1.12.2013

Ensimmäinen Adventti

Joulun odotusta.
Monia valmisteluja.
Kun tänään sytytimme ensimmäisen Adventtikynttilän ystävien seurassa, esille nousi ajatus valmistautumisesta.  Joulua varten on monia valmisteluja; siivotaan, koristellaan, leivotaan, laitetaan ruokaa, ostetaan lahjoja, lähetetään joulukortteja.

Mutta voimme myös valmistautua Joulunviettoon hengellisesti.
Jouluna meille syntyi Vapahtaja.
Minä tarvitsen Vapahtajaa.
Siksi Joulu on minulle tärkeä juhla.

Olen tänä vuonna opiskellut läpi pikku profeettoja.  Jokainen profeetta toi esiin jonkin näkökulman tulevasta Messiaasta.  Syntymäpaikasta lähtien Messiaasta on ennustettu useita asioita.  Sen ajan ihmiset valmistautuivat Hänen tuloonsa omilla tavoillaan.

Messiaan tuloa odotettiin, ja Hän saapui, mutta ihan odottamattomalla tavalla.  Jopa niin käsittämättömällä, että monet Häntä odottavat eivät voi uskoa sen jo tapahtuneen.  Jeesus syntyi köyhänä talliin ja kuoli rikollisen kuoleman ristillä.  Messiaan piti tulla loistossa ja kunniassa ja vapauttaa kansa Rooman vallasta.

Koen monia paineita Jouluun valmistautumisen kanssa.  Hullua, eikö?  Juuri päinvastaista, mitä Jumala meille haluaa antaa; levon. Mutta nämä paineet tulevat ehkä siitä, että haluan lasteni kokevan Joulun ihanana juhlana ja iloisena yhdessäolona.  Vaikka aion itse painottaa hengellistä valmistautumista, Jouluun liittyy monia muitakin ihania valmisteluja...tunnelmanluomista koristeluin, pikku salaisuuksia paketoiden, kutisevaa mielihyvää kun saa ostaa sopivan lahjan läheiselle, herkkuja, joita nautimme vain Jouluisin...

Naimisiinmenon jälkeen vietimme muutaman Joulun yhdessä vanhempien kanssa.  Mutta kun ensimmäinen oma perhejoulu oli tulossa, valkeni se tosiasia, että Joulutunnelman luominen on nyt minun käsissäni.  Minä olen nyt äiti, joka laittaa kystä kyllä ja osaa piparit, tortut, kinkut ja rosollit.  Se Jouluaatto olikin kiireinen; tein sinappia vielä iltapäivällä kattiloiden puhistessa ja uunin käydessä kuumana, jotta illalla olisi Jouluateria valmiina.  Onneksi lapsi oli niin pieni, ettei olisi huomannut mitään "puutteita"...

Nyt me luomme omia Jouluperinteitä; sekoittelemme perheidemme, sukujemme ja kulttuuriemme mausteista meille sopivanmakuisen Joulun.  Erityisesti toiveissani on, että voimme joka päivä lukea osia Joulun tapahtumista Raamatusta ja puhua lapsille Jeesuksen syntymän todellisesta merkityksestä.  Että kun Adventtiajan odotus ja valmistautuminen ja tuleminen vihdoin on täytetty, me saamme kaikki iloita Vapahtajan syntymisestä maailmaan.

Ihanaa valmistautumisaikaa ja hyvää ensimmäistä Adventtia!

Täältä voit lukea, mitä kirjoitin viime vuonna ensimmäisestä Adventista.
  
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa keskustelemaan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...