14.4.2019

Uskaltaudu seikkailuun

Lapset suunnittelevat jatkuvasti seikkailuja leikeissään.  Joskus he ovat orpoja, jotka selvitytyvät nokkelasti kauheista koettelemuksista.  Usein puumiekat kolisevat yhteen ja vihollinen köytetään puunrunkoon kiinni.  Joskus puumaja muuttuu merirosvolaivaksi, sitten pihalla surraavat supersankarit viitat liehuen.  Sukupuolella ei ole väliä, jokainen lapsi haaveilee olevansa seikkailujen sankari.


Seikkailu on sanakirjan mukaan epätavallinen ja jännittävä, yleensä vaarallinen kokemus tai tehtävä.

Ne ovat niitä kokemuksia, jotka tekevät elämästä elämisen arvoisen.

Tylsä elämä ei ole ihmiselle hyväksi.  Kun todellinen tärkeä tehtävä puuttuu, alamme hakemaan elämään jännitystä muilla tavoin.

Meillä on sisäinen tarve taistella.  Jumala on antanut meille oikeudenmukaisuuden tunnun ja halun taistella näkemiämme vääryyksiä kohtaan.  Hän antoi jopa Raamatussa meille ihmisryhmät, joiden oikeuksista meidän tulee huolehtia: orvot, lesket, muukalaiset, köyhät.  Lapset, vanhukset, maahanmuuttajat, vähäosaiset - ne joita sorretaan.

Jokainen kaipaa tehtävää, joka on juuri se oma, ainutlaatuinen.  Jossa on jokin jalo päämäärä, vaikka se olisi vaikeiden käänteiden takana.  Asia, joka on niin tärkeä, että se täytyy saavuttaa esteistä huolimatta.  Tarvitsemme tehtävän, joka saa veren kiertämään ja adrenaliinin kohisemaan.

Seurakunnan tulisi olla paikka, jossa suunnitellaan seuraavia sotaretkiä, ei mukavia viikonloppuretriittejä*.  Ei hyökäten ihmisiä vastaan, vaan hyökäten vihollista vastaan, joka on sitonut ihmiset alkoholin, väkivallan, pornon, varkauksien, himojen, ja kaikenlaisen muun synnin kahleisiin.

Me, jotka olemme päässeet vapauteen vihollisen lukemattomista kahleista, saamme olla strategiapöydän ääressä valmistelemassa iskuja ja pelastusretkiä vihollisen maille.  Myötätunto ja rakkaus vihollisen vallassa olevia kohtaan saa meidät tekemään kaikkemme, jotta hekin pääsisivät maistamaan vapauden huumaa. 

Lähetystyö on Jumalan lahja seurakunnalle.  Samoin kaikenlainen muu sielujen pelastamiseen tähtäävä työ kotimaassa.  Niin moni tylsistyy kirkossa, ja alkaa etsiä seikkailija muualta.  Olen varma siitä, että jos emme ole osana Jumalan suurta seikkailua,  alamme etsiä adrenaliini-kohinoita muualta---mistä vain niitä löytää.

Adrenaliinipiikkiä havitellaan urasuunnitelmilla, salasuhteilla, viikonlopun baarireissuilla, harrastuksilla, tempauksilla, urheilulla, johonkin ideologiaan voimakkaasti samaistumalla.  Millä vain asialla, jolla saa elämän tuntumaan mielekkäältä - tai vähintäänkin siedettävältä. 

Mutta meillä on uskomaton mahdollisuus olla osana maailman suurinta seikkailua, kun olemme osana Jeesuksen seuraajien joukkoa.  Hän ei kutsunut meitä tukka kammattuna veisaamaan virsejä kirkonpenkkiin, vaan käyttämään kaiken mahdollisen osaamisemme sen hyväksi, että Hänen viestinsä saavuttaisi kaikki ihmiset!

Seikkailussa uskollisten ystävien apu on korvaamaton.  Kyllä, aina löytyy se yksinäinen sankari, mutta tarina paranee, kun takanamme on joukko sitoutuneita ystäviä - meidän oma Sormuksen seurue!

Ystävien avulla selviämme seikkailusta voitokkaina, sillä aina on se mahdollisuus, että lankeamme vihollisen taitavasti viritettyyn ansaan.  Hän tuntee heikkoutemme ja käyttää niitä häikäilemättömästi hyväksi.  Ex-vangit ovat suuri vaara hänen tuhoisille suunnitelmilleen ihmiskuntaa kohtaan.

Tarvitsemme seuralaisia, jotka muistuttavat meitä luottamaan Jumalaan ja etsimään Hänen apuaan vaikeina aikoina.  Ystäviä, jotka jakavat ilot ja surut, menetykset ja voitot, jotka itkevät ja nauravat kanssamme.  Jotka ovat valmiita asettamaan itsensä alttiiksi meidän tähtemme ja joiden puolesta tekisimme samoin.

Tarvitsemme niitä ihmisiä, jotka seisovat rinnallamme kun taistelut ovat loppuneet, kun olemme vuodattaneet verta, hikeä ja kyyneleitä ja joiden silmistä heijastuu ymmärrys, jotka tietävät mistä me juuri selvisimme.  Niitä, jotka iloitsevat voitoista ja surevat tappioita kanssamme.

