3.4.2012

Rouskuvia tarinoita lapsille (ja aikuisillekin)

Eilen kun kirjoitin Joonasta, tuli mieleeni hupaisa lasten piirretty, jossa kerrotaan profeetta Joonan tarina.  Ei kuitenkaan ihan perinteiseen tyyliin. 


Jonah - a VeggieTales Movie DVD
Näissä tarinoissa näyttelijöinä ovat vihannekset.  Laitoin sen lapsille päälle ja kävin itsekin nauramassa ruudun ääressä värikkäille yksityiskohdille ja koomiselle dialogille.  


Suomeenkin ovat rantautuneet Popsikkaat - herkullisen hauskat puhuvat vihannekset, jotka kertovat Raamatun tarinoita ja opettavat lapsille kristillisen elämän periaatteita.


Tutustuin Popsikkaisiin alkuperäiskielellä kymmenisen vuotta sitten.  Veggietales-ohjelmien motto on 'Sunday morning values, Saturday morning fun!'.  Eli ohjelmat ovat ihan yhtä hyvälaatuisia ja viihdyttäviä kuin mikä tahansa lasten suosikkipiirretty, mutta kertomukset ja arvot ovat niitä Pyhäkoulusta tuttuja.  


Vaikka Popsikkaat ovatkin lapsille suunnattuja, nautin niistä itsekin.  Tutuissa kertomuksissa on hauskasti muutettu yksityiskohtia.  Esimerkiksi Mooses ja Israelin kansan pako Egyptistä on asetettu cowboy-tyyliin villin lännen maisemiin ja 'Moe' ratsastaa biisonilla.  Popsikkaissa on aina tasokasta musiikkia eri kokoonpanoin.  Yksinlauluja, kuoroja, poikabändejä... Joonaa kävi lohduttamassa valaan vatsassa mustien enkeleiden Gospel-kuoro.  Piirretyissä on käytetty luovuutta ja huumoria yllin kyllin.  


Ihan pienille lapsille tämä ei ehkä ole se ainoa tapa opettaa Raamatunkertomuksia.  Minusta tuntuu, että pienen lapsen täytyy kuulla ja nähdä, että Joosef oli ihan oikea mies eikä vihannes :) Mutta niille, joille Raamatunkertomukset ovat jokapäiväistä leipää, löytävät varmasti Popsikkaista mukavia näkökulmia.  


Löytyy täältä
Jos kaipaat lapsillesi Kristillisiä arvoja esiintuovaa viihdykettä, suosittelen Popsikkaiden ostamista.  Niitä löytyy nettikaupoista, itse löysin hakusanalla Popsikkaat heti monta vaihtoehtoa.  Youtubesta voi myös katsella Popsikkaita ja jäin sinne itsekin katselemaan Kuningas Yrjöä kumiankkoineen :) Se näytti olevan nelosen ohjelma.  Näitä voi toki ostaa myös talouksiin, jossa on vain aikuisia...ei meilläkään ollut vielä lapsia kymmenen vuotta sitten! Löytyykö teiltä näitä lastenohjelmia? 


Hauskoja hetkiä Popsikkaiden parissa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa keskustelemaan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...