27.11.2013

Ajatuksia syksyisenä iltana - Adventtiaika lähestyy

Päätin aloittaa joulukoristelun ensimmäiseltä adventilta.  Päivän aikana olohuone sai pölytyksen katosta lattiaan ja pari joulukoristelaatikkoakin on jo tuotu esille (käytin tarkoituksella epäselviä tekijöitä; sain apua molemmissa hommissa!).  Huomenna on toivottavasti aikaa aloittaa koristelu, jota rakastan.  Juhliin valmistautuessa käytän mielummin aikaani huoneen ja pöydän koristeluun kuin ruoan laittamiseen.  Visuaalisen kauneuden luominen ympärilleni saa minun luovuuteni kukkimaan.  Koskaan ei tiedä mihin päätyy kun aloittaa puhtaassa, tyhjennetyssä huoneessa :)

Viime vuoden koristelua
Tänä jouluna meinasin käyttää punaisia perinteisiä joululiinoja, ja pysytellä muutenkin perinteisissä koristeissa, mutta näinkin myynnissä ihanan kultaiset liinat.  Olisikohan tämä joulu kultainen väriltään?  Kransseihin ihastuin viime vuonna ja niitä varmaan askarrellaan lastenkin kanssa. Ehtisiköhän tänä vuonna toteuttaa niitä muitakin askarteluideoita, joita netin ihmemaassa näkyy? Meillä on myös aika vilkas sosiaalinen elämä tälle joulukuulle kehittymässä...

Aion postata Adventtijutun joka Adventille.  Vuosi vuodelta haluan käyttää enemmän aikaa joulun hiljaiseen odotukseen ja sen sanoman mietiskelyyn.  Toivon, että lastenkin kanssa voimme nauttia juhlasta ja sen tunnelmasta aidossa mielessä, ei vain lahjapaketit silmissä kiiltäen (vaikka lahjojakin jouluumme kuuluu).

Elisabeth Elliotin kirjoista löysin seuraavan ajatuksen: "Se tosiasia, että olen nainen, ei tee minusta toisenlaista kristittyä.  Mutta se tosiasia, että olen kristitty, tekee minusta toisenlaisen naisen."  Toivon olevani toisenlainen nöyrällä mielellä; Elisabeth ei sano parempi, vaan toisenlainen.  Haluan olla erilainen.  Erottua joukosta tavalla, jolla Jumalaa pelkäävä nainen erottuu muiden naisten joukosta.  Enkä edes tiedä miten se onnistuu, eihän sitä eroa itse voi huomata.

Olen saanut joskus palautetta asioista, joita en ollut edes ajatellutkaan esimerkiksi.  Eräs perhe-elämäämme läheltä seurannut ihminen muuttui.  Hän sai kuulla omalta perheeltään: "Sen jälkeen kuin olet tutustunut tuohon perheeseen, et enää huuda lapsillesi niin kuin ennen."  Vau, ajattelin minä.  Elämämme on todistus, haluammepa tai emme.  

Löysin taas uuden, hyvän blogin ja sieltä tämän:

“Waste no more time arguing about what a good man should be. Be one.”
Marcus Aurelius
Ja ajattelin heti tätä naisena.  Ei meitä hyödytä pilkkujen viilaus ja listojen kirjoittamiset.  Älä tuhlaa aikaasi riitelemään siitä, millainen hyvän naisen pitäisi olla.  Ole yksi.  Niinhän se on, että elävän elämän todistus on voittamaton.  Jos haluat olla hyvä nainen, ota esimerkiksesi hyviä naisia. Ja ala elämään niinkuin hyvä, jumalaapelkäävä nainen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa keskustelemaan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...