29.6.2019

Äitiys, Jumalan upea suunnitelma


Kaikenlainen kauneus koskettaa minua syvästi.  Rakastan kauniita, vanhoja rakennuksia, joiden yksityiskohdat kertovat asialleen omistautuneista rakentajista, puun, metallin ja kiven asiantuntijoista.  Rakastan kotimme sisustamista, se on lahja koko perheelle

Käytännöllisyys ja edullisuus, jopa tavallisuus, korvaavat usein persoonallisen ja yksityiskohtaisen niin monella elämän eri alalla.  Nykyajan rakennukset ovat harmaita laatikoita verrattuna upeisiin arkkitehtuurisesti runsaisiin taloihin, joita ennen viitsittiin rakentaa.  Miten on mahdollista, että vähemmillä resursseilla saatiin aiemmin aikaan kestävää kauneutta ja viihtyisyyttä? 

Näkyvistä esimerkeistä löytää yhtymäkohtia aineettomiin periaatteisiin.  Henkiset ja hengelliset perintömme ovat kokeneet samantyylisen arkipäiväistymisen, ankean todellisuudentajun.  Materialistiset tai hekumalliset päämäärät voittavat arvot, joiden henkeäsalpaava kauneus on kätkettynä haasteiden ja koettelemuksien taakse. 

Kaikella, minkä Jumala suunnittelee, on arvoina kestävyys ja kauneus.  Olemme menettäneet paljon Hänen alkuperäisestä suunnitelmastaan ihmisiä kohtaan.  Perhe ja koti ovat Jumalan suunnitelman keskiössä, äitiys ja isyys antavat vahvan perustuksen jokaiselle elämälle. 

Olemme asuneet köyhässä maassa, jossa laatutavara on harvinaista. Usein käy niin, että kun sattuu löytämään laadukasta rakennusmateriaalia tai vaatetta, ensimmäisen erän loputtua se korvataan halvalla kopiolla.  Se näyttää samalta, on hieman halvempaa, joten se on helpompi ostaa...mutta se ei kestä alkuperäisen lailla.   

Kulttuurimme tekee parhaansa, jotta se saisi alennettua kodin ja perheen ja äitiyden alkuperäisestä kauniista tarkoituksesta.  Halpa kopio ehkä näyttää samalta, on helpompi saavuttaa...mutta se ei ole kestävä.

Koti ja perhe ovat nykyään halpaa tavaraa, helposti tarjolla, helposti poisheitettävissä.  Alkuperäinen, arvokas ja kestävä malli parjataan vanhanaikaiseksi, kömpelöksi, vaikeaksi.  Moni ei enää huomaakaan eroa, olemme kadottaneet oikean perspektiivin, meillä ei ole muistoja alkuperäisen suunnitelman kauneudesta, siitä, millaiseksi Jumala sen on tarkoittanut.     

Jumalan luoma ja suunnittelema on hyvää, kaunista ja houkuttelevaa.  Värit, muodot, linjat ja suunnat muodostavat upean taideteoksen, Jumalan elämäntyön, keskipisteessä mies ja nainen, Jumalan omakuva. 

Miehen ja naisen yhteydestä kasvaa seuraava sukupolvi, muodostuu uusi ihmissuhteiden verkko.  Perheyhteisö, joka tarjoaa turvaa ja seikkailua, nautintoa ja inspiraatiota, tarkoitusta ja kuulumisen tunnetta.  Kun lapsi saa syntyä perheeseen, jossa rakenteet ovat kestävät, hän elää kauneuden, terveyden ja vahvuuden ympäröimänä, ja kasvaa hengellisesti, moraalisesti ja sosiaalisesti terveeksi.  Perhe on Jumalan täydellinen suunnitelma. 


 
Ensimmäinen nimi ensimmäiselle naiselle oli Äiti.  Äiti on elämän synnyttäjä, jokainen uusi alku tulee maailmaan itsensä uhraavan naisen kautta. 

Nainen, vastaanottaen lahjan, kasvattaa uuden elämän sisällään, salassa, itseään antaen, omastaan jakaen.  Synnytys on hetki, jolloin uusi ihminen siirtyy valkeuteen ja yhteyteen kivun, pelon ja haavojen kautta, kuoleman varjoa vastaan taistellen.  Ja äiti jatkaa itsensä uhraamista, ruokkii lasta omasta ruumiistaan, kasvattaa hänet elämään oman elämänsä antaen. 

Äitiyden työ, hengellinen, tunteellinen, intellektuaalinen ja moraalinen antaminen, itsesä jakaminen, on kaiken elämän ja sivistyksen perusta.  Äiti muovaa sielun, tulevaisuuden, maailman.  Äitiys vaatii taitoa, aikaa, näkyä ja inspiraatiota, ja sen tuloksena lapsuudesta esiin astuu nuori ihminen, kykenevä erinomaisiin, urheisiin, jaloihin tehtäviin. 

Äitiys on upeaa, inspiroivaa, kaunista, arvokasta.  Se tulee määrittelemään yhteisöjemme, yhteiskuntamme tulevaisuuden.  Jos unohdamme äitiyden ja perheen merkityksen, unohdamme Jumalan suunnitelman ihmiskuntaa kohtaan ja tyydymme halpaan kopioon, joka ei kestä haasteita eikä epävarmuutta. 

Äitiys haastaa itsekkäät elämäntavat, pelokkaat elämänasenteet, laiskat tekosyyt.  Se ei jätä tilaa jouteliaisuudelle, se haastaa surkuttelun, se nauraa pöyhistelylle.  Lahja, joka naiselle salassa annettiin, päätyykin antamaan hänelle moninverroin takaisin.  Koeteltu luonne on aarre, josta kaikki nauttivat, joka antaa antamistaan, joka on naisen vahvuuden perusta.

Äitiyden tosissaan ottava nainen saa nauttia henkilökohtaisesti työnsä tuloksista.  Hänen uhreistaan hyötyy ja vahvistuu myös koko yhteiskunta, vaikka se ei sitä haluaisikaan myöntää. Jumalan suunnitelmat ovat edelleenkin parhaat meitä kaikkia kohtaan, yksityisesti ja yhdessä. 

Äiti, ota tosissasi Jumalan suuri suunnitelma sinua ja lapsiasi kohtaan.  Käytä kesän runsaat tunnit lastesi hyväksi, luoden mahdollisuuksia kauneudesta nauttimiseen, luovuuteen ja iloon.  Kerää voimia itsellesi ja perheellesi synkempiä vuodenaikoja varten.  Luo muistoja, joista saa voimaa.  Opeta totuuksia, jotka eivät koskaan petä.  Valmista lapsiasi tulevaisuuteen, siihen hetkeen kun he lähtevät itse seuraamaan Jumalan suunnitelmaa.  Se on sen arvoista. 

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa keskustelemaan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...