9.12.2012

Toinen Adventti


"Nyt syttyy toinen kynttilä
ja valo laajenee.
Suo Isä tänne Jeesuksen,

(c)

se hetki lähenee."
(Virsi: Nyt sytytämme kynttilän, toinen säkeistö)

Toinen adventtisunnuntai ja adventtikynttelikössä palaa kaksi kynttilää.  Adventin viettoa varten löytyy monenmoista hartausopasta netin kautta.  Se, mitä me seuraamme, kertoo, että toinen kynttilä on Beetlehem-kynttilä.  

700 vuotta ennen Jeesuksen syntymää profeetta Miika kirjoitti näin: "Mutta sinä, Beetlehem Efrata, joka olet vähäinen olemaan Juudan sukujen joukossa, sinusta minulle tulee se, joka on oleva hallitsija Israelissa, jonka alkuperä on muinaisuudesta, iankaikkisista ajoista." (5:2).

Adventtiajan hartauskirjasessa Good News for Great Joy, jota olen lukenut tämän joulukuun aikana, puhuttiin pienistä ihmisistä, joita Jumala johdattaa.  Joosef ja Maria asuivat Nasaretissa ja Jeesuksen syntymä oli jo lähellä.  Miten he menisivät Beetlehemiin syntymää varten, jotta profetiat täyttyisivät?  Kukaan ei varmasti suunnittele suurta matkaa loppuraskaudesta - itse olen viimeisellä kolmanneksella raskaana ja jopa lähikauppaan meneminen on kuin suurikin meno!  Mutta Jumalan suunnitelmat toteutuvat aina ja Hän käyttää kuninkaita, hallitsijoita ja polittikkoja miten haluaa.     "Kuninkaan sydän on Herran kädessä kuin vesiojat: hän taivuttaa sen, kunne tahtoo." (Sananlaskut 21:1).

Ja tapahtui niinä päivinä, että keisari Augustukselta kävi käsky, että kaikki maailma oli verolle pantava.  Tämä verollepano oli ensimmäinen ja tapahtui Kyreniuksen ollessa Syyrian maaherrana.  Ja kaikki menivät verolle pantaviksi, kukin omaan kaupunkiinsa.  Niin Joosefkin lähti Galileasta, Nasaretin kaupungista, ylös Juudeaan, Daavidin kaupunkiin, jonka nimi on Beetlehem, hän kun oli Daavidin huonetta ja sukua, verolle pantavaksi Marian, kihlattunsa, kanssa, joka oli raskaana."  (Luukkaan evankeliumi 2:1-5) 

Jumala vaikutti keisarin sydämessä sen, että Augustus määräsi verollepanon juuri sinä vuonna.  Jumala käyttää valtakuntia, jos tarpeen, että Hänen omansa, pienet ja tavalliset ihmiset  pääsevät oikeaan paikkaan juuri oikeaan aikaan.  Maailman mahtavat ja tärkeät ja näkyvät poliittiset voimahahmot seuraavat Jumalan suunnitelmia, vaikka sitten tietämättään. 

Voin olla ihan tavallinen pieni ihminen täällä miljoonien muiden joukossa...mutta jos ja kun Jumala haluaa minua johdattaa, mikään ei voi Häntä estää.  Sen vuoksi tiedän, että jopa vaikeilla ajoilla on merkityksensä Jumalan suunnitelmissa.  Piper muistuttaa kirjasessa, että "Jumala etsii koko sydämestään meidän pyhitystämme, ei menestystämme".  Jumala haluaa muuttaa meitä Poikansa kaltaiseksi, ja siihen tarvitaan myös haasteita, uskon koettelemusta ja kärsimystä.   Mutta kun koko elämä on Hänen väkevässä kädessään, voimme olla turvallisella mielellä kaikenmaailman myrskyjenkin keskellä!

Mielessä on monenlaisia vainoja tälläkin hetkellä kokevat kristityt ympäri maailmaa.  Miksi olosuhteet heidän maissaan ei voi muuttua niin, että he saisivat vapaasti seurata Jeesusta?  Mutta täytyy luottaa vain Jumalan aikatauluun...Häneltä ei jää mikään näkemättä ja Hän on oikeudenmukainen Jumala.  Tämän ajan keisarit ovat Hänen kädessään kuin vesiojat. 

Hyvää Toista Adventtisunnuntaita!   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa keskustelemaan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...