24.3.2013

Palmusunnuntaista alkaa muisteleminen

Jeesus käski opetuslapsiaan nauttimaan ehtoollista Hänen muistokseen.  

Olen tänään Palmusunnuntaina yrittänyt päästä Pääsiäisviikon tunnelmiin.  Jotenkin minulta käy aina niin hitaasti näihin kristinuskon suuriin juhliin valmistautuminen ja niiden sanomaan sisälle pääseminen. 

Tykkään nimestä Hiljainen Viikko - viikko ennen Pääsiäistä.  Se antaa luvan olla hiljaa, mietiskellä, muistella ja tutkistella omaa sisikuntaa.  Onko siellä mitään, mikä ei miellytä Jumalaa?  Onko asenteita, joista pitäisi luopua?  Onko asioita, joista on tullut tärkeämpiä kuin Jumala?

Psalmin 139 viimeiset jakeet ovat usein mielessäni rukoushetkillä:


Tutki minua, Jumala, ja tunne minun sydämeni, koettele minua ja tunne minun ajatukseni. Ja katso: jos minun tieni on vaivaan vievä, niin johdata minut iankaikkiselle tielle.

Tarvitsen Jumalan apua.

Evankeliumit hidastavat tapahtumarikasta vauhtiaan päästessään Pääsiäisen ajan tapahtumiin.  Jeesuksen viimeisistä päivistä on tarkat kuvaukset usean luvun verran.  Yksityiskohtaisesti tallennettuna on Hänen viimeiset sanansa ja hetkensä.  Niissä riittää lukemista koko viikon ajaksi.  

Hiljaisella viikolla yritän päästä näkemään Jeesuksen ajatuksia.  Mitä Hänen mielessään liikkui kun Hän valmistautui kuolemaan?  

On varmaa, että Hän valitsi kuoleman; vangitseminen ja kuolematuomio ei ollut Jeesukselle yllätys.  Hänhän puhui siitä opetuslapsilleen monta kertaa etukäteen.  Se oli Hänelle päämäärä.  

Palmusunnuntain riehakas iloitseminen tuntuu jotenkin väärältä, kun tiedän tulevan viikon tapahtumat: petos, väärät todistukset, kidutus, hylkääminen, kuolema.  

Mutta Pääsiäinenhän ei pääty Pitkäperjantaihin...kuolema ei ole kaiken loppu.  

Se muistuttaa minua siitä, mikä onkaan Jumalan tarjoama suurin lahja meille.  Se on enemmän kuin keskimääräistä parempi ja siunatumpi elämä; enemmän kuin helpotus ongelmissa ja sairauksissa.  Enemmän kuin ystävät, hyvä tahto, positiivisen ajattelun taito.  

Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä (Room 6:23). 

Taivas.  

Jeesus pystyi varmasti valmistautumaan viimeiseen viikkoonsa sillä tietoisuudella, että tämä maanpäällinen on hetkellistä.  Kuoleman jälkeen koittaa ikuisuus ja ajaton läheisyys Jumalan kanssa.  Ikuinen Elämä! 

Graham Kendrickin tekemä laulu Servant King on yksi puhuttelevimmista lauluista mitä tiedän.  Se tulee soimaan täällä paljon tällä viikolla!  Jeesus, joka ratsasti nöyrällä aasin varsalla Jerusalemiin tuli palvelemaan.  Ei ottamaan valtaa käsiinsä, ei iskemään vihollisiaan miekalla.  Ei, vaan Jeesus kutsuu seuraamaan Hänen nöyrää ja hiljaista esimerkkiään...Jeesuksen valtakunnassa ei päde tämän maailman säännöt.

Sillä rakkaus voittaa.     
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa keskustelemaan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...