13.5.2019

Koskettavia äitienpäivän artikkeleita


Joskus äitinä olo on kuin tällä pyöreällä, vähän rähjääntyneellä ja väsyneellä hylje-emolla :)  Mutta suukon voimalla taas jaksaa!

Miten teillä sujui äitienpäivä? 

Tämä voi olla räjähdyksenherkkä kysymys!  Näin netissä iloisia äitienpäivän hehkutuksia, surullisia menetyksen kokeneiden kuiskauksia ja ärhäköitä pettymyksen purkauksia. 

Mutta äitiys koskettaa meitä jokaista.  Meillä on äiti tai oli äiti, ja äitisuhde on herkkä, elämää laajasti koskettava aihe. 

Perheenä emme oikein tee äitien- tai isänpäivästä suurta juhlaa.  Odotukset ovat hyvin matalalla, ja olen yleensä ihan tyytyväinen pienimuotoiseen päivään.  Olen oppinut, että jos odotukset olisivat korkeammalla, ne pitää kommunikoida selvästi perheelle, tarpeeksi aikaisin.  Tämä oli hyvä näin. 

Tänä äitienpäivänä minulla oli kotona sairas lapsi, ja eräs lapsi juhli keväisiä syntymäpäiviään kavereiden kanssa yökylän merkeissä.  Itse heräsin päänsärkyyn.  Äitienpäivään sattui ystäväperheen jäähyväisjuhla, jonne piti valmistaa salaatti ja illan touhusin pihalla. 

Mutta fiilistelin äitienpäivän tunnelmaa monen koskettavan artikkelin äärellä.  Läpileikkaus ihan tavallisista naisista, jotka ovat lahjoittaneet äitiytensä omille tai muiden lapsille.  Mukana on myös pari juttua lapsettomuudesta, joka voi olla kipeästi mielessä äitienpäivänä.  Lopussa pari tieteellisempää juttua, joista itse tykkäsin!

Löysitkö hyviä juttuja äitienpäivästä?  Laita linkkivinkki kommenttilaatikkoon!


Maaret Kallio: Ihan tavallisille äideille


”Omat ja sijoitetut lapset yhtä rakkaita”

Paula Katajamäki kasvatti ex-miehensä ja tämän uuden puolison orvoiksi jääneet lapset: "Tärkeintä oli pitää pojat yhdessä"


Maria ja Mika Kylmäluoman lapsettomuuteen on kuulunut rankkoja hoitoja, riitelyä, katkeruutta – ja lopulta rauhaa: "Sen haaveen hautaaminen on ollut todella vaikeaa"

Lapsettomuuden kokenut rohkaisee: Jumalalla on hyvä suunnitelma jokaisen elämälle


Yh-äiti on saattanut 80 lasta maailmalle keltaisesta talostaan, josta ei karata: "Sosiaalitoimistokin ihmettelee, miten teemme sen"

Hei, äiti, sinne taivaaseen…!

Kuka on kaikkien aikojen kirkkoäiti?

Suomalainen äiti on puhdasverinen gootti, ainakin jos sanan etymologiaan uskotaan




Image by skeeze from Pixabay

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa keskustelemaan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...