24.3.2015

Unelmista totta: tänään ilmestyi uusi verkkolehti kristityille naisille

Uunituore Ruut-lehti on yhteiskristillinen naistenlehti.  Lehden perusti Nelli Heinimo, jonka unelmana on ollut naisille suunnattu kristillinen lehti jo kymmenen vuotta.  Tänään  on unelmista tullut totta ja Ruut-lehden sivut on avattu.  


Ruutin slogan on "Armollinen naistenlehti".  Päätoimittaja Heinimo kuvailee slogania näin:

Jokainen on varmaan törmännyt armottomaan naisille suunnattuun lehtijuttuun. Esimerkiksi sellaiseen, jossa kerrotaan, kuinka tulla kauniimmaksi, tehokkaammaksi, litteävatsaisemmaksi tai trendikkäämmäksi, pohtimatta sen kummemmin, miksi näitä asioita pitäisi tavoitella. Armoton juttu uskottelee, että minun pitäisi ostaa jotakin uutta, treenata tai vähintään opetella meikkaamaan hienommin, jotta voisin tuntea itseni arvokkaaksi ja kulkea itsevarmana ihmisten ilmoilla. Juhliin tai rannalle menosta ei tällaisen jutun luettuaan enää uskalla edes haaveilla.
Mitä se armollisuus sitten on? Sitä opettelemme itsekin. Me Ruut-lehden tekijät emme nimittäin ole kovin armollisia, tai muutenkaan erityisen hyviä ihmisiä. Lehden sloganin tarkoituksena onkin muistuttaa meitä siitä, mistä näkökulmasta haluaisimme tarkastella maailmaa, itseämme ja muita ihmisiä. Aina se ei toteudu, mutta yritämme olla itsellemme armollisia tämänkin tavoitteen suhteen.

Verkkolehteä on tekemässä naisia erilaisista seurakuntataustoista ja elämäntilanteista.  

Olin itse iloisesti yllättynyt, kun Nelli kirjoitti minulle sähköpostia ja pyysi mukaan kirjoittajajoukkoon.  Lehden viesti ja slogan on täysin ajatusteni mukainen: armollisuutta kaipaan itse ja varmasti muutkin ihan joka päivä.  Se on kristinuskon suurin sanoma:  Ansioton rakkaus minun osakseni.

Lupauduin kirjoittamaan Ruut-lehteen ja ensimmäinen artikkelini on "8 tapaa, joilla Jeesus edisti naisten asemaa".  Tarkkanäköiset lukijat huomaavat, että se perustuu aiempaan blogipostaukseeni "Jeesus ja naiset".  Lehteä varten muokkasin ja tarkensin postausta ja olen kiitollinen kommenteista ja ehdotuksista, joita sain Ruut-lehden muilta tekijöiltä.

Tervemenoa lukemaan ja tykkäämään!   :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa keskustelemaan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...