7.12.2016

Joululahjaideoita, myös itse tehtyjä


 


Viime vuonna kirjoitin lahjaideoita lapsiperheelle.  Tänä vuonna halusin kirjoittaa lahjalistaa myös aikuisille ja innostuin erityisesti itse tehdyistä lahjoista.  En yleensä tee itse joululahjoja, vaikka ihailenkin niitä suuresti.  Tänä vuonna aion tehdä pari juttua, esimerkiksi postikortteja olemme lasten kanssa väkertäneet jo kolme päivää.  Sehän on melkein kuin joululahja, eikö? :)

Huomasin kuitenkin, että tähän postaukseen pitäisi vetää tosi paljon linkkejä, jotta ohjeet ja ideakuvat antaisivat hyvän kuvan siitä, mitä itse pitäisi tehdä ja millaisen sen lopputuloksen tulisi olla.  Luovutin kun tekstiä oli puolen sivun verran ja päätin siirtyä nykyaikaan.  Avasin Pinterest-tilin, jonka olin luonut jo aikapäiviä sitten, mutten ollut halunnut vielä sitoutua pitämään blogin ohella.  Sen löytää nimellä Henna Maria

Hyviä ideoita on paljon, ja innostuin napsimaan niitä tuonne Pinterestin puolelle.  Osa tauluista on vielä tyhjiä, koska keskityin aluksi korttiaskarteluihin ja lahjaideoihin.  Käy sielä etsimässä inspiraatiota itsellesi! Lisään ideoita tauluihin joka päivä.


Mutta tässä on yksi joululahjaidea lapselle, jonka voit tehdä itse.  Olen saanut lapsena lahjaksi kummiltani lorupussin ja se on minulla vieläkin tallessa.  Tussilla kirjoitettu teksti on vuosien varrella vähän levinnyt, mutta se on aarre, josta en luovu!  Lorupussi on kankaasta ommeltu pussi, jonka sisältä löytyy kivoja loruja ja runoja, jokainen omalle kortilleen kirjoitettuna.

Lorupussi lapselle

Lorupussi

Tarvikkeet:

  • loruja, runoja, lauluja
  • kartonkia tai vahvaa paperia useissa väreissä
  • ohut (musta) tussi
  • kontaktimuovia
  • kangasta pussukan verran
  • nauhaa tai nappi tai neppari
  • ompelukone


Keräile mukavia loruja ja runoja tai lauluja (hakusanalla "lorupussi" löytyy paljon loruja).

Leikkaa kartongista tai muusta vahvasta paperista loruihin liittyviä muotoja. (Tästä linkistä löytyy tosi kivoja lorukortteja). 10 cm korkuiset kortit ovat hyvä koko lapsille.  Esim. lumiukko-loruun leikkaa valkoisesta paperista hattupäisen lumiukon muoto ja piirrä lumiukolle hattu, kasvot ja napit, aurinkoloruun leikkaa keltainen ympyrä ja piirrä toiselle puolelle aurinko säteineen jne.  Yritä leikata muodot mahdollisimman pyöreiksi, jotta niitä on lasten kiva käsitellä.

Jos haluat, voit leikata kaikki kortit valkoisesta paperista ja värittää kuvat toiselle puolelle.

Kirjoita lorut tyhjälle puolelle selkeällä käsialalla. Voit halutessasi tulostaa runot ja liimata ne korttiin.  Päällystä lorukortit kontaktimuovilla.

Ompele yksinkertainen pussukka.  Voit kiinnittää sivusaumaan kaksi nauhaa, joilla pussin saa suljettua, tai tehdä nauhakujan ja jonkun oikein teknisen sulkumenetelmän.  Tai ompele pussukan takaseinä korkeammaksi ja taita se eteen napilla suljettavaksi kirjekuoreksi. Pinterestiin lisäsin pari ohjetta pussin ompelemiseen, jos haluat yksityiskohtaisemmat ohjeet ompelua varten.


Aiotko antaa itse tehtyjä lahjoja tänä vuonaa? Mitä teet?


kuvat: freedigitalphotos

“Craft Sewing” by Chai25182518
“Joiner Tools On Wood Table Background” by bugtiger

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa keskustelemaan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...