23.10.2015

Vapaaksi okkultismista

Tämä postaus on osa sarjaa, jossa kirjoitan menneisyyden haavoista ja miten ne yhä vaikuttavat elämässämme sekä miten rukouksessa on mahdollista päästä irti menneisyydessä syntyneistä kahleista.

---


---

Okkultismiin kuuluvat kaikki ne aktiviteetit, joilla halutaan saada siunauksia, etuja, kykyä tai voimaa henkimaailmasta, jonka lähteet eivät ole Jeesuksessa Kristuksessa. 

Jumala on kieltänyt okkultismin harjoittamisen – miksi?  Koska Hän tietää, miten vihollinen haluaa tarjota meille nopeita etuja, vain vaatiakseen hintaa siitä myöhemmin.  Hintana on kärsimys.  Kaikki mitä vihollinen tarjoaa tänään, muuttuu tomuksi ja tuhkaksi myöhemmin, jättäen meidät ahdistaviin kahleisiin, joita emme voi itse avata.  Saatana vihaa meitä, haluaa tuhota meidät eikä osallisuudesta pimeyden tekoihin tule osaksemme muuta kuin pelkoa, valhetta, pimeyttä ja kuolemaa.  Hintana on ero Jumalasta.

Kun pyydämme jotain Jeesukselta, emme aina saa välittömiä vastauksia, mutta ”hinta” siitä, että tottelemme Häntä ja otamme asioita vastaan Häneltä on ”vanhurskaus, rauha ja ilo” (Room 14:17).  Jeesus ei vain voi antaa meille totuutta, elämää, valoa ja vapautta; Hän ON totuus, Hän ON elämä, Hän ON valo ja Hän ON vapahtaja.  

Raamatussa Jumala on erittäin selkeä kaikenlaisen okkultismin suhteen.  Se on syntiä, ja Hänen omiensa ei tule olla osallisena siitä minkäänlaisissa muodoissa.  

”Ja kun he sanovat teille: "Kysykää vainaja- ja tietäjähengiltä, jotka supisevat ja mumisevat", niin eikö kansa kysyisi Jumalaltansa? Kuolleiltako elävien puolesta?  "Pysykää laissa ja todistuksessa!" Elleivät he näin sano, ei heillä aamunkoittoa ole.  Ja siellä he kuljeskelevat vaivattuina ja nälkäisinä, ja nälissään he vimmastuvat ja kiroavat kuninkaansa ja Jumalansa. He luovat silmänsä korkeuteen, he katsahtavat maan puoleen, mutta katso: ainoastaan ahdistusta ja pimeyttä; he ovat syöstyt tuskan synkeyteen ja pimeyteen.” Jesaja 8:19-22.

Okkultismin siteet voivat alkaa jo suojaa tuovien esineiden asettamisesta oven yläpuolelle.  Lehtien horoskoopit ja ennustukset, illanviettojen ouija-pelit ja tarot-korttien lukemiset, meedioilla ja henkiparantajilla käynti...kaikki tämä on osa okkultismia.  Äärimmäisiä okkultismin muotoja ovat henkimaailman vaikutusten kutsuminen rituaaleja suorittamalla. 

Okkultismi tarjoaa meille monenlaisia etuja.  Esimerkiksi:  kantamalla paperille kirjoitettuja sanoja vartalolla tai vaatteissa terveyden tai menestyksen saamiseksi,  parantavia loitsuja, terveyden hyväksi tehtyjä sopimuksia, parantavien vesien juominen, tiettyjen eläinten osien syöminen voimien saamiseksi, kuolleille esi-isille tarjotun ruoan syömistä, meditointi hautausmailla, tulevaisuuden ennustaminen, henkiohjaajan asettaminen elämäämme, kadonneiden tai varastettujen tavaroiden löytyminen, toisten kontrollointi, uskottomuuden estäminen avioliitossa, voima parantaa toisia, omaksumalla henkivoimaa maasta, pyytämällä viisautta kuolleilta sukulaisilta jne.   

Tunnustamalla osallisuutemme okkultismiin ja sanoutumalla siitä irti, elämässämme vaikutusvaltaa saaneiden pahojen henkien oikeudet otetaan pois.  Jeesuksen voima kumoaa niiden vaikutukset.  Me joudumme luopumaan henkien tuomista eduista, mutta saamme niiden tilalle jotain suoraan Jeesukselta Kristukselta. 

”Ja monet niistä, jotka olivat tulleet uskoon, menivät ja tunnustivat ja ilmoittivat tekonsa. Ja useat niistä, jotka olivat taikuutta harjoittaneet, kantoivat kirjansa kokoon ja polttivat ne kaikkien nähden; ja kun niiden arvo laskettiin yhteen, huomattiin sen olevan viisikymmentä tuhatta hopearahaa. Näin Herran sana voimallisesti kasvoi ja vahvistui.”  (Apt. 19:18-20)

Jokaisessa kulttuurissa harjoitetaan okkultismia. Tavat voivat vaihdella, mutta kaikkinaiset yhteydenotot henkimaailmaan, jotka tapahtuvat Jeesuksen Kristuksen ulkopuolella, ovat syntiä ja meille vahingollisia.  

Raamatussa kielletään nimeltä seuraavanlaiset harjoitukset:


Spiritismi, meediot ja vainajien kanssa kommunikointi (2 Aikakirja 33:2,3,6;  5 Moos. 18:9-12).

Noituus, taikuus, velhous, ennustaminen, epäjumalat (5 Moos 18:9-12; Hoosea 4:12).

Astrologia: horoskoopit, tähtimerkit ja tähtikartat (5 Moos 17:2-5; 2 Kun 17:15-17; Jesaja 47:9-14).

Magiikka (Apt. 13:8; 19:16-19).


