9.1.2017

Osaatko hoitaa kotiasi?

Proverbs 31:19  (WisdomsPosts.com)

Hän ojentaa kätensä kehrävarteen ja käyttelee värttinää kämmenissään. Sananlaskut 31:19 

Teininä kotihommiini kuului oman huoneen siivoamisen lisäksi keittiön lattian luutuaminen lauantaisin.  Se ei ollut mielestäni kovinkaan kiinnostava tehtävä ja vitkuttelin sen tekemistä koko päivän.  Muistan elävästi, kun löysin kerran lauantai-iltana isäni lattiaa luutuamasta… olin kyllä aikonut sen tehdä, mutta koko päivä oli kulunut tätä tylsää tehtävää vältellessäni.  Äitini huokaili, että miten osaan joskus omaa kotia hoitaa ja väitin, että sitä kyllä sitten siivoan, kun se on oma. 

Tätä muistellesani en jotenkaan odota omien lasten saapumista tälle räjähdysherkälle ikäkaudelle. 

Nyt minulla on oma koti.  Olen lukenut mielenkiinnolla kodin hoitamiseen liittyvistä asioista, osaan puhdistaa silitysraudan, huolehtia pyykinpesukoneen filtteristä ja kääntää patjoja niin, että ne kuluvat tasaisesti.  En siltikään koe kotihommien olevan kaikkein stimuloivimpia töitä.  Vaikka kodin työt ovat moninaisia, ne ovat silti toistuvia ja vaatimattomia.  Jee, sain taas vessat siivottua!  Upeaa, pölyt on pyyhitty! 

Mutta täytyy myöntää, että nautin puhtaista lakanoista, lämpimästä ruoasta ja siististä kodista.  Moppasin kerran lattiaa iloisesti laulaen, ja tuttu nuori kysyi järkyttyneenä, että tykkäänkö siivoamisesta.  Vastasin tykkääväni siivoamisen tuloksista.   Kukapa ei tykkäisi?

Vaikka Sananlaskujen luvun 31 nainen on rikas ja hänellä on palvelijoita, hän osaa silti kaikki kodinhoitamiseen liittyvät työt.  Hän istuu kehräämässä lankaa, jotta saa tehdä kangasta, jotta saa ommella vaatteet perheenjäsenilleen.  Ja minä ajattelen silittämisen olevan työläs ja tuskainen homma! 

Kodinhoitamisessa asenteella on suuri merkys.  Sillä on merkitys omaan jaksamiseen ja kodin ilmapiiriin.  En ajatellut ammatikseni hoitavani kotia, mutta jokaisella meillä on koti.  Olkoon se vaatimaton tai luksuslinna, sitä pitää hoitaa.  

Voin kokea kodin hyvästä hoitamisesta osaamisen ylpeyttä ja onnistumisen iloa.  Haluan opettaa sitä lapsillenikin.  Mikä sen parempi paikka oppi uusia asioita, kuin opetella kotona erilaisia töitä? En halua jättää näitä taitoja koulujen käsityö- ja kotitaloustuntien armoille.  

San31 nainen ei kehrää ja kudo, koska se on hänelle mieleinen harrastus.  Se oli vain yksi välttämättömistä kotitöistä, jolla hän vastaa perheensä tarpeisiin.  Hän siunaa perhettään, saa heidät tuntemaan olonsa hyväksi ja tärkeäksi.   Ja jokainen hänen kotiinsa tuleva saa kokea samaa siunausta.  Yhdistäähän Uusi Testamentti kodin hyvän hoitamisen evankeliumin leviämiseen.   

Olen oppinut kodinhoitoon liittyviä asioita pikku hiljaa.  En ole täydellinen kodinhoitaja, mutta parempi kuin teini-ikäisenä!  Seuraavaksi haluaisin oppia hoitamaan huonekasveja.  Rakastan vihreyttä ja vehreyttä sisustuksessa, mutta kasvien selvitymisprosentti on fifty-fifty meidän huushollissa.  Ehkä se tuosta vielä nousee!  

Mitä taitoja olet oppinut kodin hoitamiseen liittyen?  Mitä taitoja sinulta vielä puuttuu?  


Kuva:
WisdomsPosts.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa keskustelemaan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...