24.9.2014

Encore

Kerran automatkalla etelästä pohjoiseen - tai pohjoisesta etelään, en muista suuntaa, mutta matka oli pitkä- mietimme miehen kanssa, että alkaisimme lukemaan samaa Raamatun kirjaa.  Kummatkin lukisimme erikseen ja sitten voisimme keskustella löydöistämme.  Olin juuri inspiroitunut jostain lukemastani tekstistä ja heitin vähän huumorilla, että valitaan Ilmestyskirja!  Mies yllätti minut sanoen, että sitä hänkin oli aikonut ehdottaa!  


Ilmestyskirja.  Moni yhdistää tämän Raamatun viimeisen kirjan lopun ajan ennustuksiin ja epämääräisiin ahdistuksiin silloin, kun oli myöhäinen ilta ja vanhemmat eivät olleet tulleet kotiin ja sisimmässä valtasi tilaa jäytävä tunne siitä, että Jeesus jo palannut ja temmannut tosiuskovaiset taivaaseen ja minä jäin jälkeen. 

Entäpä kuvaukset sineteistä, pedoista ja vihan ajoista?  Tuntuu kuin kirjoittajan vilkas mielikuvitus olisi päässyt vuoristoradalla laukkaavaan villihevosen kyytiin.  Löytyykö tästä päätä tai häntää? 

Eräs tuore uskova, vainojen keskellä Jeesuksen löytänyt, kääntyi ystävänsä puoleen ja totesi innoissaan: "Jokaisen kristityn pitäisi lukea Ilmestykirjaa!  Miten mahtava tulevaisuus meillä onkaan edessä!" 


Ilmestyskirjassa on paljon pureskeltavaa ja valtavasti lohdutusta.   

Hiljattain kuulin erään Raamatunopettajan selittävän kolme pientä sanaa, jotka löytyvät Ilmestyskirjassa jakeissa 1:6, 5:13 ja 7:12.


 "Hänelle, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsalle ylistys ja kunnia ja kirkkaus ja valta aina ja iankaikkisesti!" 
aina ja iankaikkisestiMiten voin ymmärtää sen, että joku asia tapahtuu aina ja iankaikkisesti?  


Se ei koskaan lopu.  Se vain jatkuu ja jatkuu.  Huomenna, ylihuomenna, ensi vuonna, kymmenen vuoden päästä, sadan vuoden päästä...


Ja kun se asia on ylistäminen? Miltä se tuntuu? Onko se laulamista?  Väsyykö ääni?  Entä jos vaan ei jaksa?  Miten se tapahtuu?Onnekas sinä, joka olet joskus ollut konsertissa, jonka et halua koskaan loppuvan.  Toivot esityksen jatkuvan ja jatkuvan, koko illan, myöhään yöhön.  Usein hyvän konsertin jälkeen ,  kun viimeinen laulu on kajahtanut, aplodit muuttuvat rytmikkääksi pyynnöksi: yleisö haluaa kutsua esiintyjän vielä kerran esiin.  Encore, ylimääräisen ohjelmanumeron esittäminen, kun yleisö sitä innokkaasti taputtaen vaatii.  Lisää, lisää, me haluamme kuulla lisää!  

Ja verho nousee (kuvaannollisesti, ellet sitten ole oikeassa teatterissa tai oopperassa) ja yleisö saa kuulla vielä yhden musiikkinumeron.  Mutta he haluavat vielä lisää ja taas rytmikäs taputus kutsuu taiteilijan uudelleen lavalle.  Jälleen ylimääräinen numero.  Onko yleisö nyt tyytyväinen?


Luciano Pavarotti esiintyi New Yorkin kuuluisan Metropolitan Operan lavalla 1972.  Yleisö villiintyi kuullessaan tämän italialaisen tenorin yltävän vaivattomasti uskomattoman korkeisiin nuotteihin useita kertoja.  Kun konsertti päättyi, Luciano Pavarotti taputettiin esiin...  


....arvaatko kuinka monta kertaa?  


 17 kertaa.  


Seitsemäntoista kertaa.  


Kuvittele yleisön hurmaantumista!  He seisoivat konserttisalissa ja taputtivat italialaista oopperalaulajaa esiin 17 ylimääräistä kertaa.  Sinä iltana joutui muutama lastenhoitaja odottelemaan konsertista kotiin palaavia vanhempia.  


Tätä encore-ennätystä ei ole vielä rikottu.  


Ja Luciano Pavarottin nimi tunnetaan ympäri maailmaa.  


Raamatunopettaja käytti tätä esimerkkiä avatakseen sanojen aina ja iankaikkisesti 

merkitystä.  Kun me näemme Jeesuksen toimivan, puhuvan, parantavan, pelastavan, käyttäytyvän kuin Jeesus, me haluamme lisää.  Vielä kerran.  Ja vielä kerran.  Ja vielä lisää.  Encore - uudestaan ja uudestaan.  Emme koskaan väsy näkemään Häntä sellaisena kuin Hän todella on.  Emme koskan ala haukottelemaan ja vilkuilemaan kelloa ja miettimään mitä seuraavaksi pitäisikään tehdä.  Lisää - aina ja iankaikkisesti.  Anna meille Jeesus.

Mikään muu ei riitä, mikään muu ei kelpaa, ei mitään muuta kuin Jeesus.  

Ylistys ja kunnia ja kirkkaus ja valta yksin Jeesukselle, aina ja iankaikkisesti.

Tämän esimerkin jälkeen minun on helppo kuvitella ylistäväni aina ja iankaikkisesti.  Kun on nähnyt vilahduksenkin Jeesuksesta, ei voi olla haluamatta lisää, ja lisää, ja lisää ja lisää. kuvat:
FreeDigitalPhotos.net tiverylucky
imagerymajestic

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa keskustelemaan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...