Okkultismin harjoittaminen on vakavaa, koska siinä ihminen ei vain aktiivisesti torju Jumalaa, vaan hän aktiivisesti etsii Jumalan korvaavaa voimaa.  Se on täydellisesti suoritettu hengellinen aviorikos.  Uskottomuus on täytetty.  

Okkultistiset teot ovat kuolemaanjohtavia.  Ihminen, joka on osallisena niissä on lopullisesti hukannut arvonsa.  Okkultsimissa on vaihdettu ihmiskunnan etuoikeus olla intiimisti Jumalan läheisyydessä ja kiinnostus on siirtynyt valehtelijaan, joka vihaa ihmisyyttä, kaikkea inhimillistä ja kaikkea, mitä ihmiset arvostavat.  

Okkultismin harjoittamisen aiheuttamat kahleet rikotaan rukouksen avulla:

 • Rukoile ensin, että Herra voi paljastaa sinulle kaikki ne tavat, joilla olet osallistunut okkultismiin, tietoisesti tai tietämättäsi (ehkä joku sukulainen teki jotain puolestasi kun olit vauva tai äitisi kohdussa). 
 • Odota kunnes Jumala näyttää sinulle tietyt okkultismin muodot, joissa olet ollut osallisena. 
 • Kirjoita ylös jokainen aktiviteetti ja osallistuminen, jotka Hän paljastaa sinulle.  Yllä olevan listan ja Raamatunpaikkojen lukeminen voi auttaa sinua täydentämään listaa. 


Kun lista on valmis, rukoile seuraavat rukoukset:
 1. Tunnusta jokainen teko ja osallisuus syntinä.  Tunnusta, että jokainen henki, jonka luulit olevan auttavia henkiä, olivat todellisuudessa pahoja henkiä, jotka haluavat tuhota sinut. 
 2. Kadu jokaista tekoa ja osallisuutta erikseen. 
 3. Tunnustaudu irti ja riko jokaisen teon voima, jokainen negatiivinen vaikutus, joka on tullut elämääsi näiden tekojen kautta.  Torju kaikki edut, kyvyt, siunaukset tai voimat, joita sait okkultismista.
 4. Rukoile ja pyydä ääneen Jumalalta, että luotat vain Häneen sen sijaan, että luottaisit pahojen henkien apuun ja suojeluun.  Esimerkkirukous:  ”Jeesuksen nimessä torjun kaiken avun, edun, siunauksen, parantumisen, suojelun, kyvyn tai voiman, joka tulee pahoilta hengiltä.  Otan vastaan Sinulta kaiken avun, siunauksen, parantumisen, kyvyn, voiman, lahjan tai suojelun, jonka Sinä haluat antaa korvaamaan sitä, mitä vihollinen on minulle antanut.”    
 5. Pyydä Jeesusta paljastamaan kivut ja haavat, jotka ovat yhteydessä okkultismin sortoon.  Anna Herran tutkia sydäntäsi. 


Loppuun keskustelunavaus.  Aion muuttaa kommentointia niin, että nyt myös anonyymit kommentit sallitaan.  Joillakin on ollut vaikeuksia kommentoida, koska kommentin jättäminen on vaatinut rekisteröityä henkilötiliä.  Nyt keskusteluun osallistumisen pitäisi olla helpompaa.    

Olen henkilökohtaisesti yllättynyt siitä, miten helposti ihmiset ottavat ylleen amuletteja ja koristeita, joilla on toisissa kulttuureissa selkeä tarkoitus suojella pahoilta hengiltä.  Näitä ovat esimerkiksi Aasiassa käytettävät helmet lasten kaulassa tai ranteessa, turkkilaiset pahalta silmältä suojaavat siniset kivet, joita näkyy koruissa ja koriste-esineissä sekä intiaanien unisiepparit.  Entäpä hevosenkenkä oven yläpuolella?

Tiedän, että kivi itsessään ei ole hyvä eikä paha, mutta jos sen symboliikka on henkimaailmassa, miksi haluaisimme ottaa niitä elämäämme?  Onhan esimerkiksi unisieppari kiva koriste-esine, mutten ole koskaan pitänyt sen alkuperäisestä tarkoituksesta: siepata pahat unet ja tipauttaa nukkujan ylle höyheniä pitkin vain hyvät unet.  Koska olen krsititty, haluan sen myös näkyvän sisustuksessa ja koruissa, enkä niiden kautta olla saattamassa asiassa heikompaa tai okkultismin kanssa kamppaillutta alttiiksi lankeemukselle.

Mitä mieltä olet yllämainittujen esineiden käytöstä koristeena?  


2 kommenttia:

 1. Itse olen heittänyt jopa kalevala korut "mäkeen". Niiden taustaa kun selvittelin, totesin, että viisainta pitäytyä niistäkin erossa. Haasteita tässä hengellisessä elämässä on muutenkin, joten miksipä niitä lisäilisi enempää :) Jokainenhan tällä tiellä tekee ne omat ratkaisut. Ja toisenlaisen ratkaisun tehneet eivät ainakaan minulta saa sitä ensimmäistä kiveä. Mutta ollut varsin voimaannuttavaa löytää TÄNÄÄN 30.10.15 tämä sinun sivusto, olen havainnut, etten ole ainoa joka pyrkii elämään "vanhoillisesti", Raamatun sanan mukaisesti. <3 Siis Iso Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä, kiva kun löysit näille sivuilla! Enpä ollut ajatellutkaan Kalevala-koruja ja niiden taustoja, mitä siellä on, että et halua niitä käyttää. Olet ihan oikeassa, että elämä on ihan tarpeeksi haasteellista ilman mitään ylimääräisiä riippakiviä :) Kiitos kommentista!

   Poista

Tervetuloa keskustelemaan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...