9.3.2019

Ketä Raamatun naista ihailet?Naistenpäivän iloksi päätin testata, kuinka monta Raamatun naista osaan listata nimeltä.  Aloitin innolla ja ensimmäiset 15 naista löytyi helposti.  Sitten tahti hidastui ja piti oikein miettiä, mitä näitä vielä olikaan.  Loppujen lopuksi sain 24 listattua, ennenkuin turvauduin hakukoneen apuun. 

Raamatussa kerrotaan kymmenien naisten elämästä.  Osa saa pääosan pitkissä kertomuksissa, osa mainitaan vain muutaman jakeen verran, tai vain kerran nimeltä.  Olen käynyt jonkin verran blogissani läpi näitä naisia ja heidän elämänkokemuksiaan. 

Elisabet

Saara

Martta ja Maria

Maria, Jeesuksen äiti, jonka mainitsen useissa jouluisissa postauksissa

Tabita

Naistenpäivänä kokoonnuimme ystävien kanssa pöydän ääreen.  Valitsimme kukin Raamatusta naisen, joka on ollut meille merkittävä, jota ihailemme tai jolta olemme oppineet jotain. 

Kerroin itse Abigailin ja Esterin esimerkistä tilanteissa, kun he kohtasivat elämässään suuria uhkia. 

Abigailin mies oli typerys, jonka röyhkeä käytös sai Daavidin vihan nousemaan.  Daavid oli tulossa miehineen teurastamaan koko talonväen.  Kun Abigail saa kuulla tästä, hän alkaa toimimaan.  Hän lähettää Daavidille lahjoja ja saapuu itse perässä, kumartuu maahan Daavidin eteen ja pyytää häntä säästämään heidän henkensä.  Daavid leppyy ja peruu tuhomatkansa. 

Esteriä ja hänen kanssaan muita juutalaisia odottaa kansamurha.  Hän päättää paastota kolme päivää ja järjestää sitten kutsut miehelleen kuninkaalle ja kansansa vihamiehelle Hamanille.  Tyytyväiset miehet nauttivat kuningatar Esterin pöydästä ja kun Esterillä on kuninkaalle esittää kohtalokas pyyntö, mies lupaa antaa hänelle mitä vain.

Molemmat naiset käyttivät naisellisia tapoja pyyntönsä esittämiseen.  He kunnioittivat miehiä, joille heillä oli suuri pyyntö ja vetosivat heidän vallantuntoonsa nöyrällä ja lempeällä tavalla vetoamalla.  He antoivat lahjoja ja valmistivat upean juhlapöydän.  He eivät haastaneet, uhkailleet tai kilpailleet.   

Me emme todennäköisesti kohtaa tällaisia murhanhimoisia miehiä, jotka uhkaavat tuhota meidät ja perheemme.  Vaikeutemme ovat pienempiä ja helpompia.  Olen silti yrittänyt löytää samaa asennetta, joita näillä viisailla naisilla oli.  Jumalan mielen mukainen naisellisuus on vetoavaa ja kaunista, ja moni mies on aseeton sellaisen käytöksen edessä. 

Haavoittuvaisuus on naisellinen ominaisuus ja se herättää miehessä halua suojella ja huolehtia.  Moni nainen on saanut kuulla varoituksia nuorena tätä vastaan.  Meitä opetetaan huolehtimaan itsestämme ja antamaan vahvan, kykenevän naisen vaikutelman.  Osittain on hyvä, että tyttömme osaavat pitää huolta itsestään.  Mutta miten välttää kovuus ja agressiivisuus puheessa tai käytöksessä? 

Abigail ja Ester molemmat tiesivät olevansa hyvn haavoittuvaisessa asemassa, ja he toivat sen esiin.  Ja miehet vastasivat heidän pyyntöönsä antamalla heille, mitä he halusivat.  Molemmat olivat erittäin kauniita naisia, mutta he eivät käyttäneet ulkonäköään saadakseen mitä halusivat.  Heidän asenteensa ja pehmeytensä saivat enemmän aikaan kuin kaunedella vaikutuksen tekeminen. 


Vieraat naistenpäivän pöydän ympärillä kertoivat ajatuksiaan muista Raamatun naisista.  Ruutin usko ja valmius asua uudessa maassa luottavaisena.  Vastin oman arvonsa kunnioittaminen, joka sai hänet kieltäytymään miehensä kuninkaan alentavasta pyynnöstä.  Prisillan kyky opettaa Raamattua miehensä kanssa.  Raamatun naisissa on paljon ihailtavaa ja opittavaa, ja sieltä löytyy myös varoittavia esimerkkejä ja elämänkohtaloita. 

Kuka Raamatun nainen on sinulle merkittävä?  Miten olet ottanut oppia heidän asenteestaan ja elämänarvoistaan? 


kuva:
FreeDigitalPhotos.net
 “Pretty Pink Hair Woman” by marin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa keskustelemaan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...