30.1.2019

Ensimmäinen harmaa hius



Muistan aina miten löysin ensimmäisen harmaan hiukseni.  Olin alle 40-vuotias ja hämmentyneenä tuijotin peilistä tuota outoa uutuutta. 

Olin päättänyt, että en värjää harmaita hiuksiani piiloon.  Ehkä päätöstä helpottaa se, että hiusteni luonnollisesta väristä vaaleampia valkosia hiuksia ei ole helppo nähdä.  Mutta en aio peittää uutta hiusväriäni.  Haluan ehkä haastaa näkemystä, että naisen tulee näyttää nuorelta, jotta hän on hyväksyttävä? 

Raamatusta löytyy hyvää asennetta vanhuutta kohtaan.  Moni Raamatun henkilö sai suuren tehtävän ja roolin vanhuuden päivillä.  Muutama nainen sai kauan odotetun vauvankin ikäihmisenä.  Ikä ei ole koskaan ollut este Jumalan valinnalle - sekä tavallista vanhemmat että tavallista nuoremmat ovat suorittaneet suunnattoman suuria tekoja, Jumalan valitsemana, juuri sen ikäisenä kuin he ovat.

Kristityt kunnioittavat ikää ja vanhempaa ihmistä.  Se on minusta mahtavaa, varsinkin kun tuntuu, että nykyaikana vain nuoret ja reippaat sopivat meille malliksi.  Ihmisluonteen todellisuus paljastuu kuitenkin vasta pikkuhiljaa, sydän ja sisin ei tule heti näkyviin.     

Olen usein miettinyt, että haluan ottaa esikuvakseni ihmisiä, jotka ovat todistaneet vuosikymmenien aikana tehtyjen uskollisten valintojen kautta, että Jumalan Sanaan voi luottaa ja Hänen neuvojaan voi noudattaa.  Haluan nähdä kestäviä avioliittoja, puhdasta elämää, uskollisuutta, kärsivällisyyttä, nöyryyttä ja iloa, ennen kuin seuraan kenenkään esimerkkiä. 

Ja toisaalta tiedän, että kukaan ei ole täydellinen.  Parhain esikuvamme on itse Jeesus, mutta onhan se kiva, että löytyy myös maanpäällisiä sankareita.   

Harmaat hiukset ovat kunnian kruunu, joka löydetään vanhurskauden tiellä. Sananlaskut 16:31

Elämä ei ole helppoa, ja ajan kanssa jokainen rypistyy, nahistuu ja haalistuu.  Se on osa elämää.  Haluan viettää elämäni vanhurskauden tiellä, jossa ulkonäöllä ei ole merkitystä, vaan jossa jokainen punnitaan sisimpien ajatusten ja valintojen mukaan.  Pelottavaa ja helpottavaa, samaan aikaan. 

Ja mitä tapahtui tuolle ensimmäiselle harmaalle hiukselleni? 

Lue totuus uusimmasta Christina-lehdestä, jonne kirjoitin kolumnin aiheella aika ja ikä! 


2 kommenttia:

  1. Minulla ei ole mitään ongelmaa itseni kanssa, vaikka varmaan ainakin puolet hiuksistani on jo harmaantunut reilusti alle 50-vuotiaana. Ja olin aika tumma nuorempana. Mutta mitäpä vikaa harmaassa on?! Se on hyvä väri :)

    Minäkin arvostan iän tuomaa elämänkokemusta, viisautta ym. On myös ihanaa nähdä aviopuolisoita, jotka ovat sitoutuneet toisiinsa ja eläneet yhdessä kymmeniä vuosia. Juuri tänään näin yhdessä noin 80-vuotiaan henkilön kuolinilmoituksessa kauneimman runon, mitä voi kuvitella. Se alkoi näin:

    "Yhä uudelleen kansaasi lähtisin,
    yhä tekisin kaiken kuin silloinkin.
    Vaikka jokaisen kyyneleen tietäisin,
    lähtisin sittenkin."

    Siinä on tosi rakkautta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana runo, kiitos jakamisesta! Uskollisuus ja sitoutuminen on asioita, joita arvostan koko ajan enemmän, kun ympärillä näkyy kaikenlaista lupausten rikkomista ja yhteyden särkymistä. Harmaat hiukset olkoot yhtenä merkkinä tästä uskollisuudesta!

      Poista

Tervetuloa keskustelemaan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...