22.12.2018

Jeesus, joulun salaisuus


Jouluun liittyy salaisuuksia.  On kivaa hätistellä toisia pois huoneista, joissa on meneillään salaisia projekteja joulua varten.  Tyytyväisenä uteliainkin kurkistelija tyytyy odottamaan joulua, jolloin salaperäisyyttä lähdetään raottamaan. 

Jeesuksen syntymäkertomus on myös hengellisesti mysteeri.  Enkeli ilmestyy ensin Sakariaalle ja lupaa hänelle ja Elisabetille kauan toivotun lapsen.  Sama enkeli vierailee Marian luona ja kertoo hänen olevan valittu kantamaan Jumalan Pojan maailmaan.

Enkelit ovat arvoituksellisia olentoja. Heistä kerrotaan Raamatussa vähän.  Minua lohdutti tällä viikolla Raamatun sana: "Katsokaa, ettette halveksu yhtäkään näistä pienistä; sillä minä sanon teille, että heidän enkelinsä taivaissa näkevät aina minun Isäni kasvot, joka on taivaissa." Matteus 18:10

… Lapsillani on suojelusenkeli, jota en voi selittää enkä ymmärtää.

Eräs lapsiastani kertoo nähneensä enkelin.  Kuuntelen hiljaa hänen kertomustaan ja iloitsen uskon mysteeristä.  Saakoon tämä arvokas muisto muistuttaa häntä siitä, että on olemassa taivaallinen ulottuvuus, näkymätön, mutta todellinen. 



Jouluun liittyy myös salaperäinen tähti.  Se nousi julistamaan uuden kuninkaan syntymää.  Viisaat miehet näkivät sen kirkkauden ilmestyvän heidän hyvin tuntemiensa tähtikuvioiden joukkoon.  He olivat niin varmoja tähden viestistä, että lähtivät satojen kilometrien matkalle palvomaan uutta kuningasta. 

En osaa selittää tähden ilmestymistä, en sen liikkumista Jerusalemista Betlehemiin tietäjien edellä, en sen asettumista Betlehemin tallin yläpuolelle.  Joulun salaisuudet ihmetyttävät ja askarruttavat, ne kutsuvat palvomaan ja ihailemaan.

En ymmärrä miten neitsyt tulee raskaaksi, mutta ihailen Marian uskoa ja antautumista Jumalan tahdon alle.  Hän oli valmis, vaikka ei ymmärtänyt miten se tapahtuisi.  Yhdeksän kuukauden ajan mysteeri kasvaa ja kypsyy, kunnes syntyy fyysisesti maailmaan. 

Vastasyntynyt on aina suuri ihme.  Kuvittelen Marian tutkimassa poikaansa, suojellen häntä sylissään, silittäen pehmeää poskea, lohduttaen pieniä itkuja.  Tämä ihana lapsi on maailman täyttymys.  Miten se voi olla?   

Haluan olla osa ihmettelijöiden ja ihastelijoiden joukkoa.  Haluan pitää sydämeni herkkänä joulun sanoman äärellä.  Jumala lähetti Poikansa maailmaan pelastamaan meidät synneistämme.  Meille ei ole annettu muuta tietä, ei mikään toinen nimi maailmassa ole verrattavissa Jeesuksen väkevään nimeen. 

Jumalan pyhyys, synnin rumuus, ihmisen avuttomuus, Kristuksen uhri.  Mysteereitä, joita joskus luulen ymmärtäväni ja toisen kerran taivun nöyrästi maahan - usko riittää.  Pyhä Henki tekee työtään ja huomaan muuttuneeni, enkä osaa sitä selittää.  Sydämeni kaipaa nähdä vääryyksien muuttuvan oikeudeksi, hylättyjen löytävän kodin ja elämän tarkoituksettomuuteen turtuneiden löytävän ilon ja merkityksen sydämeensä. 

Joulu antaa minulle mahdollisuuden olla pieni ja ymmärtämätön ja lapsenkaltainen.  Saan nauttia - iloita - salaisuuksista ja vastaanottaa lahjoja, ylenpalttisia, ansaitsemattomia, hyvyyden ilmaisuja.

Joulun juhla on esimakua suuresta juhlasta, joka on tuloillaan.  Elämän ihme, uskon salaisuus, armon ylenpalttisuus, ovat kaikki Jumalan lahjaa.  Mutta suurin lahja on Jeesus.  Kaikki ne odotukset, joiden täyttymistä jouluna toivon, saavat täyttymyksensä Jeesuksessa.  Ylistys ja palvonta ovat ainoa tapa suhtautua Hänen ihmeelliseen olemukseensa.   

Synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme. Room 6:23

Toivon, että sinäkin saat nauttia tänä jouluna suurimmasta lahjasta, jonka ikinä voit vastaanottaa: iankaikkisen elämän toivosta, joka meille ojennetaan lahjana, joulun lapsen kautta: Jeesus. 



Kuva:  FreeDigitalPhotos.net “Bright Star In Space” by nuttakit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa keskustelemaan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...