30.5.2017

Ikivanha kysymys, mikä on oikea vastaus?


nenetus/FreeDigitalPhotos.net
Kirjoitin ystävänpäivän tienoilla ystävyydestä miehen ja naisen välillä.  Ihan tieteellisissä  tutkimuksissa on todettu, että miehet ja naiset eivät voi olla ystäviä, koska se romantiikka.  Toisaalta monella on päinvastaisia kokemuksia: hyvä ystävä on vastakkaista sukupuolta.  Kumpi on oikeassa?  Elävätkö mies-nais-ystävykset harhaluuloissa vai tukahduttavatko he oikeat tunteensa, vai onko puhdas ystävyys miehen ja naisen välillä todellakin mahdollista?

Kirjoitin aiheesta artikkelin verran Ruut-lehteen, ja voit käydä sen lukemassa tästä.


Luin aiheeseen liittyvän kirjan Forbidden Friendships, jonka kirjailija Joshua D. Jones on seurakunta pastori Englannissa.  Tämä kirja tulee todennäköisesti olemaan yksi parhaimmista tämän vuoden aikana lukemistani kirjoista.  Parhaat kirjat jäävät nimittäin mieleen pyörimään ja niitä tulee avattua lukemisen jälkeenkin, kun pitää vielä katsoa mitä kirjailija sanoikaan tästä aiheesta...


Miten muutenkaan?:

Vuoden 2017 haasteena päätin lukea kirjan viikossa.  Olen kirjannut lukemani kirjat ylös tänne.  On mielenkiintoista seurata millaisia kirjoja saan luettua.  Huomasin jälleen, että novellit ahmaisen muutamassa päivässä läpi ja jos kirja on osa sarjaa, haluan lukea kaikki osat läpi.  Yksi poikkeus tuli tähän, kun luin ihan kivan kirjan, mutta se ei ollut tarpeeksi hyvin kirjoitettu, että olisin lukenut sarjan seuraavan osan.

Asiakirjat vievät enemmän aikaa ja niitä en yleensä ahmaise läpi - haluan miettiä aihetta, sulatella lukemaani ja kirjoittaa hyviä ajatuksia päiväkirjaan ylös.

Yksi kirja takkuaa tosi paljon.  Olen jo viime vuonna aloittanut Paulo Coelhon kirjan Pyhiinvaellus, jossa hän kertoo pyhiinvaellusmatkastaan Espanjassa.  Luulin aiheen koskettavan ja pitävän kiinnostusta yllä, mutta en vain tykkää kirjasta.  Uskottelen itselleni, että kohta se paranee, mutta kirja on puolessa välissä enkä ole yhtään sen innostuneempi siitä.  En haluaisi jättää kirjaa kesken, joten se saa jäädä vessaan, jossa saa aina pari sivua luettua silloin tällöin.

Vuoden lopussa saan sitten analysoida kirja-demografiaa ja laatia suunnitelmia seuraavaa vuotta varten.  Lukutoukan ajanviettoa!

Jos minulla olisi portaat, maalaisin ne näin:

Oiii, ihana! Lukutoukan portaat!:
Onko muita tunnustavia lukutoukkia ja kirjojenrakastajia?

5 kommenttia:

 1. Mie kans fanitan noita portaita :D Itse käytän Goodreadsia, tykkään etenkin, kun se laskee luettujen sivujenkin määrän :D Miulla on nyt vähän heikko lukuvuosi tähän mennessä ollut, 7 kirjaa/3200 sivua. Heikko tahti, kun koko viime vuoden saldo oli 44/15700, ja sitä edellienä paljon enemmän.
  Ehkä eniten lukuvimmaa on syönyt se, että ei ole "löytynyt" hyviä kirjoja. Kirjastokäynnit on vähän hätäisiä taaperon kanssa, vaikka joka viikko vähintään kerran siellä käydään, niin aina ei tule itselle löydettyä mitään.

  VastaaPoista
 2. Voi kunpa tulisi lisää postauksia <3

  VastaaPoista
 3. Kiitos kaunis! Toukokuu on aina ollut kiireisin kuukausi, ja olen juuri palannut viikon matkalta, jonne en viitsinyt ottaa konetta mukaan, joten eiköhän kohtapuoliin tule taas tekstiä :)

  VastaaPoista
 4. Kirja viikossa, vau! 😊 Tunnustan rakastavani kirjoja ja lukemista! Tällä hetkellä tuntuu usein siltä, ettei mun aika vaan riitä perheen (mies&kaksi pientä lasta), opiskelun ja srk elämän ohella lukemiseen läheskään niin paljon kun toivoisin. Olisiko sulla antaa mitään vinkkiä aiheeseen liittyen? Olisi mielenkiintoista lukea kuinka muut äidit ovat löytäneet ajan lukemiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös se opiskelu ole yhtä lukemista :)
   Luen nopeasti, joten se auttaa. Luen yleensä iltaisin, katsomme harvoin televisiota. Yleensä myös iltapäivisin löydän aikaa avata kirjaa. Lapset ovat jo sen verran isoja, että minun ei tarvitse olla ihan siinä vieressä, riittää kun on kuuloetäisyydellä. Viikonloput ovat ihania, kun saa käyttää monta tuntia lukemiseen. Meidän lapsetkin ovat löytäneet kirjojen maailman, joten joskus istumme koko perhe lukemassa (kuopus leikkii siinä vieressä). Pidän kirjaa laukussa mukana kun olen liikenteessä, ja odotushuoneessa tai matkan aikana ehtii lukea muutaman sivun. Ja kuten sanoin, romaanit ovat nopea lukea, asiakirjoissa menee kauemmin aikaa. Ja tietenkin vessassa on aina yksi kirja! :)

   Poista

Tervetuloa keskustelemaan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...