4.2.2012

Ensi kesänä...

Lapsena rakastin kesäleirejä ja joskus olin useammallakin leirillä yhden kesän aikana.  Leiri-innostus ei ole laantunut.  Viime kesänä esikoinen sai mennä ensi kertaa leirille eikä äiti meinannut malttaa lähteä sieltä pois.  Seurakuntien lastenleirit ovat kyllä aivan olennainen osa kesälomaa!


Aikuisillekin on omia leirejä.  Halusin mainita jo nyt helmikuussa ensi kesän avioliittoleirit, jotta jää aikaa kesälomien suunnitteluun.  Avioliitto tarvitsee kasvaakseen ja kehittyäkseen aikaa, ja arjessa työn tai opiskelun lomassa sitä ei välttämättä ole tarpeeksi.  Niinpä viikon mittainen keskittyminen avioliiton hoitamiseen voi olla oikein parisuhteen hemmotteluhetki.  Tiedän pareja, jotka menevät leirille joka vuosi! 


Joskus avioparilla voi mennä sukset ristiin ja omin voimin niitä ei saada suoraan.  Silloin on helpottavaa saada apua objektiiviselta ulkopuoliselta.  Leireillä on kristilliseltä pohjalta opetusta avioliiton eri osa-alueista ja usein luentoa seuraa keskustelua pienryhmissä.  


nuttakit
  


Löysin seuraavien leirien tiedot netin kautta: 


Helsingin NMKY:n Paremman avioliiton perheleiri järjestetään taas heinäkuussa Pieksämäellä.  Se on siitä kiva, että saman viikon aikana on vanhemmille avioliittoleiri ja lapsille omat leirinsä.  Ihan pienille on lastenhoito.  Tietoja täältä.       


Helluntaiseurakuntien avioliittoleiri pidetään Keuruulla Iso Kirja-opiston kauniissa maisemissa.  Leiri on heinäkuun ensimmäisellä viikolla.  Samaan aikaan järjestetään 7-15-vuotiaille lapsille seikkailuleiri.  Sitä pienemmille ei ole järjestetty hoitoa.  Lisätietoja täältä.  


Iso Kirja järjestää viikonloppukurssin seurusteleville pareille ja kihlapareille.  Se onkin jo ihan pian, 24.-26.2. Läpi käydään kristillisestä näkökulmasta parisuhteessa tarvittavia elementtjä.  Tiedot täältä.  


Kansan Raamattuseuran avioliittotyön nettisivut löytyy täältä.  Tapahtumissa on erilaisia viikonloppukursseja ja leirejä.  


Tiedätkö muita ensi kesänä järjestettäviä avioliittoleirejä? Vinkkaa täällä meille muillekin! 


Onko sinulla kokemuksia tällaisista leireistä? Mitä jäi mieleen? Suosittelisitko? 

1 kommentti:

  1. Suosittelen ihan jokaiselle avioliittoleiriä ! Vanhempani ovat käyneet NMKY:n avioliittoleireillä melkein joka vuosi 10 vuoden ajan ja itse olin nyt pari viikkoa taakse päin mieheni kanssa viikonlopun mittaisella avioliittoleirillä. Meillä meni ennen leiriä hyvin avioliitossa, ei ongelmia mutta halusimme silti tuonne mennä. Saimme sen itseasiassa häälahjaksi vanhemmiltani. Leiri lähensi meitä todella paljon ja oli mahtavaa jakaa toisille pareille pienryhmässä meidän kokemuksia ja saada ymmärrystä ja vinkkejä tulevaan. Aivan mahtava leiri oli. En voi muutakuin suositella <3 Ja me menemme varmasti tulevaisuudessa uudestaan :) !

    Lisäksi olen käynyt isossa kirjassa kihlapari viikonlopussa vuosi sitten. Siitäkin pidin todella paljon, mutta NMKY:n leiristä jäi enemmän käteen. Suosittelen :)

    VastaaPoista

Tervetuloa keskustelemaan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...