13.3.2017

Avioliittoleirille?Kesä lähestyy ja loma-aikaan järjestetään useita avioliittotapahtumia.

Miksi suosittelen osallistumista?

Vaikka arki sujuisikin ihan hyvin, se on kuitenkin arkea.  Pitää käydä töissä, tehdä ruokaa, pestä pyykkiä, kuskata lapsia ja itseä sinne tänne, hoitaa asioita, ystäviäkin haluaisi nähdä ja harrastuksessa käydä.  Arki on kiireistä.  Eikä aina jaksa panostaa asioihin, joihin "pitäisi" panostaa.

Jo sana "pitäisi" voi nostaa karvat pystyyn.  Ei osaa tai ei jaksa, ja kuka hoitaisi lapsia sillä aikaa?

Avioliittoleireillä on aikaa panostaa suhteeseen puolison kanssa.  Ei tarvitse siivota, joku muut tekee ruoan ja usein lapsille on omaa ohjelmaa.  Tämä on meidän viikko.

Parasta antia on myös toiset avioparit.  Avioliittotyötä tekevät nostavat esiin ydinkysymyksiä ja arkoja aiheita usein huumorilla höystettynä.  He eivät usein ole ns. ammattilaisia eli terapeutteja tai psykologeja, mutta he ovat kokeneita luennoitsijoita ja pienryhmien vetäjiä, jotka eivät pelkää kertoa esimerkkejä omasta avioliitostaan.

Minusta on myös rikkautta nähdä muita tavallisia aviopareja, jotka ovat päättäneet panostaa yhden viikon vuodestaan toinen toisillensa.  Vanhat ja nuoret, lapsettomat ja suurperheelliset, monikulttuuriset ja saman kylän kasvatit, etelästä ja pohjoisesta ovat rohkaiseva näky ihan vain olemalla oma itsensä.  Meitä on niin monenlaisia. Olemme kaikki yksilöitä. Ja silti kamppailemme avioliitossa usein samankaltaisten kysymysten äärellä.

Leireille voi mennä silloin, kun asiat sujuvat hyvin.  Ryhmäkeskusteluissa voi silti nousta esiin yllättäviä asioita, joita ei ole arjessa ehtinyt tai uskaltanut nostaa esiin.  Ohjatussa hetkessä voi rohkaistua sanomaan ääneen sellaista, jota ei kotona osaa tuoda esiin. Tai ehkä luennoilla kuulee aiheesta, joka yhtäkkiä osuukin suoraan omaan kipupisteeseen.

Leireille voi mennä myös silloin, kun suhteessa on kriisi päällä.  Kokeneet ohjaajat eivät ole ensimmäistä kertaa tekemisissä avioliiton haasteiden kanssa, ja leirillä saa tukea ihmisiltä, jotka oikeasti välittävät.

Leirejä ja viikonloppuja on niin monia, etten laita tähän linkkejä eri tapahtumiin.  Kirjoita hakusanaksi 'avioliittoleiri' tai 'avioliittoviikonloppu' tms. ja esiin tulee useita vaihtoehtoja.Kuva
FreeDigitalPhotos.net
“Bride And Groom Walking Away On The Road” by Just2shutter

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa keskustelemaan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...