1.1.2015

Elämänsuunnitelma

Hyvää uutta vuotta 2015!Enpä ole varmasti ainoa kun sanon, että mietintämyssyssä on suunnitelmat tätä vuotta varten.  Tammikuun alku tarjoaa eteeni puhtaan hangen, jonne voin lähteä tekemään polkujani.  Vai seuraanko jonkun muun tekemää polkua?  Lähdenkö tuntemattomaan maastoon  vai pitäydynkö tutuissa maisemissa?  Onko aika seisoa ja ihmetellä maisemia vai kenties puskea menemään?    

Mitä vanhempi olen, sitä enemmän tajuan, että aika on rajallista.  Ihan oikeasti, en ehdi tekemään kaikkea sitä, mitä joskus ajattelin tekeväni.  Niinpä haluan ymmärtää rajallisuuteni ja oikeastaan olla siitä kiitollinen.  Uskon, että jokaisella ihmisellä on Jumalan hänelle antama henkilökohtainen suunnitelma.  En voi tehdä sinun töitäsi, en elää sinun elämääsi, en tavoitella sinun tavoitteitasi, en tuoda kunniaa Jumalalle niinkuin sinä voit elämässäsi tehdä.

Samalla tavalla kukaan muu ei voi tehdä sitä, mitä Jumala haluaa minun tekevän.  Haluan siis herkät korvat kuulemaan, mitä Jumala minulle tälle vuodeksi antaa tehtäväksi.  Suunnittelen siis tulevaa vuotta ja haluan laittaa itselleni päämääriä.  Kaikkea eteeni tulevaa en voi suunnitella, yllätyksiä tulee kun vähiten odottaa, mutta aion päättää asioista, joista voin päättää ja tehdä työtä niiden saavuttamiseksi.

Ainakin näin tammikuun ensimmäisenä tämä kuulostaa hyvältä ajatukselta.

Löysin viime vuonna blogin, jonka lukijaksi jäin.  Siellä oli mukavan napakat ohjeet elämänsuunnitelman kirjoittamiseksi.  Ensimmäinen askel minulla on löytää rauhallista aikaa, jolloin voisin rukoilla ja etsiä Jumalan tahtoa eri tehtävieni suhteen.  Olisi ihanaa viettää kokonainen päivä tai vaikka puoli päivää ihan yksin.  Eräs ystäväni tarjosi kotiaan käyttöön, kun hän on työssä, se on ihan tyhjillään.  Joskus on hyvä olla kaiken tutun ulottumattomissa, silloin joutuu oikein keskittymään vain siihen, mitä halusi tehdä.   Ei voi alkaa nyppimään kuihtuneita lehtiä huonekasvista tai lajittelemaan DVD-hyllyä aakkosjärjestykseen.

Mutta kaksikin tuntia taitaa olla minulle ihan riittävän pitkä aika.  Siispä huomenillalla, kun lapset on heivattu nukkumaan, otan kupin teetä, Raamatun ja muistiinpanovälineet ja alan suunnittelemaan.  ...  Muistin juuri, että meillä on vieraita koko päivän lauantaina...mutta jospa saisin vierasvalmistelut valmiiksi ennen iltaa!

Ensimmäiseen askeleeseen kuuluu elämän eri osa-alueiden miettiminen.  Mitkä ovat päämääräni näillä alueilla?  Missä haluan nähdä parannusta?  Miten voin jokaisella elämäni alueella kunnioittaa Jumalaa ja elää uskoani todeksi?


  • Hengellinen
  • Henkilökohtainen
  • Avioliitto tai ihmissuhteet
  • Fyysinen
  • Emotionaalinen
  • Taloudellinen
  • Ammatillinen

Tiedän jo hengelliseen tavoitteeseen, että haluan lukea Raamatun kokonaan läpi tänä vuonna.  En ole hyvä seuraamaan mitään lukusuunnitelmia, mutta haluan saavuttaa tämän tavoitteen tänä vuonna ja miksipäs ei jatkaa sitä loppuelämän ajan!  Raamatussa on 929 lukua.  Jos luen joka päivä 2,5 tai 3 lukua, saan luettua Raamatun vuodessa läpi.  Se käy minulle.  

Huomenillalla olen toivottavasti miettinyt läpi nämä alueet.  Joissakin ei ehkä tule suuria muutoksia tavotteeksi, mutta joka alueelta mietin, miten haluan elämäni sujuvan, jatkanko samaan malliin, pitäisikö muuttaa jotain?  Muutoksia pitäisi olla viisi, ei enempää.  Ihan hyvä rajoittaa itseään myös tässä suunnittelussa.  Aikaa on kuitenkin vain vuosi ja lepopäivä kuuluu joka viikkoon!  

Onko sinulla tapana suunnitella elämää uuden vuoden alussa?  Oletko pystynyt pitämään kiinni tavoitteista?      kuva: 
FreeDigitalPhotos.net
taesmileland   Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa keskustelemaan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...