyksistä, joiden pitäisi pitää teidän puhumassa pitkään!

Aina ei mene niinkuin suunnitellaan.  Iltahetki lasten kanssa.  Tarvitsen armoa.

Uusi nettilehti Ruut ilmestyi ensimmäisen kerran.  Se oli erään nuoren naisen unelma, ja nyt se on toteutunut.  Oletko käynyt jo tutustumassa?

Meidän pääsiäisperinteisiin kuuluu pääsiäisviikon tapahtumien rakentaminen lelujen ja kotoa löytyvien esineiden kautta.  Se on kiva tapa tuoda esiin hiljaisen viikon tapahtumat lapsiperheessä, mtta voihan tästä nauttia ihan itsekseenkin.

Huhtikuu

Huhtkuussa kirjoitin vain yhden kerran.  Päätin aloittaa sisäisestä parantumisesta kirjoittamisen.  Useimmat meistä ovat saaneet kolhuja ja haavoja sisimpään - miten löytää eheys ja parannus?

Toukokuu

Valkeudessa eläminen on osa kristityn vaellusta.  Mitä se tarkoittaa?  Miten elää valkeudessa?

Äitienpäivänä.  Ehkä tämä on se päivä, jolloin kaipaan armonjulistamista kaikkein eniten.  Niin paljon odotuksia, niin paljon tunteita, pettymyksiäkin.

Osa sisäisen parantumisen kirjoittelua.  Olen löytänyt tavan puhua sydämen puhtaudesta käyttämällä esimerkkeinä roskakasoja, jotka houkuttelevat elämäämme rottia.

Kesäkuu

Mitä on synti?  Mitä tapahtuu, jos et tunnusta syntejäsi?  Mitä seuraamuksia on sillä, että jonkun syntejä peitellään ja siloitellaan?  

Eräs esikuvistani, Elisabeth Elliot, kuoli kesäkuussa 2015.  Kirjoitan Elisabethin elämästä ja hänen vaikutuksestaan omassa elämässäni - ja blogissani!  

Sukupolvien vaikutuksesta vapaaksi- kirjoituksessa puhun siitä, miten isiemme ja äitiemme väärät valinnat vaikuttavat myös tänään.  Onko perheessäsi asioita, joita ei ole tuotu ristin juureen?  

Heinäkuu

Elämän ei tarvitse olla täydellistä ollakseen kaunista.  Yksi suosikkipostauksistani viime vuodelta.  

Mikä on ihmisen paras ominaisuus?  Minulla on upeita ystäviä, mutta mikä onkaan se salaisuus?! 


Syyskuu

Syyskuusta tuli seksikuu :)  Erään lukijakysymyksen perusteella kirjoitin kolmiosaisen sarjan kristityn elämästä ja seksuaalisuudesta.  Ensin uskova sinkku ja seksuaalisuus.  Lokakuu

Aleksis Kiven klassikosta löytyi hauska runoilu oivalle emännälle

Jatkan sisäisen parantumisen pohtimista kirjoittamalla okkultismista vapaaksi pääsemisestä.  Rukous on vahva ase, mutta usein tarvitsemme jonkun toisen rukoilemaan puolestamme.  

Hyvä ystävä, oma aviopuoliso ja muut tärkeät ihmissuhteet ovat meille hyväksi.  Mutta on olemassa kumppanuuksia, joissa siteet kahden ihmisen välillä ovat negatiivisia ja jotka pitää leikata.  

Marraskuu


Eräs lukija jätti kommenttilaatikkoon kysymyksen.  Kirjoitin vastaukseksi vinkkejä lapsiperheen arkeen.  

Jatkoin vinkkilinjalla ja kirjoitin uniongelmista.  Perhepeti voi toimia, mutta jos joku perheenjäsen alkaa kärsiä unenpuutteesta on hyvä arvioida perheen nukkumisjärjestelyitä uudelleen.  

Blogihaaste, jossa kerron blogini tarinan.  Takana jo neljä vuotta bloggausta!  


Joulukuu

Oman lapsen kysymys "onko joulupukkia olemassa" ja mieheni hyvä vastaus innoitti minut kirjoittamaan joulupukista.  Miten kristittynä suhtautua joulun pääosan varastaneeseen punanuttuun?  :)  

Keräilin netistä joululahjalistoja, joista pitäisi löytyä lahja ihan jokaiselle.  Hyvää joulua!  

Joulu ei aina suju iloisissa tunnelmissa.  Joulukolumnissa pohdiskelen, mitä annettavaa Jeesuksella on kaikenlaisille juhlijoille.  

Tänä jouluna luin paljon kertomusta Elisabetista ja Sakariaasta.  Kirjoitin siitä erityisesti lapsettomuuden näkökulmasta: lapsettomuus ei ole Jumalan rangaistus! 


Suosituimmat 2015


Viime vuoden aikana kirjoittamistani postauksista luettiin eniten näitä: 

1. 10 vinkkiä niille, jotka haluavat säästää seksin avioliittoon
2. Uskova sinkku ja seksuaalisuus
3. Miten päästä vapaaksi menneisyyden kahleista
4. Kaiken se kestää? Miten tunnistaa pahoinpitelijä ennen kuin on liian myöhäistä
5. Tunnustamaton synti ja sen vaikutukset elämässäsi

Kiitos lukijoille menneestä vuodesta ja tervetuloa lukemaan myös tänäkin vuonna!   Jos käyt lukemassa ahkerammin, liity lukijalistaan ja jos erityisesti tykkäät tai et tykkää jostain kirjoituksesta, kerro se muillekin jakamalla :D Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa keskustelemaan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...