29.6.2013

100 tuli täyteen!


Tämä on sadas postaus blogissani (postaus on muuten ihan oikea termi blogissa ilmestyvälle kirjoitukselle).   Kun huomasin sadannen postauksen lähestymisen, halusin juhlistaa tätä kirjoittamalla aiheesta, joka on itselleni tärkeä.  Ei tarvinnut kauan miettiä, kun tiesin jo mikä aihe tulee olemaan.

Raamattu, Jumalan Sana.

Free Digital Photos / Janaka Dharmasena

En voi painottaa liikaa tämän kirjan tärkeyttä.  Omassa henkilökohtaisessa elämässäni se on aivan ehdoton ohjenuora ja opaskirja, mutta ei vain sen vuoksi, että se olisi joku kivan elämän niksi-pirkka.  Vaan koska se elää.  Raamattu puhuu.  Sanat ja lauseet joskus hyppäävät esiin ja kiinnittävät huomiota aivan eri tavoin kuin niillä aiemmilla kerroilla, kun saman kohdan luin.  Monta kertaa lukemani on liikuttanut minut kyyneliin, insiroinut, motivoinut, haastanut ja paljastanut.  Ja useammin kuin kerran lukemani on ollut juuri tarpeen siihen hetkeen ja aikaan, jossa elän. 

 Sillä Jumalan sana on elävä ja voimallinen ja terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka ja tunkee lävitse, kunnes se erottaa sielun ja hengen, nivelet sekä ytimet, ja on sydämen ajatusten ja aivoitusten tuomitsija... Hebrealaiskirje 4:12

Raamatun Sana on totta ja muuttumaton, vuodesta, vuosisadasta ja –tuhannesta toiseen.  Sen opetukset eivät ole muuttuneet, vanhentuneet tai uudistuneet.  Ihmisluonne ei ole muuttunut alkuperäisestä, ja Raamatun ikivanhoista kirjoituksista löytyy vastaukset tämänkin päivän polttaviin kysymyksiin. 

Ruoho kuivuu, kukkanen lakastuu, mutta meidän Jumalamme sana pysyy iankaikkisesti.  Jesaja 40:8

Kirjoitan blogissani naiseudesta kristityn näkökulmasta.  Tämäkin löytöretkeni on saanut alkunsa siitä, kun aloin etsiä Raamatusta vastauksia kysymyksiini naiseudesta ja naisen rooleista.  Olen oppinut paljon näiden vuosien varrella kun olen aihetta tutkinut.  Ehkä sitäkin enemmän olen huomannut, miten vähän vasta tiedän! :) 

Jokainen kirjoitus, joka on syntynyt Jumalan Hengen vaikutuksesta, on myös hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi, kasvatukseksi vanhurskaudessa... 2 Timoteus 3:16

Tämänkin vuoksi Raamattu on haasteellinen luettava.  Olen lukenut sen läpi.  Jotkut kirjat olen lukenut läpi useita kertoja.  Olen kuunnellut opetusta eri aiheista vuosien ajan, olen lukenut satoja kirjoja ja artikkeleita, jotka käsittelevät Raamattua ja sen opetuksia.  Olen opetellut ulkoa jakeita ja osia (ja haluan ottaa haasteeksi opetella ulkoa kokonaisia lukuja, jopa kirjoja).  Siltikin löydän sieltä aarteita, tuoreutta, ajankohtaisuutta.  Raamattu ei koskaan vanhene. 

Jokainen Jumalan sana on taattu; hän on niiden kilpi, jotka häneen turvaavat. Sananlaskut 30:5

En usko, että koskaan väsyn tutkimaan Jumalan Sanaa.  Luen sitä mielelläni erilaisten opettavien kirjojen kanssa.  Tällä hetkellä luen läpi pieniä profeettoja Juhani Kuosmasen ”Pienten profeettojen suuri sanoma”-kirjan kanssa.  Viime kesästä mieleeni jäi Philip Yanceyn ”Raamattu, jota Jeesus luki” eli hänen ajatuksiaan Vanhasta Testamentista.  Todella mielenkiintoista luettavaa!

Sinun sanasi on minun jalkaini lamppu ja valkeus minun tielläni. Psalmi 119:105

Raamatussa on kirjoja, jotka jotenkin erityisesti koskettavat minua.  Ensimmäinen Mooseksen kirja, Genesis.  Jesajan kirja.  Johanneksen evankeliumi ja hänen kirjeensä.  Galatalaiskirje ja kirje Filippiläisille.  Palaan usein lukemaan näitä kirjoja ja mietiskelemään niiden sanomaa. 

Pyhitä heidät totuudessa; sinun sanasi on totuus.  Johanneksen evankeliumi 17:17

Suurin toiveeni lasteni suhteen on, että he rakastaisivat Jumalan Sanaa ja etsisivät sieltä neuvoja ja ohjausta elämäänsä varten.  Koen suureksi velvollisuudekseni opettaa heille Raamatun totuuksia.  Heidän elämässään tulee hetkiä, jolloin en voi olla neuvomassa.  Mutta Jumalan Sana on aina heidän ulottuvillaan.  Opettaminen alkaa Raamatun ihmisten elämänkertomuksilla, koska lasten on helppo muistaa ja oppia kertomuksia.  Siitä sitten vähitellen siirrytään avaamaan kertomuksen opetusta ja sanomaa, lähdetään tutkimaan monimutkaisempia käsitteitä ja ajatuksia.  
Minulla ei ole suurempaa iloa kuin se, että kuulen lasteni vaeltavan totuudessa. 3 Johannes 1:4
Free Digital Photos/geww

Tulee jotenkin nöyrä olo kun avaa Raamatun.  Tätä samaa kirjaa ovat lukeneet suuret ajattelijat ja uskon sankarit, Jumalan miehet ja naiset.   Ei heillä ollut mitään erityistä tietoa, joka olisi vain harvoille ja valituille annettu.  Kaikki ne samat aarteet ovat minunkin ulottuvillani. Osaanko minä käyttää tätä kirjaa niin, että uskoni kasvaa ja elämäni muuttuu?  
 Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala. Johanneksen evankeliumi 1:1
 Rukoilen usein, että ihmiset, jotka etsivät elämälleen tarkoitusta, jotka miettivät elämänsä todellista merkitystä ja jotka kaipaavaat jonkin suuremman - Jumalan - läsnäoloa ja puhetta elämäänsä löytäisivät Raamatun.  Omalla kielellään.  

Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta. Roomalaiskirje 10:17

Tässä siis elämäni tärkein kirja.  

Raamattu.   
Ei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka Jumalan suusta lähtee.  Matteus 4:4

2 kommenttia:

  1. Niin totta kaikki mitä kirjoitit :) Raamattu on Elävä Sana jota ei koskaan voi ammentaa loppuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vain! Sieltä löytyy kaikki tarpeellinen...vaikka hyvät kristilliset kirjat ovatkin ihana lisä, ne ovat aina vain lisä!

      Poista

Tervetuloa keskustelemaan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...