22.9.2018

Oletko syönyt jo Strombolia?


Pari viikkoa sitten päätin lisätä uusia ruokia perheen ruokalistalle.  Selasin respetejä, joita olen tallentanut Pinterestiin ja valitsin neljä uutta ruokaa, joiden ajattelin toimivan lapsiperheessä.  

Teriyaki-kana-laatikko oli kiva uusi maku, mutta se ei tule jäämään säännölliselle listalle.  En ollut aikaisemmin tehnyt itse Teriyaki-kastiketta, enkä vakuuttunut, kuten ei muukaan perhe.  Kanan, riisin ja vihannesten sekoitus uunivuoassa tulee ehkä toimimaan jollain toisella kastikkeella.    

Seuraavaksi kokeilin Stromboli-nimistä ruokaa.  En ollut tästä kuullutkaan, mutta se näytti juuri sellaiselta ruoalta, josta lapset tykkäisivät.  Italialais-amerikkalainen Stromboli on käärittyä pizzaa, mikä kuulostaa lupaavalta - kuka nyt pizzasta ei tykkäisi?  

Pizzasta tulee mieleeni eräs ystäväni, joka harrastaa leipien ja pizzojen leipomista.  Hänellä on vahvoja mielipiteitä siitä, millainen on oikea pizza (tomaattikastiketta, mozzarellaa ja basilikaa, ei muuta) ja irvisteli kun mainitsin rakastavani tonnikalaa pizzassa.  



En ole samanlainen puristi, ja Strombolikin toimii erilaisilla täytteillä.  

Takinan kannattaa olla hieman jämäkkä, jotta rulla pysyy paistuessa kasassa.  Löysin hyvä reseptin, josta riitti meidän 6-henkiselle perheelle juuri ja juuri.  Ensi kerralla teen kaksinkertaisena. 

Stromboli-taikina

n. 8-10 dl jauhoja
2 1/4 tl kuivahiivaa 
1½ tl sokeria
1½ til suolaa
2½ dl hyvin lämmintä vettä
3 rkl ruokaöljyä

Sekoita 6 dl jauhoja, kuivahiiva, sokeri ja suola.  Lisää hyvin lämmin vesi ja sekoita.  Taikina on vielä tahmeaa, lisää jauhoja kunnes taikina irtoaa vaivatessa kulhosta ja käsistä.  Vaivaa muutaman minuutin ajan, kunnes taikina on kimmoisaa.  Lisää ruokaöljy ja muotoile palloksi.  Laita liinan alle lämpimään paikkaan kohoamaan.  Valmistele täyteainekset odotellessasi.  

Kauli taikina suorakaiteen muotoisiksi levyiksi (tein kaksi, mutta alkuperäisessä respetissä taikinasta riittää neljään kääröön).  


Levitin taikinakäärölle ohuelti ketsuppia, koska kotona ei ollut tomaattia missään muussa muodossa.  Muita täytteitä oli paistettu jauheliha, pepperoni, paprika sekä juustoraaste.  Lisäsin ne taikinalevyn keskelle ja taitoin reunat päällä.  Stromboli paistetaan saumakohta alaspäin 200 asteessa kunnes taikina on kypsynyt.  

Ensi kerralla voisin kääriä taikinaa täytteineen enemmänkin, mutta se on onnistunee paremmin, jos täytteenä on vain leikkeleitä, koska muruinen jauheliha liikkuu sinne tänne kääriessä.   

Stromboli saa meiltä täydet suositukset!  Taikinan sisällä täytteet pysyvät mehevinä ja sitä on kiva syödä käsin.  Tästä tulee erinomainen ruoka tarjolle vieraspöytäänkin ja se maistuu sekä lämpimänä että viileänä.  Lapset haluavat sitä nyt joka keskiviikko (satuin tarjoamaan sitä keskiviikkona) ja mikä ettei, se oli helppo ja nopea tehdä!   

Seuraavalla testiruoalla on mielenkiintoinen nimi: muurahaiset kiipeävät puuhun.  Kiinalaista.  Kerron, jos onnistuu.  


Lisäys: 

Maistuvaa syksyä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa keskustelemaan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...