2.9.2012

Lukutoukan suosituksiaOlen kai aina ollut siinä ihanassa asemassa, että harrastuksia tai kiinnostuksia kysyttäessä olen voinut vastata "lukeminen"-  rakastan lukemista!  Always have, always will!  Niinpä rakas lukijani en voi olla kirjoittamatta kirjoista täällä blogissani.  Olen kesän aikana lukenut monta kirjaa ja muutama ajatus saa nyt päästä julkisuuteen asti.  


Martti Lutherin Käthe-rouvaSuosittelen elämänkertoja.  En ole kovin ahkerasti lukenut ns. sekulääri-puolen ihmisten elämänkertoja, mutta uskon sankareiden, lähetystyöntekijöiden ja kristinuskon johtohahmojen elämänkerrat ovat todella hyvää luettavaa.  Kesällä luin Martin Lutherin vaimosta kertovan kirjan ja opin paljon luterilaisuuden isästäkin samasta kirjasta.   En ole tainnut Martin Lutherin elämästä lukeakaan kokonaista kirjaa.  

Eräs tällä hetkellä kesken oleva kirja on Rosalind Goforthin kirjoittama kirja rukousvastauksista.  Rosalind ja Jonathan Goforth olivat lähetystyöntekijöitä Kiinassa 1800-1900 lukujen vaihteessa ja taaskin vaimon näkökulmasta kirjoitettu kirja on ollut mukaansatempaava ja uskoa vahvistava.  Muita suositeltavia lähetystyöntekijä-kirjailijoita ovat mm. Elisabeth Elliot ja Don Richardson. 


Olen pian saamassa loppuun Philip Yanceyn kirjaa "Raamattu jota Jeesus luki".  Yancey on yksi niistä kirjailijoista, jonka kirjoja voin suositella lukemattakin.  Hänellä on rehellinen, pohdiskeleva lähestymistapa uskoon ja hän onnistuu ponnistamaan henkilökohtaisista epäilyistä ja vaikeuksista armolliseen ja avaraan Jumalkuvaan.  Samoin nautin Henri J.M Nouwenin and Brendan Manningin kirjoista.  Ne ovat tyyliltään  mietiskeleviä ja pohdiskelevia,  välillä täytyy keskeyttää lukeminen ja tuijottaa kaukaisuuteen kun sulattelee jotain uutta oivallusta ja syvällistä totuutta.  Kun tuleva mieheni kävi luonani ensimmäistä kertaa, yöpöydällä oli kesken Nouwenin kirja Our Greatest Gift - A Meditation On Dying and Caring.  Se oli kuulemma itsekin kirjoja rakastavalle miehelle hyvä merkki :)


(Huom. yllämainitut kirjailijat ovat hyvin erilaisista kristinuskon "lokeroista" enkä välttämättä ole samaa mieltä joka asiassa heidän kanssaan.  Tähän mennessä lukemieni kirjojen perusteella ei ole kuitenkaan tullut mitään syytä jättää lukematta heidän tekstejään.) Luen toki muutakin kuin hengellistä ja kristillistä kirjallisuutta...vaikkakin vähemmän, aika kun ei riitä ihan kaikkeen ja täytyy tehdä valintoja.  Tykkään Veikko Huovisen ja Markus Kajon huumorista, ja novelleista valitsen ensimmäisenä Maeve Binchyn ja John Grishamin kirjat.  Olen myös ihastunut klassikoihin, ja printtaamastani klassikokirjojen listasta haluan elämäni aikan lukea mahdollisimman monta kirjaa läpi.  

Millaisia lempikirjailijita löytyy lukijoitteni joukosta? Kerro kommenttilaatikossa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa keskustelemaan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...