22.3.2013

Mitä hyvä kirja saa aikaan?

Vaikka mitä!

Inspiraatiota ja intoa, toivoa ja tahtoa, naurua ja näkemyksiä, kiitollisuutta ja   öööö tähän joku hyvä koolla alkava sana :)

Product DetailsMutta tottahan se on, hyvä kirja voi muuttaa kokonaisen elämän, kuten voi käydä kun Raamattua lukee.  On hyviä kirjoja muitakin!

Olin jo pitemmän aikaa kuullut monen kehuvan tätä kirjaa ja tilasin sen viimein itsellenikin.  Täytyyhän sitä tietää mistä on jäämässä paitsi!  Martha Peace on kirjoittanut kirjan vaimoille "The Excellent Wife".  Nimi tulee Sananlaskujen kirjan luvusta 31: "Kelpo vaimon kuka löytää?".  Suomeksi kirjan nimi voisi siis olla Kelpo Vaimo.  :D Olenkin mietiskellyt, että haluaisin paneutua tuohon Sananlaskujen kirjan viimeiseen lukuun ja ehkä tämän kirjan kautta se onnistuu.  


Sitten on Practical Theology for Women-blogi, jonka kirjoittajan Wendy Alsupin kirjoituksia olen aina ihaillut.  Wendy kirjoittaa hyvinkin syvällisistä teologisista aiheista käytännöllisesti (sehän on jo blogin nimessäkin) ja viisaasti.  Tilasin hänen uusimman kirjansa The Gospel Centered Woman ja siitä saakin hyviä näkökulmia naiskeskusteluun.  Wendy ei nimittäin koskaan laiskistu kliseisiin edes raamatullisesta naiseudesta puhuttaessa, joten hänen kirjoituksiaan on virkistävää lukea.  
Product Details


Ja miten löydän aikaa lukea?  Neljä lasta, aviomies ja ihan vilkas elämä muutenkin?  

Auttaa, että tykkään lukemisesta ja olen nopea lukija. Sitten on strategioita:

Martha Peacen kirja on imetys-ja vauvan nukuttamisajan lukemistoa.  Se on käden ulottuvilla ja koska näitä em. hetkiä on useampia päivässä, saan luettua aina muutaman sivun joka päivä, vaikken ihan joka kerta imettäessä tai nukuttaessa kirjaa voikaan avata.

Wendy Alsupin kirja on kylpyhuoneessa, jossa ainakin teoriassa saan olla rauhassa aina silloin tällöin :)

Kunhan saan kirjat luettua, kirjoitan sitten täälläkin mitä opin.  

Joku kysyi, olenko lukenut kirjan Valloittava salaisuus - voiko naisen sielua ymmärtää (John & Stasi Eldredge).  Luin sen viisi vuotta sitten ja tykkäsin siitä, mutta kirja ei ole tietenkään ihan tuoreena mielessä.  Onnellinen koti-blogissa oli siitä kirjavinkkikin, käy lukemassa tässä, klik. John Eldregeltä on ilmestynyt myös kirja miehille Villi ja vapaa ja se on naisillekin lukemisen arvoinen kirja. Siitä löytyy kuvausta täältä, klik.   

Product DetailsSitten meillä on miehen kanssa yhteisprojektina lastenkasvatukseen liittyvä kirja, Boundaries With Kids (Dr. Henry Cloud and Dr. John Townsend).  Luimme sen ensimmäisen kerran silloin, kun meillä oli vain kaksi lasta.  Ajattelin, että nyt on aika verestää kirjan antamia hyviä neuvoja.  Tuntuu siltä, että kun vanhemmuutta on takana jo useita vuosia ja lapsiakin neljä erilaista, olemme itsekin kasvattajina kasvaneet ja muuttuneet.  Nyt osaamme jo katsoa omia kasvatusmenetelmiä eri silmin ja pienellä etäisyydellä ja huomata mikä on ollut hyvää ja missä meidän pitäisi muuttua.  Olemme myös saaneet kasvattaa neljää hyvin hyvin erilaista lasta, joilla on tietenkin neljät omat erilaiset tarpeet ja tunteet.  Yhdessä lukemisessa periaate on, että luemme kukin tahollamme luvun ja sitten keskustelemme siitä.  Ollaan ehditty lukea ja alkusanat ja luku 1, joten hiljaa hyvää tulee...Tätä kirjaa luen ennen nukkumaanmenoa, jos kuopus nukahtaa ajoissa ja rauhassa.      

Mitä kirjoja luet itse tällä hetkellä?  Onko niin hyviä, että voisi suositellakin? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa keskustelemaan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...