3.9.2012

Polvitielle :)

Mietin nasevaa otsikkoa rukousteemalle ja eikös vain alkanut soimaan mielessä "Käy polvitietä, Herran pyhä kansa..."!  En ole tätä laulua kyllä kuullut vuosi(kymmeni)in, mutta siellä se vaan on muistissa.

Aiheeseen pääsen neljän blogin aloittaman teemakuukauden ohella:  syyskuun aikana maanantaisin puhutaan, siis kirjoitetaan, avioliitosta teemalla "Uudista Avioliittosi".  Aloitinkin jo aiheen avioliitto pari postausta sitten ja lupasin kirjoittaa lisää avioliitosta/avioerosta, joten päätin tarttua avioliittoteemaan myös tässä omassa blogissani syyskuun ajaksi.  Ensimmäisen viikon aiheena on rukoileminen aviomiehen ja avioliiton puolesta.


Eikö ole jännä juttu miten hengellisessä elämässä kyllä myönnämme rukouksen tärkeyden ja puhummekin siitä, mutta kuinka moni oikeasti käy rukouspiireissä ja rukousilloissa ja rukoustapahtumissa ja rukouskokouksissa?  Raamattu painottaa rukouksen avainasemaa uskovan elämässä ja tiedämme miten ensimmäiset kristityt rukoilivat jatkuvasti ja kaikenmaailman asioiden puolesta.  Voisin innostua kirjoittamaan pitemmästikin rukouksen teologiasta, mutta kohdistan rukouksen nyt siihen vierellä olevaan, rakkaaseen puolisoon.

Kävin lukemassa mitä tämän syyskuun haasteen emännät kirjoittivat rukouksesta (linkit löytyvät tuolta blogilistalta sivupalkista).  Jokaisella oli aiheeseen oma, persoonallinen ja erilainen näkökulmansa, joista sai kivasti innostusta ja haastetta omaan rukouselämään.

Ensimmäiseksi pieni tilitys: vaikka kirjoitan aiheesta rukoileminen avioliitossa, en ole tässä mikään ekspertti enkä esikuva.  Haluan kirjoittaa aiheesta, koska tarvitsen itse rohkaisua ja kyllä, myös opetusta avioliitosta ja rukoilemisesta.  Vaikka aihe onkin siellä aivotasolla hyvin tiedossa, haluan sen pääsevän sydämeen asti...silloin se voi muuttaa minua ja miestäni ja avioliittoamme lähemmäksi Jumalaa!

Minusta on mahtavaa, että tällainen avioliiton uudistuskuukausi lähtee liikkeelle rukouksesta!  Kun tuon mieheni ja minun suhteen rukouksen kautta Jumalan eteen, myönnän useita asioita todeksi elämässäni:

- Me tarvitsemme Jumalan apua avioliittoomme.
- Voin rukoilla avioliiton eri alueiden puolesta...mikään ei ole liian pientä tai vaatimatonta tai noloa.
- Uskon, että Jumala vastaa rukouksiini.  Olen saanut rukousvastauksia eri elämänalueilla, joskus hyvin pian, joskus pitkän odotuksen jälkeen.  Uskon, että Jumala antaa vastauksen myös avioliittokysymyksiini.
- Kun rukoilen mieheni puolesta, tunnen suurempaa läheisyyttä ja yhteyttä hänen kanssaan...hänen elämänsä asiat tulevat minulle tärkeiksi.
- Pyydän Jumalaa toimimaan hänen elämässään (vapaudun tästä vastuusta siis itse; minun ei tarvitse muuttaa häntä :) Jumalan tahto on paras!
- Koen rauhaa ja iloa siitä, että saan puhua Taivaalliselle Isälleni elämäni tärkeimmästä asiasta ja tiedän, että Hän on kiinnostunut.

Sitten käytännössä...miten rukoilen ja miten muistan rukoilla?  Käytän vihkisormusta muistuttajana! Sormeilen monta kertaa päivässä sormuksiani...nyt yritän muistaa rukoilla mieheni puolesta joka kerta kun sormus osuu silmiin tai sormiin.  Rukouksen ei tarvitse olla pitkä ja monimutkainen...tiedät missä miehesi on sillä hetkellä ja millaisia haasteita hänellä voi olla...rukoile!

Yritän myös kysyä joka aamu miten voisin rukoilla hänen puolestaan päivän aikana.  Sitten voin illalla kysyä miten päivä meni.

Haluan opettaa lapset rukoilemaan isän puolesta.  Myös ihan pikkuiset rukoilevat hyvin suloisesti ja yhdessä rukoileminen on mukavaa!

Stormie Omartian on kirjoittanut useita kirjoja rukouksen voimasta.  Yksi kirja keskittyy täysin aviomiehen puolesta rukoilemiseen.  Jokainen luku puhuu tietystä aiheesta ja miten voin rukoilla mieheni puolesta tällä alueella.  Aiheita olivat mm.  vaimo (minä!), työ, talous, kiusaukset, pelot, asenteet, päämäärät, terveys, isyys, seksuaalisuus, menneisyys, jne.  Olen saanut tästä kirjasta monia ideoita rukoushetkiini.    

Avioliiton uudistus ei siis tarvitse alkaa unelmien lomamatkasta palmujen alle...se voi alkaa juuri nyt, kun suljet tietokoneen ja alat rukoilla aviomiehesi puolesta!  Itse odotan innolla miten voin päästä syvemmälle rukoukseen mieheni puolesta ja millaisia aiheita nousee tärkeiksi rukousaiheiksi. Odotan myös rukousvastauksia, koska Jumala vastaa rukouksiin!

"Vanhurskaan rukous on voimallinen ja saa paljon aikaan." Jaakob 5:162 kommenttia:

  1. Aivan ihana tämä sinun blogisi! Aina odotan innolla milloin tulee uusi postaus:) Todella siunaavaa ja vahvistavaa tekstiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei RapuRouva! Hienoa kuulla, että kirjoituksistani on sinulle iloa! Taitaa olla niin, että jaan sitä mitä olen itse saanut; rohkaiskaamme toinen toisiamme...

      Poista

Tervetuloa keskustelemaan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...