25.7.2016

Miten rakastaa?

Olin hakemassa lapsia lastenohjelmasta.  4-vuotiaiden ryhmänohjaaja kertoi, miten oli mennyt ja tokaisi sitten;
- Ei epäilystäkään, tämän tytön rakkauden kieli on kosketus!

Lapsemme tosiaan nauttii kosketuksesta ja rakastaa kaikenlaista fyysistä huomiota. Lastenryhmässä hän oli harjannut ohjaajan hiuksia ja halunnut olla paljon sylissä.

Monille on varmasti tuttu Gary Chapmanin kirja "Rakkauden kieli", jossa hän esittelee viisi tapaa osoittaa rakkautta toisille: sanat, aika, lahjat, palvelus ja kosketus.  Olen miettinyt tuon lastenohjaajan tokaisun jälkeen paljon sitä, miten voin osoittaa rakkautta omille lapsilleni niin, että he kokevat sen erityisen merkityksellisenä.  Niinpä kun löysin tämän kuvan Pinterestistä, ajattelin jakaa sen täällä teille muillekin.

Alunperin  Gary Chapman kirjoitti kirjansa aviopareille, mutta on laajentanut opetustaan lasten kasvatukseen, ystävyyteen ja jopa siihen, miten me osoitamme rakkautta Jumalalle ja seurakunnassa.  Nämä periaatteet toimivat kaikissa ihmissuhteissa.

Love Languages in the Home- great graphic to show and live out the love languages in your home with your family.:

Suomennos:

Kun rakkauden kieli on

Rohkaisevat sanat: Tärkeää on puhutut sanat, kirjeiden ja korttien kirjoittaminen. Kommunikoi rohkaisevasti, kehu ja vahvista. Vältä emotionaalisesti tylyjä sanoja ja kohtuutonta kritisointia.

Laatuaika: Tärkeää on asioilla käynti yhdessä, yhteiset matkat, asioiden yhdessä tekeminen, kävelyretket ja jutteluhetket kotona.  Kommunkoinnissa valitse rauhallinen paikka, jossa teitä ei häiritä, anna jakamatonta huomiota ja keskustele kahden kesken. Vältä liiallista aikaa ystävien tai ryhmien kanssa, eristäytymistä ja suuria välejä tapaamisten välillä.

Lahjojen vastaanottaminen: Anna lahjoja, anna aikaa, muista erityiset merkkipäivät, jaa pieniä rakkauden symboleita. Kommunikoi rakkautta antamalla lahoja yksityisesti ja muista miellyttävät ilmeet. Varo materialismia äläkä unohda erityisiä merkkipäiviä.

Palveleminen: Tälle henkilölle osoitat rakkautta kun autat kotitöissä, olet jatkuvasti avulias, vaihdat vastuutehtäviä. Sano "Mitä voin tehdä sinun hyväksesi?" "Aion käydä hakemassa..." ja "Tänään tein ... sinulle". Tee lista asioista, joissa voit auttaa. Älä unohda lupauksia, älä ylisitoudu tekemään enemmän kuin voit, äläkä jätä huomiotta avun tarpeita.

Kosketus: Halaa, taputa, kosketa, istu lähekkäin. Muista miellyttävät ilmeet, rakkauden osoitukset ovat lähinnä sanattomia. Älä käytä fyysistä väkivaltaa, ruumiillista kuritusta, uhkailua tai laiminlyöntiä.

Opettele käyttämään rakkauden kieltä, jota et automaattisesti itse "puhu".  Tunnistatko perheenjäsentesi rakkauden kielet?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa keskustelemaan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...