1.10.2012

Uudista avioliittosi - myös makuukammarissa!


Tämän syyskuun avioliittohaasteen aikana olemme kirjoittaneet rukouksesta avioliittomme ja miehemme puolesta,  asenteen tarkistamisesta, ystävyydestä puolison kanssa ja puolison kunnioittamisesta.   Viimeinen aihe sarjassa on seksi


Heti kun aloitin tämän nais-blogini, tiesin, että seksuaalisuus on yksi erittäin iso osa naiseutta ja mietiskelin miten ihmeessä ottaisin sen aiheekseni.  Viime helmikuussa löysin useita kristillisiä sivuja, joissa kirjoitettiin seksuaalisuudesta ja seksi-elämästä avioliitossa.  Olen ihastunut siihen tapaan, jolla nämä rohkeat naiset kirjoittavat  tästä aiheesta.   Sivuilla ei ole mitään graafista ja aihetta käsitellään niinkuin Luojamme sen tarkoitti: aviopuolisoiden välisenä juttuna, jossa emotionaalisella ja hengellisellä yhteydellä on ihan yhtä tärkeä osa avioliitossa kuin fyysiselläkin yhteydellä.  Blogit löytyvät sivupalkista otsikon Avioliitto ja Läheisyys alta.  

Koska tämän kuukauden ajan olen osallistunut tähän avioliittohaasteeseen, kirjoitan tämänkin postauksen avioliittonäkökulmasta.  Jos et ole vielä aviossa, löydät raamatullisia periaatteita seksuaalisuuden suhteen ja voit olla valmistuneempi fyysiseen yhteiselämään jos sen Herra sinulle suo!

Sana-lehdessä oli juttu seksistä otsikolla Lupa Nauttia.  Siinäkin myönnettiin se, että seksuaalisuudesta ja seksistä ei ole helppoa puhua, varsinkaan seurakunnassa.   On kuitenkin hyvä muistuttaa itseämme, että seksuaalisuus on Jumalan jokaiseen ihmiseen asettama luonnollinen asia.   Toisaalta avioliiton yhteiselämä on hyvin yksityinen asia, joten siitä puhuttaessa on oltava taitava ja herkkä.  Koska asiasta on ehkä vaikeaa löytää tietoa kristillisestä näkökulmasta, aion pitäytyä muutamaan perusajatukseen avioliiton seksielämästä. 

Avioliitto pidettäköön kunniassa kaikkien kesken, ja aviovuode saastuttamatonna; sillä haureelliset ja avionrikkojat Jumala tuomitsee.  Hebrealaisille 13:4. 

Jumala on luonut miehen ja naisen sekä heidän välillään olevan seksuaalisen jännitteen.  Hän haluaa jokaisen puolison nauttivan fyysisesti yhteisestä läheisyydestä ja on asettanut sitä varten meille turvallisen paikan: avioliiton.  Raamattua lukiessa tulee esiin yhä uudestaan ja uudestaan tämä periaate: seksi on tarkoitettu yksinomaan avioliittoon.   

Free Digital Photos
Koska tämä viesti on nykyaikana hyvin erikoinen,  se ansaitsee enemmän huomiota.  Miksi Jumala asetti seksuaalisen kanssakäymisen aviomiehen ja aviovaimon väliseksi  asiaksi?  Eikö tämä ole kuin kaiken hauskanpidon kieltämistä?  Sheila Wray Gregoire, eräs Revive Your Marriage-sarjan kirjoittajista on kirjoittanut hyvän selvityksen siitä, miksi teidän pitäisi odottaa hääyötä ennenkuin aloitatte seksielämän; Why Wait?  Ja koska aihe selvästikin kaipaa lisää käsittelyä, hän on kirjoittanut toisenkin artikkelin, Why God wants us to wait until marriage for sex.  Suosittelen lukemista, hänellä on erinomaisia pointteja. 

Sitten muutamia ajatuksia:  

 •   Ei ole olemassa pariskuntaa, joka ei joskus kamppailisi seksielämässään hankaluuksien kanssa.   Koska me emme yleensä puhu  aiheesta, emme tiedä mitä muille aviopareille kuuluu ja voimme ajatella, että ongelmamme ovat ainutlaatuisia.   Seksi on luonnollista kyllä, mutta ei se tarkoita sitä, etteikö jokainen pariskunta olisi joskus kohdannut siinä haasteita.  Siksi avioliiton tulisi olla turvallinen paikka, jossa te olette sitoutuneet pysymään yhdessä ja selvittämään kaikenlaiset vaikeudet yhdessä.  Ja siksi on tärkeää puhua aiheesta...tai lukea siitä vaikka näiden ylämainittyjen blogien sivuilta.  


