5.7.2016

Kenen sanoja kuuntelet?Sanat ovat väkeviä. Oikeat sanat herättävät vastakaikua ja saavat meitä muuttamaan maailmaa. Taitava puhuja valaa rohkeutta ja saa meidät puuttumaan elämän epäkohtiin toiveikkaina.

Arkuuden kokeminen blogia kirjoittaessa ei ole outo tunne.  Joskus ajattelen: "Jos blogini lukija kysyisi minulta, mitä tehdä tässä tilanteessa, noudattaisinko omia neuvojani?".  On yksinkertaista kertoa toisille, mitä tehdä. Oma elämä on paljon monimutkaisempaa. Mutta vastaus on yksinkertainen: en voisi katsoa peiliin, jos kirjoittaisin toista ja tekisin toista. Joskus vuosia sitten kirjoittamani ohje tulee itselleni ajankohtaiseksi eikä minulla ole tekosyitä synnille.

Kay Bruner kirjoitti blogissaan, että Raamatun jakeet ovat paras tapa alistaa ihmisiä.

Fariseukset, kietoutuneina lakiin, tietävät sen. Uskonnolliset rakennelmat tietävät sen. Se toimii. Voit ahtaa ihmiset sisäiseen vankilaan ja hallita heitä sanoilla.
  
Siksi on elintärkeää ymmärtää Raamatun punainen lanka: Jeesus tarjoaa meille yltäkylläisen elämän.

Oletko sinä vapaa? Vai huolehditko siitä, mitä muut ajattelevat?

Onko sinulla rauha? Vai oletko ahdistunut?

Pystytkö lepäämään?  Onko loppuunpalaminen lähellä?

Miten erotat fariseusten sanat Jeesuksen sanoista?

Jeesus itse kertoo, että Hänen seuraajansa tuntevat Hänen äänensä. Hyvä paimen on valmis antamaan henkensä lampaidensa edestä. Hyvä paimen palvelee ja huolehtii toisten hyvinvoinnista.

Älä seuraa viestintuojaa


  • Jolla on paljon sääntöjä siitä, kuka saa olla sisäpiirissä ja kuka on ulkopuolinen
  • Joka aiheuttaa näillä säännöillä kipua toisille 
  • Jonka säännöt tekevät hänen oman elämänsä helpommaksi, ja toisten elämän vaikeammaksi
  • Joka sanoo, että hänen sääntönsä ovat tärkeämpiä kuin rakkaus ja vapaus ja rauha koko maailmalle
  • Joka kertoo, että hänen sääntöjensä ulkopuolelle menevän pitää pelätä. 


Kesälomalla minun on aina vaikea pitää kiinni rutiineista. En ole aukaissut Raamattua viikkoon. Olen lukenut opetuksia Raamatusta, olen seurannut hartauksia ja mietiskellyt eri jakeita, mutta en ole itse lukenut Raamatustani Jeesuksen sanoja. Siksi aukaisin Uuden Testamentin tänään ja luin Johanneksen evankeliumin kolmannen luvun.

Tässä luvussa on maailman kuuluisin Raamatunjae.  Jeesuksen luo tuli yöllä oppinut mies, jonka ihmispelostaan huolimatta oli saatava Jeesukselta vastauksia.  Mies halusi kuulla Jeesuksen sanovan, että Hän oli oikeasti Jumalan lähettämä. Vastaamatta miehen kysymykseen Jeesus täräyttää: ”Sinä et pääse taivaaseen, ellet synny uudesti ylhäältä.” Nikodeemus hämmentyi. Lainopettajana hän ajatteli olevansa jo toinen jalka taivaassa. Pelastuskysymys ei ollut hänellä edes asialistalla.

Jeesus tiesi Nikodeemuksen suurimman tarpeen.  Ja Nikodeemus huomasi, että hänellä ei ollut aavistustakaan miten uudestisyntyminen tapahtuu. Jeesus on suorapuheinen: ”Etkö sinä, joka olet Israelin opettaja, ymmärrä tätä?”  

Jos et tee niin kuin minä sanon, sinulla ei ole asiaa taivaaseen, sanoi Jeesus.

Ja Hän selittää Nikodeemukselle, että sitä, joka uskoo Jeesukseen, ei tuomita.

Koetko olosi tuomituksi? Se on helppoa. Minä tuomitsin itseni, koska en ollut lukenut Raamattuani viikkoon. Minkälainen kristitty sinä oikein olet? moitin itseäni mielessäni.  Tuomiota saa helposti osakseen myös muilta, ei tarvitse kuin aukaista suunsa ja kertoa mitä oikeasti ajattelee. Onko elämässäsi joku, joka kontrolloi tuomitsemalla?

Jeesus ei tullut maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan pelastamaan sen. Jos muserrut tuomion alla, ala kuuntelemaan Jeesuksen sanoja. Usko pelastaa. Se riittää. Jeesus on täyttänyt kaiken vaatimuksen ja kutsuu sinua istumaan aterialle Hänen kanssaan, nauttimaan yhdessäolosta.

Sanoilla on voimaa. Kenen sanoja uskot?  Miten se näkyy elämässäsi?
 


Kuva
FreeDigitalPhotos.net
“Running Children” by chrisroll

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa keskustelemaan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...