Oman elämäntehtävän löytyminen ei käy nopeasti.  Olen huomannut, että kokeillessani useita eri paikkoja ja tehtäviä, oma uniikki tehtäväni on pikkuhiljaa selkeytynyt.  Olen oppinut jokaisesta tilanteesta jotain arvokasta itsestäni ja kyvyistäni. Jokainen vaihe on ollut tärkeä. 

Oletko sinä ollut osallisena elämän suurinta seikkailua?  Oletko löytänyt tehtävän, jonka edessä joudut painumaan polvillesi, jonka mahdottomuus vaatii uskon likoon laittamista?  Jos vastaat myöntävästi, olet onnekas.  Tiedät, mistä puhun. 

Ja jos tylsä, ennalta arvattava elämä jo ahdistaa, tee muutoksia elämääsi.  Päätä käyttää aikaasi, energiaasi ja kykyjäsi lähtemällä mukaan Jumalan suureen seikkailuun.  Sinulla on vain yksi ainoa elämä, käytä se hyvin.  Mikään ei ole kauhistuttavampaa kuin huomata liian myöhään, että tuhlasit kaikki mahdollisuudet tehdä jotain merkittävää omalla elämälläsi.

Meillä on vihollinen, olemme täydessä sodassa, ja meitä odottaa uskomattoman tärkeä tehtävä, jossa sinun lahjasi ovat korvaamattomia.  Uskaltaudu seikkailuun!*Viikonloppuretriitit eivät ole vääriä juttuja. Ne voivat olla mahdollisuus ladata akkuja, kuulla Jumalan ääntä, vahvistaa suhteita muiden kristittyjen kanssa.  Mutta elämä ei voi olla retriitistä toiseen vaeltamista, oman mukavuuden etsimistä.  Retriitti on tärkeä etappi seikkailussa ryvettyneille ja väsyneille, jotta he jaksavat taas lähteä liikkeelle sinne minne Jumala kutsuu.


Kuva:
FreeDigitalPhotos.net
Tourists Are Enjoying The Mountain” by bugnin

5 kommenttia:

 1. Nyt oli kyllä niin ihanan innostava teksti, että en malta olla sanomatta: suurkiitokset sinulle sekä sinusta taivaan Iskälle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Manna, kiitos oikein paljon kivasta kommentista, tästä tuli hyvä mieli!

   Poista
 2. Kiitos inspiroivasta tekstistä! Miten näet, millaista voisi konkreettisesti tämä seikkailu Jumalan kanssa olla? Olen aiemmista kirjoituksistasi saanut kuvan, että ajattelet naisen paikan olevan kotona. Miten näet, että esimerkiksi perheellinen nainen voi yhdistää roolinsa perheessä seikkailuun? Kirjoitit myös, ettei seikkailunhalu katso sukupuoleen mutta olet kuitenkin kirjoittanut naisten ja miesten eri tehtävistä. Miten sukupuoli näkyy mielestäsi tässä seikkailussa (nimenomaan Jumalan mielen mukaisessa)? Mielelläni kuulisin ajatuksiasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei anonyymi lukijani, ole hyvä vain!

   Hyviä kysymyksiä. Seikkailut Jumalan työssä riippuu ihan siitä millaisia lahjoja Jumala on sinulle antanut, missä asut ja millaiseen työhön Jumala sinut kutsuu.

   Konkreettisista esimerkeistä mieleeni tulee Pia Rendic, joka pelastaa naisia ihmiskaupan kynsistä, Sini Hursti, joka jatkaa isänsä jalanjäljissä ruoka-avun jakamisessa, Jackie Pullinger, joka on omistanut elämänsä HongKongissa narkomaanien hyväksi ja ihan kuka vain pyhäkouluntäti, joka jaksaa rakastaa lapsiaan viikosta toiseen!

   Naisen paikka ---tämä on laaja aihe, enkä voi sitä määritellä. Teen itse elämässä ratkaisuja (yhteistyössä mieheni kanssa), jotka pitävät huolta siitä, että perheeni on etusijalla. Se ei estä työntekoa, vaikka olenkin sitä mieltä, että kotiäiti ehtii paremmin Herran työhön kuin työssäkäyvä, koska aikaa on eri lailla. Mutta työkin voi olla valtavan hieno seikkailu!

   Tässä blogitekstissä löytyy laajemmin aiheesta:
   https://annaminunollanainen.blogspot.com/2017/02/naiseus-on-korvaamatonta.html

   Tiivistettynä: evankeliumin työtä on niin paljon, että seurakunta tarvitsee sekä miehiä että naisia sen tekemiseen. On myös kohderyhmiä, joiden pariin vain naiset pääsevät, esim. tietyt maahanmuuttajaryhmät, joissa naiset eivät koskaan keskustelisi miehen kanssa.

   Rukoile Jumalalta johdatusta ja keskustele seurakuntasi johdon kanssa. Varmasti löytyy paikka, jossa Jumala voi sinua käyttää! Kesäisin myös on tarjolla erilaisia lyhytaikaisia mahdollisuuksia, kuten leirit, aktiomatkat ja lyhytaikaisen lähetystyön mahdollisuudet.

   Poista
  2. Kiitos sinulle vastauksista ja hyvää pääsiäistä! T. Sama anonyymi

   Poista

Tervetuloa keskustelemaan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...