 • Miehet ja naiset ovat hyvin erilaisia suhtautumisessaan seksiin (ja kaikkeen muuhunkinJ.  Olemme todellakin kuin eri planeetoilta.  Tämän eron ymmärtäminen auttaa sinua ymmärtämään itseäsi ja puolisoasi kun ilta alkaa hämärtää.  Todennäköisesti miehesi on valmis hyppäämään sänkyyn ja sinä mietit ovatko lasten liikuntapussit pakattu huomispäivälle ja sitäpaitsi sinua väsyttää.   Usein naiset kaipaavat läheisyyttä, tunteiden jakamista ja turvallisuutta ennenkuin he ovat valmiita seksiin.  Miehet taas tuntuvat olevan valmiita ilman sen kummempia kynttiläillallisia.  Mutta huom: miehet usein kokevat läheisyyttä ja tunteiden yhteyttä jälkeenpäin... Dr. Emerson Eggerichs kirjoittaa kirjassaan Love & Respect, että kun vaimon tarve löytää tunteiden yhteys puhumisella on kohdattu, hän kokee olonsa rakastetuksi.  Kun mies kieltäytyy puhumasta, se symbolisoi hänelle, että mies ei rakasta häntä tai välitä hänen tarpeistaan.  Aviomiehellä on tarve fyysiseen helpotukseen seksuaalisen kanssakäymisen kautta.  Kun vaimo kieltäytyy, se symbolisoi hänelle, että hän ei välitä miehestään eikä kunnioita häntä eikä hänen tarpeitaan.   Raamatussa on käsky aviopuolisoille pitää huolta toinen toisensa tarpeista.  Avioliitossa meillä on mahdollisuus oppia tuntemaan omaa puolisoa syvällisesti ja huomioimaan ne asiat, jotka kohtaavat nämä tarpeet.  

Täyttäköön mies velvollisuutensa vaimoansa kohtaan, ja samoin vaimo velvollisuutensa miestänsä kohtaan.  Vaimon ruumis ei ole hänen omassa, vaan hänen miehensä vallassa; samoin ei miehenkään ruumis ole hänen omassa, vaan vaimon vallassa.  Älkää vetäytykö pois toisistanne, paitsi ehkä keskinäisestä sopimuksesta joksikin ajaksi, niin että olisitte vapaat rukoukseen ja sitten taas tulisitte yhteen, ettei saatana kiusaisi teitä teidän hillittömyytenne tähden.  1 Korinttolaiskirje 7:3-5. 


 • Seksielämä yleensä paranee vuosien myötä.  Se miten hääyönne sujui ei ole mikään indikaattori tulevien vuosien menestyksestä.   Kyselyssään Sheila huomasi, että seksielämässään tyytyväisimmät olivat olleet naimisissa 16-20 vuotta.   Myös vuodet 11-15 olivat ihan hyviä.  Älä siis vaivu epätoivoon, jos viiden avioliittovuoden jälkeen mietit ”tässäkö tämä nyt on”. Ei ole!


 •  Kun miehesi katsoo sinua ja vartaloasi, hän ei odota sinun olevan mainoskuvien huippumalli.  Hän rakastaa sinua, kokonaisuutena.  Naisina olemme hyvin kriittisiä vartalomme suhteen ja voimme kokea suurta epävarmuutta ja jopa häpeää itsemme suhteen.  Ylimääräiset kilot, raskausarvet tai suonikohjut voivat masentaa meidät piileskelemään pimeydessä tai säkkimäisten muumiyöpukujen alla.  Miehesi kuitenkin nauttii vartalostasi, koska se on sinun, ja koska se on ainoa naisvartalo, josta hänellä aviomiehenä on lupa nauttia.  Älä piilottele itseäsi mieheltäsi! 

