18.10.2012

Kirja tyttöjen vanhemmille ja linkki teinien vanhemmille


Löysin linkin tällaisen kirjan esittelysivulle.  Onko joku teistä lukenut jo tämän kirjan?  Liittyy aiheeseen, josta viimeksi kirjoitin; lasten suojelemiseen pahalta.  Tässä vielä erityisesti puhutaan tytöistä ja kuinka varjella tyttöjen lapsuutta liian aikaiselta seksualisoitumiselta.  Taitaa päästä toivelistalle...ainakin kirjastosta yritän löytää ja jos on tosi hyvä ostan omaksi! 

Kirja tyttöjen vanhemmille

Minne pikkutyttöni katosi? - Kuinka varjella tyttöjen lapsuutta


"Kun jo alakouluikäiset tytöt haluavat laihduttaa, meikata tai käyttää topattuja liivejä, sopii kysyä, minkälaista naisenmallia kulttuurimme tytöille tarjoilee.
Yliseksualisoitunut yhteiskunta ei enää näytä jättävän tilaa lapsuudelle, nuoruudelle ja kasvulle. Kuinka suojata tyttöä median vahingollisilta viesteiltä, joita tämä on liian nuori ymmärtämään?
Jos ulkonäköä, seksuaalisuutta ja ennenaikaista aikuistumista korostavat arvot nousevat nuoren elämässä hallitseviksi, johtaa se helposti huonoon itsetuntoon, ahdistuneisuuteen, syömishäiriöihin tai jopa itsetuhoiseen käyttäytymiseen.
Käytännönläheinen teos opastaa vanhempia miten suojella tytön lapsuutta, vahvistaa hänen itsetuntoaan ja ohjata hänen kasvuaan tasapainoiseksi ja itseään kunnioittavaksi naiseksi."


Toinen linkkivinkki tässä myös:  luin hyvän artikkelin siitä, miten kasvattaa lapset ja teinit niin, että he alkavat seurustella mahdollisimman myöhään.  Kirjoittaja antaa hyviä näkökulmia siihen, miten nuoret yläasteikäiset teinit eivät tarvitse seurustelusuhteita, vaan aikaa ja tekemistä erilaisissa ystäväporukoissa.  He myös tarvitsevat vanhempiaan, ja siihen artikkeli antoi hyviä vinkkejä! 

Seurustelun aloittaminen kuuluu siihen ikään, kun nuori on jo valmis valitsemaan avioliittokumppania; eli olet liian nuori seurustelemaan, jos olet liian nuori menemään naimisiin!  Mitä mieltä olet? Onko sinusta seurustelu vain hauskaa yhdessäoloa vai tutustumista mahdolliseen tulevaan puolisoon?  (Anteeksi taas englanninkielinen blogi, mutta kun en meinaa löytää suomenkielellä yhtä hyviä juttuja!).  Oletko itse seurustellut paljon yläasteikäisenä?  Aloititko seurustelun myöhemmin?  Mitä ajatuksia herättää se, että nuoret lupaavat olla aloittamatta seurustelua ennen kuin ovat täysi-ikäisiä?  Opettivatko sinun vanhempasi seurustelusta ja sen tarkoituksesta, kuulitko siitä opetusta seurakunnan nuortenilloissa vai olitko täysin kavereiden ja median "kasvatuksen" varassa? 

Tämä on mielenkiintoinen aihe! :)  Olen kiitollinen, että löydän tällaisia aiheita kun omat tyttäreni ovat vielä  hyvin nuoria! 

2 kommenttia:

  1. Tosi kivaa, että olet bongannut hyviä linkkejä. Näitä juuri kaipasin itse rohkaisuksi kahden tytön äitinä. Ole siunattu!

    VastaaPoista

Tervetuloa keskustelemaan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...