17.12.2017

Henkilökohtainen Jumala

Vanhan Testamentin jälkeen on 400 vuoden hiljaisuus.  Ei uusia profeettoja, ei Jumalan sanoja kirjoitettuna muistiin, ei ilmestyksiä.  Taivas on hiljaa.  Mutta sitten alkaa tapahtua.  Aika on tullut, ja Jumalan suunnitelmat alkavat toteutua.  Hän lähettää sanansaattajansa asialle.    ¨¨

ZECHARIAH,ANGEL,GABRIEL
PD


Joulukertomuksissa kuvaillaan 4 eri kertaa, kun enkeli ilmestyy ihmiselle: pappi-Sakariaalle, Neitsyt Marialle, Joosefille ja kedon paimenille.  Jokainen vierailu on täysi yllätys.  Ja jokaiselle heistä enkeli sanoo: Älä pelkää.  Ne sanat olivat varmasti tarpeen, kun kuvitellaan enkeleiden ulkomuotoa ja olemusta! 

Huomasin tänään asian, johon en ollut kiinnittänyt aiemmin huomiota.  Ilmestyessään henkilöille enkeli käytti heidän etunimeään.  Älä pelkää, Sakarias.  Älä pelkää, Maria.  Joosef, älä pelkää… Nämä viestit olivat henkilökohtaisia.  Jumalalla tunsi nimeltä jokaisen heistä.  Hän tiesi heidän taustansa. 

Sakarias oli rukoillut lasta vuosien ajan vaimonsa Elisabetin kanssa.  Maria oli elänyt Jumalaa miellyttävää elämää.  Joosef oli oikeudenmukainen ja hurskas mies, ja halusi säästää naimattoman raskaana olevan tytön häpeältä hylkäämällä tämän salaa, ilman julkista oikeudenkäyntiä.  Jumala tunsi heidän unelmansa, toiveensa, kaipuunsa, ja Hänellä oli jokaiselle henkilökohtainen sanoma.

Älä pelkää, minä tunnen sinut.  Älä pelkää, minulla on suunnitelma sinua varten.  Älä pelkää, luota minuun. 

Mitkä asiat saavat sinut tuntemaan pelkoa?  Millaiset ajatukset ahdistavat sinua? 

Jumalan suunnitelma alkoi toteutua, kun aika oli valmis.  Maailmassa oli silloinkin monta ahdistusta ja pelkoa aiheuttavaa asiaa.  Israelin kansa eli vieraan vallan alaisuudessa, Jumala ei ollut puhunut vuosisatoihin, oli köyhyyttä ja sortoa. 

Jumalalla on Jouluna meille yksinkertaisuudessaan valtava viesti: Älä pelkää.  Keskity minuun, ja kaikki tulee olemaan hyvin.  Minä ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle: teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus, Herra Daavidin kaupungissa. Keskity iloon, joka on tarjolla kaikille.   

Tämä joulun sanoma tuo lohtua ja iloa tähänkin maailmanaikaan. Yön pimeimpänä hetkenä taivaan täyttää kirkas valo.  Jumalalla on sinulle viesti.  Juuri sinun elämäntilanteeseen.  Sinulle henkilökohtaisesti.

Älä pelkää.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa keskustelemaan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...