Olkoon sinun lähteesi siunattu ja iloitse nuoruutesi vaimosta.  Armas peura, suloinen vuorikauris - hänen rintansa sinua aina riemulla ravitkoot, hurmatuos alati hänen rakkaudestaan.  Sananlaskut 5: 18-19. Tässä siis muutama ajatus tästä hyvin suuresta aiheesta.  Tämän viikoon haasteessa kehoitetaan suunnittelemaan yhteistä aikaa aviomiehesi kanssa tällä viikolla.  Se on hänelle hyvin tärkeää!  Laita jotain pehmeää musiikkia soimaan, pukeudu kauniisti, hiero hänen selkäänsä ja suutele häntä intohimoisesti!  Tee aloite läheisyyden suhteen avioliitossasi! 

  

Onko sinulla kysymyksiä seksin ja läheisyyden suhteen avioliitossasi?  Mistä löydät vastauksia?  

2 kommenttia:

 1. Muistan uskoon tultuani, kun sain kuulla, että joku vielä nykypäiväni odotti seksissä avioliittoon. Olin TODELLA yllättynyt. Olin juuri eronnut ja ennen avioliittoani elin exäni kanssa monta vuotta avoliitossa. Mutta niin vain Herra vei eteenpäin ja rupesi pyhittämään minuakin, syntistä naista.
  Johdattipa Herra lopulta elämääni ihanan mieheni, jonka kanssa odotimme sitten avioliittoon asti. Kyllä siinä olivat maailmassa elävät sisaruksenikin ihmeissään, kerroin asiasta avoimesti.

  Nykypäivänä ymmärrä tämän Jumalan tahdon, sen mikä suojelu ihmistä kohtaan siihen liittyy. Irtosuhteet rikkovat ihmistä. Seksistä voi aina myös tulla raskaaksi. Kaikesta menneestä jää myös muistot mieleemme. Avioliitto tuo turvallisen pohjan seksille ja sen harjoittamisessa kasvamiselle. Näin jälkikäteen ajatellen olisi ollut ihana säästää itseni nykyiselle miehelleni. Olisi ihanaa, että hän olisi koko elämäni ainoa mies. Mutta ehkä ilman avioeroani en olisi koskaan tullut uskoon enkä tavannut häntä.

  Koen upeaksi asiaksi myös sen, että naimisiin mennessämme mieheni "sitoi" silmänsä muilta naisilta. Hän ei katso elokuvia, missä on yhtään paljasta pintaa, hän poistuu siksi aikaa paikalta tai sulkee silmänsä. Hän vartioi mihin katseensa laittaa missä kulkeekin. Minulle tämä tuo suunnatonta turvaa ja on ihan mieletöntä olla hänen himojensa ainoa kohde. Hän pitää minua vikoinenikin maailman kauneimpana ja seksikkäimpänä, koska eihän hällä ole vertailukohdetta samalla tavalla kuin miehillä, jotka muiden naisten perään jatkuvasti katsovat. Jopa jotkut uskovat ystäväni pitävät tällaista suhtautumista "ahtaana", mutta minusta tämä on oikein Jumalan silmissä ja arvosta miestäni suuresti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kultainen Sydän, kiitos kommentistasi. Mietin, että kun blogissani ei voi anonyymisti kommentoida, että moni ei varmaan rohkene kirjoittaa ja kommentoida mitään tästä aiheesta :)

   Mutta seksi on kuitenkin sellainen aihe, josta ei voi vaieta. Uskon, että kristittyjenkin joukossa on monia, jotka "tietävät" että seksi kuuluu avioliittoon, mutta eivät välttämättä ymmärrä miksi...ja voivat sen tähden aloittaa fyysisen suhteen ennen avioitumista. Sen vuoksi nuo Sheilan kirjoittamat artikkelit tuovat hyvin esille sen, miksi kannattaa odottaa avioliittoa.

   Meidän yksi ystäväpariskunta valitsee katsottavaksi vain elokuvia, joissa ei ole paljasta pintaa tms. Netissä on joitain palveluja, jotka arvioivat elokuvat ja voit valita suosituksista ne, joissa ei ole kohtia, joita et halua nähdä. Aviomies teki tämän päätöksen samoista syistä kuin sinunkin; hän ei halua katsella muita naisia kuin vaimoaan. Naisena varsinkin moni ei ymmärrä tätä päätöstä, mutta uskon että moni mies myöntää sen, että alastoman naisvartalon näkeminen ei häivy mielestä "koskaan" ja voi kiusata miestä pitkän aikaa. Tosi hienoa, että miehesi on valinnut sinut ainoaksi muusakseen!

   Poista

Tervetuloa keskustelemaan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...