29.6.2014

Kelpo vaimon parissa

Kesäterveiset lätäkön takaa!  Olen perheen kanssa anoppilassa viettämässä kesää.  Nyt kun olemme selvinneet pitkästä matkasta (perheen  taapero teki klassiset ja oli hereillä koko 11 tuntia kestäneen lennon, nukahtaen vasta kun koneen laskeutumiseen oli aikaa jäljellä 10 minuuttia) on siis aikaa kirjoittaa tänne blogiinkin, joka on ollut aika hiljainen alkukesän ajan.  

Sain sähköpostiin mielenkiintoisen kutsun osallistua virtuaaliseen Raamatunopiskeluryhmään.  Doorposts  on erään kristityn perheen ylläpitämä blogi, josta löytyy Raamatunopetusta erityisesti kasvatukseen ja perhe-elämään liittyen.  En ole aikaisemmin ollut blogin lukija, mutta päätin ottaa tämän opiskeluhaasteen vastaan.  

Aiheena on kelpo vaimo, tuo Sananlaskujen kirjan ylistetty nainen.  Luvussa 31 on aika haastava kuvaus ahkeran ja pystyvän naisen ansioista.  Moni ottaa Sananlaskut 31-naisen henkilökohtaisena haasteena ja yrittää suorittaa kaiken mitä luvussa kuvattu nainenkin on suorittanut.  Mutta onko hän vain taru ja legenda, saaavuttamaton taso, jonne kristityn naisten pitäisi kuitenkin parhaansa mukaan pyrkiä?  

Lähde

Tässä opiskelussa käydään läpi seuraavia kysymyksiä:


  • Pitääkö meidän todellakin kohota jokaisen naisen yli, joka on toimellinen menoissaan? 
  • Mitä voimme jäljitellä tämän inspiroivan-mutta-joskus-niin-masentavan ideaalinaisen kuvauksesta?
  • Minkä asian tekemättä jättämisestä voimme lopettaa syyllistymisen?
  • Mitä hänen miehensä ja lapsensa oikeasti ylistävät, kun he nousevat ja kiittävät häntä? 

Usea lukemani blogi on kirjoittanut tästä luvusta erilaisia opetuksia ja arvioita.  Olen itse päättänyt jättää Sananlaskujen kirjan luvun 31 naisesta kirjoittamisen myöhemmälle... En ole ollut ihan varma siitä mikä tämän luvun kehoitus meille tämän päivän naisille oikeastaan on.  Sananlaskuthan ovat viisauskirjallisuutta, mikä tuo sen opetuksiin oman vivahteensa.   

Nyt on kuitenkin hyvä mahdollisuus opiskella tätä lukua muiden kanssa.  Jos haluat, tule mukaan lukemaan!  Blogissa kirjoitetaan heinäkuun ajan joka päivä tästä aiheesta.  Aion itse osallistua ja täytyykin etsiä tyhjä muistikirja valmiiksi.  Kirjoitan tänne sitten summauksen siitä, mitä opin tämän opiskelun tuloksena kelpo vaimosta ja toivon, että tekin voitte jakaa ajatuksia Sananlaskujen kirjan luvun 31 naisesta, vaikka kommenteissa.  

Lähde


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa keskustelemaan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...