25.5.2015

Rotat ja roskat – toisenlainen näkökulma riivaajien vaikutuksesta vapautumiseen

Nuorena puheet pahoista hengistä eli riivaajista aiheuttivat aina hämmentävää kiinnostusta.  En ollut ikinä nähnyt kenenkään olevan riivaajien vallassa enkä ollut nähnyt riivaajien ulosheittämistapahtumia.  Toki olin kuullut näistä, joko lähetystyöntekijöiltä tai muuten hengellisessä työssä mukana olleilta.  Tiesin, että puheet pahoista hengistä eivät olleet satua, vaan täyttä todellisuutta monen ihmisen elämässä.  Mutta miten pahat henget pääsevät ihmiseen? Ja miten ne sieltä lähtevät?  Nämä kysymykset askarruttivat.  

Emme voi puhua sisäisestä parantumisesta käsittelemättä myös riivaajia.  Aivan ensimmäiseksi haluan sanoa, että tarve sisäiselle parantumiselle ei tarkoita sitä, että elämässäsi on paha henki, joka kiusaa sinua.  Asia voi olla näin, mutta useimmiten niin ei ole.  Meitä ovat voineet haavoittaa toisten ihmisten sanat tai teot ja olemme voineet uskoa valheita itsestämme, mutta tämä ei tarkoita sitä, että pahat henget ovat vallanneet sinut.  

On kuitenkin olemassa tekoja, jotka avaavat oven sielunviholliselle.  Meillä kaikilla on alueita, joilla olemme haavoittuvia ja jotka sitovat ja orjuuttavat meitä.  Näitä alueita voidaan kuvailla sydämessä oleviksi roskakasoiksi.  Nämä orjuuttavat asiat houkuttelevat vihollista.  Pahoja henkiä voidaan kuvailla rotiksi, jotka tulevat syömään roskakasoista.  Vihollinen käyttää hyväksi jokaista heikkoutta ja syntiä elämässämme, ja yrittää päästä sisälle elämäämme näiden selvittämättömien, pimeiden alueiden kautta.  Raamatussa näitä kutsutaan ”jalansijaksi” (”Älkää antako perkeleelle sijaa, Ef 4:27).   Se voi olla pienikin asia, mutta sekin riittää!  Näillä elämän alueilla vihollinen on saanut ”oikeuden” päästä sisään. 

Alla olevassa kuvassa on erilaisia jalansijoja, joita vihollinen voi käyttää sisällepääsyyn.  

Kuvaan liittyvät Raamatunkohdat

Okkultismi: Jesaja 8:19-22, Apostolien teot 19:18-20.
Tunnustamaton synti: Sananlaskut 28:13, 1 Joh 1:9-10, 4 Moos 5:7.
Tuomitseminen ja tuomittuna oleminen: Matt 7:1-2, 2 Moos 20:12, Room 14:4.
Valat ja vannominen: Jaakob 5:12, San 20:25, 3 Moos 5:4-6.
Sielunsiteet: 1 Kor 6:15-17, Sananlaskut 29:25.
Sydämen haavat: Psalmi 147:3, Psalmi 139:7-18.
Kiroaminen ja kirottuna oleminen: 1 Kor 16:22, Psalmi 62:4, San 20:20, 5 Moos 23:4-5, Gal 3:13.
Sukupolvien siteet: Ps 51:5, 2 Moos 20:5-6, Dan 9:4-16.

Näistä "roskakasoista" kirjoitan tarkemmin myöhemmin.  

Jos sydämessä on tällaista roskaa, rotat näkevät oikeudekseen olla siellä.  Jos hätistelemme vain rottia pois, saamme taistella ja taistella, mutta aina ne palaavat uudelleen sydämeen jääneille roskakasoille.  Toisaalta jos käsittelemme roskakasat ensin pois, ei rotilla ole mitään, minne palata.  Henkilö voi nyt sanoa rotille: ”Sinulla ei ole oikeutta olla täällä!”.

Voimme löytää vapauden yhdessä Jeesuksen kanssa


Voimme julistaa Kristuksen auktoriteettia ja voimaa tuhotaksemme vapauden ja parantumisen esteenä olevat asiat.  Voit rukoilla yksin tai toisten uskovien kanssa.  Jeesuksen auktoriteetilla voimme poistaa pahojen henkien sieppaamaat "oikeudet", joiden kautta ne vaikuttavat elämässämme.


Kun teemme syntiä, annamme Saatanalle luvan, ”oikeuden”, vahingoittaa suhdettamme Jumalan kanssa, kunnes kadumme ja teemme parannusta tästä synnistä.  Jos jäämme rypemään syntiin, avaamme itsemme pahoille hengille ja yleensä tarvitsemme apua vapaaksi pääsemiseen. 

Koska vihollinen on aina valmis käyttämään hyväksi sydämestämme löytyvää ”roskaa”, meidän täytyy käsitellä ”roskat”, jotka Jeesus rukouksen aikana tuo esiin.  Käsittelyssä tarvitaan rukousta, joka voi olla rikkovaa rukousta tai parantavaa rukousta (näistä tarkemmin myöhemmässä postauksessa). 

Joskus tuntuu, että sydämessä olevat ”roskat” ovat hautautuneet syvälle.  Kun me sallimme Pyhän Hengen tehdä työtään meissä, Hän tuo lempeästi pinnalle asioita, joissa tarvitsemme parantumista ja puhdistumista.  Me sallimme Hänen tuovan esiin ongelmiemme juuret. Mitä yksityiskohtaisemmin rukoilemme varsinaisten asioiden puolesta, jotka Jeesus on tuonut esiin, sitä tehokkaammin  me koemme vapautusta.     

Joosua ja Jumalan kansa johdatettiin taistelemaan luvatun maan jokaisesta kaupungista (Joosua 6:2-3), vaikka Jumala oli jo julistanut maan kuuluvan heille (Joosua 2:24).  Samalla tavoin meidän täytyy hyökätä jokaista henkilökohtaista ”roskakasaa” vastaan kunnes koemme parantumisen ja voiton, joka meille Jeesuksen kautta kuuluu. (1 Kor 15:57). 

Oletko sinä huomannut kuvissa nimettyjen asioiden olevan ongelmiesi juuressa?  Miten olet käsitellyt asiaa? 


Kuvan punainen sydän: Free Digital Photos by digitalart.
Kuvassa olevat tekstit ovat Anna Travis:n materiaaleista.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa keskustelemaan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...