16.6.2015

Elisabeth Elliot 1926-2015

"Se tosiasia, että olen nainen, ei tee minusta erilaista kristittyä, 
mutta se tosiasia, että olen kristitty, tekee minusta erilaisen naisen."  

Elisabeth Elliot, 1926-2015

88-vuotias Elisabeth Elliot on tänä aamuna siirtynyt uskosta näkemiseen.  Hänen uskonsa on kestänyt monenlaisia koettelemuksia ja haasteita, ehkä suurimpana aviomies Jim Elliotin kuolema lähetyskentällä Etelä-Amerikassa Auca-kansan surmaamana.


Image result for ELISABETH ELLIOT

Kun Jim ja neljä muuta lähetystyöntekijää surmattiin, sanomalehtien otsikot kirkuivat: "Miksi tämä tuhlaus?!".  Näillä nuorilla miehillä olisi ollut potentiaalia, mahdollisuuksia saavuttaa suuria, kykyjä ja taitoja.  He luopuivat kaikesta tästä tuodaksen evankeliumin saavuttamattomien kansojen pariin.  Kansan, joka surmasi heidät.  Ennen kuolemaansa Jim Elliot oli sanonut: "Ei se ole hullu, joka luopuu siitä, mitä ei voi pitää, saadakseen sen, mitä ei voi menettää."

Elisabeth Elliot eli elämäänsä samanlaisen vakaumuksen varassa: mikään uhraus elämässä ei ole liian suuri verrattuna siihen, mitä Jumala on tehnyt meidän puolestamme.

"Mikään ei ole elämisen arvoista, ellei sen puolesta voi kuolla." 

Elisabeth and Valerie

Palattuaan Etelä-Amerikasta tyttärensä Valerien kanssa, Elisabeth kirjoitti ja puhui vuosikymmenten ajan.  Hän kertoi miehensä Jim Elliotin elämänkerran.  Olen erityisesti nauttinut hänen kirjoistaan naiseudesta ja miehisyydestä.  Jopa blogini otsikko tulee hänen kirjastaan Let Me Be a Woman, jonka hän kirjoitti tyttärelleen häälahjaksi.

Elisabethin kirjoitukset ovat käytännönläheisiä ja uskoa täynnä.

"Jumala ei koskaan pidätä lapseltaan sitä, mitä Hänen rakkautensa ja viisautensa sanoo hyväksi.  Jumalan kiellot ovat aina armollisia - "vakavia armoja" toisinaan, mutta armoja siitä huolimatta.  Jumala ei koskaan kiellä meiltä sydämemme toiveita, ellei hän aio antaa meille jotain parempaa."

Olen Elisabeth Elliotin kirjoja luettuani saanut tuntea suurempaa rauhaa ja kykyä jättää asiat Jumalan kaikkivaltiaisiin käsiin.  Hänellä oli taito tulkata elämän vaikeudet Jumalan täysin tietämiksi ja silti sallimiksi lahjoiksi, joiden kautta me voimme muuttua Kristuksen kaltaiseksi.  Hän tiesi, että jos me emme kokisi minkäänlaisia vastoinkäymisiä elämässämme, jäisimme lasten tasoille ymmärrykseltämme.  Hänen hartauskirjansa "Keep a Quiet Heart" on yksi parhaista, mitä olen lukenut.

Viimeiset vuotensa Elisabeth Elliot eli miehensä Lars Grenin kanssa.

Kiitos, Jumala, Elisabethin elämästä.  Kiitos hänen esimerkistään, uskostaan, ilostaan ja sanoistaan.  Kiitos, että hän saa nyt nauttia Sinun läsnäolostasi tavalla, josta me täällä maan päässä voimme vain uneksia.  Ylistys Sinulle tästä elämästä!  Ole lähellä Elisabethin aviomiestä, tytärtä ja vävyä sekä heidän lapsiaan.  Kiitos jälleennäkemisen toivosta!  


Image result for ELISABETH ELLIOT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa keskustelemaan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...