5.1.2020

Tärkein tavoite uudelle vuodelle - painonkasvuMaailman surullisin näky on ihminen, joka elää puoliunessa.  Hänellä ei ole tavoitteita, ei intohimoa, ei vakavuutta.  Ei mitään, minkä puolesta elää - tai kuolla.  Väsynyt elämä, joka liukuu pois jälkiä jättämättä.

Erityisesti sydäntä särkevää se on, jos tällainen ihminen sanoo olevansa kristitty.

Miten selittyy Jeesuksen seuraaja, jonka elämä on kuin meren vaahto rantahiekalla?  Nätti katsella, hetkessä poissa.  Ei painavuutta, ei vakavuutta, ei syvyyttä.  Hän on tuulten ja aaltojen kuljetettava, auringon paahteessa haihtuva.  Helppo unohtaa.

Eikö hän ole kohdannut elämän syvyyden poimuja, tuskaillut vakavien kysymysten äärellä? Eikö hän ole ymmärtänyt ikuisuuden rannikolla, että olemme kuolemattomia sieluja? Eikä hän tiedä, että on olemassa vain kaksi polkua ja loppu voi olla mutkan takana?   

Rakastan innostavia elokuvia tai kirjoja.  Kuinka monta hienoa seikkailua onkaan maailmassa saatu kokea, kun puoliunessa oleva herää taistelemaan jonkin hänelle tärkeän asian puolesta.  Ennen hän ei välittänyt, nyt kaikki muu saa jäädä.  Ennen hän ei viitsinyt, nyt mikään ei pysäytä häntä.

Köykäinen kissimirri muuttuu pelottavaksi leijonaksi.

Usein heräämisen saa aikaan jokin väkevä kokemus, sellainen, joka ravistelee väkisin hereille ja vaatii katsomaan tosiasioita silmiin.  Uhka, jota ei voi paeta, ei vältellä, ei siirtää.  Sairaus, onnettomuus, kuolema, epäoikeudenmukaisuus.

Viime vuoden aikana lähipiirimme nuori joutui vakavaan onnettomuuteen.  Kolmen päivän ajan ei tiedetty, millainen hänen tulevaisuutensa tulee olemaan.  Tai onko tulevaisuutta.

Tuhannet tunteet ja ajatukset syöksyivät mieleeni.  Epätietoisuutta, surua ja huolta.  Ja kaiken sen epätietoisuuden ja surun keskellä kirkastui ydinajatus, jonka varaan ripustin kaiken, millä on väliä.  Olisi ehkä modernimpikin ilmaisutapa, mutta selvempää en löydä:  Mikä on hänen sielunsa tila?

Vakavat tilanteet kirkastavat arvoja ja selkeyttävät maailmaa.

Tajusin tuossa tilanteessa, että tämän nuoren elämässä on vain yksi tärkeä kysymys.  Ja taas vakuutuin siitä, että ei ole tärkeämpää tehtävää, kuin taata jokaiselle mahdollisuus kohdata tämä kysymys ennen kuin on liian myöhäistä.

Millään muulla ei ole väliä.  Mihinkään turhanpäiväiseen en halua aikaani tuhlata.  Haluan antaa taitoni ja osaamiseni Jumalan käyttöön, että jokaisella olisi mahdollisuus kuulla hyviä uutisia.

Kirjoitin viime keväänä tekstin Uskaltaudu seikkailuun.  Väitän, että jokainen ihminen tarvitsee seikkailua, jolla on merkitystä, ja joka vaatii kaikki hänen lahjansa, taitonsa ja älynsä, joka venyttää häntä uskomattomiin suorituksiin.

Tekstin kommenteissa kysyttiin, että miltä tämä näyttäisi konkreettisesti.  Se oli hyvä kysymys, ja olen varma, että moni muukin miettii, miten voisi olla osa mielekästä seikkailua, tekemässä maailmaa paremmaksi paikaksi, tuomassa ihmisiä Jeesuksen yhteyteen.

