10.2.2012

Kysely

Kun aloitin blogini viime marraskuussa, kerroin, että aion kirjoittaa Raamatun jakeista ja paikoista, joissa puhutaan erityisesti naisille.  Olen käynyt läpi Tiituksen kirjeen ohjeet luvusta 2.  Jakeissahan on ohjeita sekä vanhemmille että nuoremmille naisille, mutta kävin läpi nuorten naisten tehtävät Carolyn Mahaneyn kirjan perustella (Feminine Appeal – Seven Virtues of a Godly Wife and Mother).  Olen kirjoittanut kirjan innoittamana näistä seitsemästä ohjeesta, jotka on annettu nuorille naisille.  ’Sarja’ on nyt päättynyt.  Aion tietenkin kirjoittaa jakeessa mainituista asioista edelleenkin; aviopuolison ja lasten rakastaminen, kodin hoitaminen, itsehillintä, puhtaus, hyvyys ja alamaisuus aviomiehillemme, mutta en enää tuon kirjan perusteella. 

Puuhastelin kuitenkin pienen bloginapin (elämäni ensimmäisen), josta nämä postaukset löytyvät yhdellä klikkauksella.  Eli jos haluat käydä läpi tätä Raamatunpaikkaa (Tiitus 2:3-5), ne löytyvät sieltä. Olen mietiskellyt aiheita tuleviin blogipostauksiin.  Koska olen auttamaton lukutoukka, olen lukenut hyvin mielenkiintoisia kirjoja ja blogeja viime päivinä.  Täytyy katsoa mitä sieltä sitten nousee pinnalle, joka pääsee postauksiinkin asti.  Koska en aio nyt käsitellä mitään erityistä naiseuteen liittyvää aihetta tässä postauksessa, kerron kyselystä, jonka laitan esille blogiini.

Koska olen itse vaimo ja äiti naisena olemisen lisäksi, näihin ’rooleihin’ liittyvät aiheet ovat luonnollisesti päivittäin mielessä.  Erityisesti olen miettinyt äitiyttä...lasten kasvattamista, kodin hoitamista, jaksamista, tylsistymistä, voimattomuutta, innostumista...tunteiden kirjo on laaja.  Tarvitsen rohkaisua monella tavalla ja uskon, että monet teistä myös tarvitsette sitä.  Mutta saadakseni selville vähän enemmän, toivon, että vastaat kyselyyn. 

Kun ajattelet äitinä olemista ja lasten ja kodin hoitamista, minkälaisilla alueilla kaipaat rohkaisua eniten: Hengellistä näkökykyä ja visiota antavaa rohkaisua, muistutusta siitä, että Jumalan silmissä teet arvokasta työtä? Vai tarvitsetko ennemminkin käytännön vinkkejä ja ohjeita ja ongelmatilanteisiin ratkaisuja? Vai onko suurin tarpeesi samassa tilanteessa olevien vertaistuki, se tieto siitä, ettet ole yksin, meitä on muitakin?   

Laitan kyselyn sivupalkkiin ja se on siellä muutaman viikon.  Kiitän jo etukäteen vastauksista! Ja tottakai kommenteissa voi kysyä ja esittää toiveita naiseuteen liittyvistä aiheista.  

2 kommenttia:

  1. Kiitos, kun jaksat pitää blogiasi. Se on rohkaiseva. Maailma on täynnä blogeja, joissa ollaan yltiöpositiviisia. Elämänmaku ja rosoisuus on parasta, ja auttaa lukijaa jaksamaan oman rosoisuutensa kanssa ja ohjaa myös Kristuksen sovitustyön äärelle elämään armosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Olen myös huomannut sen, että rehelliset blogit ovat mukavampaa luettavaa...Kunhan vaan 'uskaltaa' olla avoin, se ei aina ole helppoa näin avoimessa ympäristössä!

      Poista

Tervetuloa keskustelemaan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...