Muistan, kun nuorena lähetyskonferensseissa puhujat haastoivat kuulijoita olemaan osana Lähetyskäskyn toteuttamista.  Muutaman kerran kun kuuntelimme haasteita, aloimme ystävien kanssa kritisoida jatkuvaa "haastamista".  Me olimme jo ottaneet haasteen vastaan! Mitä nyt?

Millaisia ohjeita antaa niille, jotka ovat valmiita astumaan seikkailuun?  Nille, jotka haluavat kasvattaa painoaan ja jättää jälkensä maailmaan?  En tiedä sinun lopullista paikkaasi, mutta tässä muutamia oppimiani asioita.


~ Jos harmittelet oikeiden suhteiden puutetta, vaali ja kultivoi lapsenkaltaista suhdetta Taivaan Isään.  Hän avaa kaikki oikeat ovet omilleen. 

~ Opettele tunnistamaan neuvovien äänten joukosta Hyvän Paimenen ääni ja seuraa sitä.

~ Silloin kun et osaa vielä mitään, ole valmis tekemään kaikkea.

~ Täytä mielesi Jumalan Sanalla, niin sinulla on aina jotain painavaa sanottavaa.

~ Silloin, kun et ole vielä valmis johtamaan muita, ole lojaali seuraaja.

~ Tee mitä lupaat viimeisen päälle hienosti.

~ Sinulla on lahjakkuutta ja kykyjä.  Kun löydät ne, käytä niitä muiden hyväksi.

~ Lähellä olevat ihmiset ovat kaikkein tärkeimpiä.  He eivät ole siinä sattumalta, vaan sinut on kutsuttu palvelemaan heitä, antamaan elämäsi heidän hyväkseen.

~ Vietä aikaa sellaisten ihmisten kanssa, jotka ovat seuranneet Jeesusta pidemmälle kuin sinä.

~ Älä seuraa sydäntäsi, vaan julista sille evankeliumia, pidä sille saarnoja ja taivuta se alistumaan Jumalan Sanan alle.

~ Opettele kysymään kysymyksiä, ja kuuntelemaan vastauksia.

~ Älä pakene vaikeita hetkiä, tunteita, ajatuksia, tehtäviä, ihmisiä.  Käy kohti ja huomaa kasvavasi.

~ Et voi palvella Jumalaa ja rahaa.  Sinun täytyy valita. 

~ Ennen kaikkea:  All you need is love.  Rakkaus voittaa ja rakkaus kestää.


Painava elämä näyttää aina erilaiselta, henkilöstä riippuen.  Mutta ihminen, joka on löytänyt tarkoituksensa, oman paikkansa seikkailussa, on erilainen. Hän kiinnittää huomiota.   

Hän voi olla liikuntarajoitteinen eläkeläinen, pienten lasten äiti, työtä tekevä, vapaaehtoinen, lapseton tai pitkäaikaistyötön... mutta hänen sanansa, ryhtinsä ja tekonsa muistuttavat enemmän leijonaa kuin kissanpentua. 

Hän ei tuhlaa aikaansa, vaan ahkeroi saamansa kutsumuksen parissa.  Hän rakastaa elämäänsä, hän rakastaa Jumalaa, hän rakastaa ihmisiä. Hänen viereellään on lämmin, koska hän on täynnä tulta. Häneen voi nojata, koska hänellä on selkärankaa.  Hänen kanssaan virkistyy, koska hän ammentaa loputtomasta lähteestä itselleen ja muille jaettavaksi. 

Hän jättää hyvän jälkensä ihmisiin ja maailma on hänen vuokseen parempi paikka. 

Minä haluan tänä vuonna kerätä painoa.  Haluan ottaa elämäni vakavasti ja haluan nauttia siitä.  Haluan viettää aikaa läheisteni kanssa ja olla yksin.  Haluan täyttää itseäni Jumalan Sanalla ja läsnäololla ja käyttää uutta massaani tuomaan hyvyyttä, kauneutta ja luovuutta maailmaan. 

Tämän vuoden sanani on Rohkeus.  Rohkea kuin leijona.  :) 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa keskustelemaan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...